Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ''ΣΗΡΙΑΛ''


Ολιγοήμερη διακοπή

   Είχαμε εχθές 21η Απριλίου 2016, την ...νιοστή πράξη στο επί σειρά ετών διεδραματιζόμενο θέατρο του παραλόγου στην περιοχή μας. Είχαμε την συνέχεια της δίκης στο Εφετείο Λαμίας της γνωστής υποθέσεως υπό τον τίτλο ''Τουμπανάρια'' μετά από την διακοπή της τον προηγούμενο Νοέμβριο, όπου όπως είναι γνωστό, οι τρεις κατηγορούμενοι Φουσέκης, Καλτσής και Καλτσή με συνηγόρους τους Ανδρεουλάκο και Μπούγα,
προσπαθούν να αποδείξουν ότι η ελαστικότητα έως ανυπαρξία του κράτους δικαίου, δίδει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε χρήστη ακόμη και της ελάχιστης εξουσίας, να λειτουργεί κατά το δοκούν. Να έχει την δυνατότητα να διαμορφώνει τα συμφέροντά του με συμμάχους τα ''εργαλεία'' του, πιστεύοντας ότι το ''δικό'' του σύστημα, δεν ελέγχεται από τους ισχύοντες νόμους και συνεπώς η έννοια ''απόδοση δικαίου'' δεν τον αφορά. Είμαστε θεατές εδώ και αρκετόν καιρό σε μια ''περιπέτεια'' της Φωκικής γης, όπου το δράμα της κακοποιήσεώς της υπό τον μανδύα της επενδύσεως, έχει μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές τα έγγραφα, τις διαδικασίες, τις παρερμηνείες και τους καλοθελητές.
Και η συγνώμη για την κατάχρηση εξουσίας, να μην έρχεται. Η μεταμέλεια για την σκευωρία, να μην εκδηλώνεται. Και η ''αγάπη'' για τον τόπο να αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο, από τον με κάθε ηθική, πολιτική και οικονομική θυσία, εναγκαλισμό της εξουσίας.

   Είχαμε εχθές στο Εφετείο επί της έδρας, την παρουσία ενός Εισαγγελέως, ο οποίος ήταν ο κατά την αρχή ασχοληθείς με την υπόθεση. Και ο οποίος, μετά από καταγγελία για τον τρόπο αντιμετωπίσεως της δικογραφίας εκ μέρους του, εξαιρέθη της υποθέσεως. Ο εξαιρεθείς λοιπόν Εισαγγελέας, επανήλθε (!) καθ' όσον υπήρξε επώνυμη καταγγελία για τον νεο-αναλαβόντα Εισαγγελία της υποθέσεως, ο οποίος ''νέος'' είχε γνωματεύσει μεσούσης της διαδικασίας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου στην Λαμία, ότι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, πριν ακόμη τελειώσουν οι καταθέσεις μαρτύρων και οι απολογίες!...   ''Ασθένησε'' λοιπόν ο ''νέος'' Εισαγγελέας και δεν επαρουσιάσθη στο δικαστήριο εχθές, όπου την θέση του κατέλαβε ο εξαιρεθείς ''παλαιός''...

   Στο δικαστήριο έχουν κατατεθεί και οι απόψεις των δυο εμπειρογνωμόνων, τους οποίους είχε ορίσει το δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίασή του. Εξ άλλου, αυτός ήταν και ο λόγος διακοπής της συνεδριάσεως τότε. Είχαν κληθεί ο Δ/ντής της ΔΟΥ Αμφίσσης και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου Δελφών, να καταθέσουν για την εκτιμητέα αξία του οικοπέδου (των οικοπέδων) στα ''Τουμπανάρια''.

   Και ενώ η διαδικασία θα αναβάλλετο λόγω της απεργίας των δικηγόρων, συνεπώς δεν θα εσυζητείτο και το εάν θα πρέπει να παραβρεθεί στην δίκη ο εξαιρεθείς Εισαγγελέας, εζητήθη από την πλευρά του νομικού εκπροσώπου του Δημοσίου, ο ορισμός από το δικαστήριο ενός ανεξαρτήτου Τεχνικού Συμβούλου, για να διαπιστωθεί εάν η έκθεση του αντίστοιχου Τεχνικού Συμβούλου τον οποίον είχαν χρησιμοποιήσει οι κατηγορούμενοι, είναι συμβατή με την πραγματικότητα ή όχι. Το πως είχε αντιδράσει ο Δήμος Δελφών τότε, είναι γνωστό.

  Τελικώς, η αναβολή εδόθη για την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και δικηγόρων θελόντων, τότε θα συνεχισθεί η διαδικασία. Εκείνη την ημέρα θα αποφασίσει και το δικαστήριο για τον ορισμό Τεχνικού Συμβούλου, όπως εζήτησε η πλευρά του Δημοσίου.
Όψόμεθα.

11 σχόλια:

  1. Ο δικηγόρος του Δημοσίου επικουρε πρότεινε για τεχνικό σύμβουλο στην πραγματογνωμοσύνη ακουσον άκουσον τον καταγγέλοντς και μάρτυρα κατηγορίας Σχοινά. Πως σου φαίνεται αυτό; Η απόλυτη εξαθλίωση. Πάλι καλά που δεν τον πρότεινε και διά εισαγγελέα. Και μάλλον θα πρέπει να προσέχεις τι σου δίνουν και δημοσιεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι, αυτό το blog ουδέποτε υιοθέτησε παραινέσεις, νουθεσίες και υποδείξεις. Ποτέ δεν δεχθήκαμε να μας δώσει ''γραμμή'' κάποιος. Είτε με ωφέλεια, είτε με σκοπιμότητα. Πόσο μάλλον, να γίνει ''νεροκουβαλητής'' άλλων. Ότι γράφεται είναι διασταυρωμένο είτε ως πληροφορία είτε από ίδια άποψη. Και σε αυτό είμαστε κάθετοι, οριζόντιοι και διαγώνιοι!
      Για την ιστορία :
      Γνωρίζουμε ποιόν επρότεινε ως Τεχνικό Σύμβουλο ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, όπως γνωρίζουμε και τις αντιδράσεις των συνηγόρων υπερασπίσεως. Επίσης γνωρίζουμε και την τοποθέτηση του Προεδρείου του Δικαστηρίου εντός της αιθούσης επί του θέματος.
      Θα προσθέταμε δε στον συλλογισμό σας το εξής : Πώς είναι δυνατόν να τοποθετείται από το (ίδιο) Δικαστήριο ως εμπειρογνώμων Εκτιμητής για τα Τουμπανάρια, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου, όταν ο αδελφός του είναι υπόλογος (σύμφωνα με το ΣΥΠΟΘΑ) διότι ως επιβλέπων μηχανικός στην οικοδομή στα Τουμπανάρια, επέτρεψε την ανέγερση άλλων 1.500 τ.μ. αυθαιρέτων; Και αντί ο αδελφός του, ο προϊστάμενος στην Υπηρεσία Δομήσεως να τον έχει παραπέμψει στον Εισαγγελέα, εν τούτοις, να αρνείται να το κάνει με την ανοχή του Δημάρχου και να εμφανίζεται ως ''δίκαιος'' εκτιμητής οικοπέδου και κατασκευών;...
      Όντως ζούμε το θέατρο του παραλόγου!

      Διαγραφή
  2. ΕΑΝ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΖΟΕ ΚΑΙ ΚΤΙΖΕΤΑΙ.
    ΕΑΝ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΖΟΕ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ..
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς τα αποτελέσματα των πραγματογνωμόνων δεν αρέσανε στο Σχοινά. Όσοι παρακολουθούμε από κοντά τη δίκη έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Αλλά αυτή η απίθανη πρόταση του δικηγόρου του Δημοσίου να μπεί τεχνικός σύμβουλος ο Σχοινάς ξεφτιλίζει παντελώς την υπόθεση και δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά θα μας τρελάνετε.
      Εγώ ξέρω ότι έχουμε δύο χρόνια χωρίς τον άξιο δήμαρχό μας. Τον Νίκο τον Φουσέκη.
      Θέλετε να μας πείσετε ότι ο Σχοινάς αποφάσισε και τον καθαίρεσε.
      Επιτέλους πέστε μας την αλήθεια.
      Εγώ πιστεύω ότι τον παρέσυραν οι κακές παρέες.
      Τι να κάνουμε έτσι συμβαίνει. Κάποτε όλοι ήμασταν καλοί, μέχρι να τα χαλάσουμε.
      Μάλλον Νίκο τα χάλασες. Σε χάλασε και σένα η εξουσία.

      Διαγραφή
  4. Για να έρθει η παλάντζα της δικαιοσύνης στα ίσια της, δεν πρέπει να μάθουμε πρίν την επανάληψη της δίκης ποιές τιμές μονάδας ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου πρότειναν οι δύο εμπειρογνώμονες Ηλίας Τσακαλάκης της εφορίας και Δημήτριος Ροπακάς της Πολεοδομίας προς το εφετείο Λαμίας, γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι τιμές αυτές δεν θα έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές τιμές αγοράς οικοπέδων στο Παρνασσό της περιόδου που έγιναν οι αγοραπωλησίες. Άν βάλλουν εξευτελιστικές τιμές για να προκύψει ζημιά για το δημόσιο πολύ χαμηλή τότε το κακούργημα γίνεται πλημμέλημα και αθωώνονται τα παλληκάρια. Λέτε να ακούσουμε τη παλιά διαφήμιση οικόπεδο με μιά δεκάρα στου Κωνσταντάρα ; Αν είναι έτσι έπρεπε να το γνώριζαν όλοι τότε να πάνε να αγοράσουν τον Παρνασσό με πενταροδεκάρες και να μην τον σακατέψουν όλοι οι κεφαλαιοκράτες. Αυτοί οι κύριοι εκτιμητές δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν συγκριτικά στοιχεία πωλήσεων οικοπέδων της περιόδου εκείνης ; Υπάρχει έλεγχος ; ή θα βλέπουμε να συλλαμβάνονται ημεδαποί για φραγκοδίφραγκα οφειλών προς το δημόσιο και οι καρχαρίες θα τα πίνουν σε λίγο εις υγείαν όλων ημών των κορόϊδων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Έρχεται όμως η ώρα που όλοι οι λασπολόγοι θα μπούνε στη θέση τους. Γι αυτό ζορίζεστε άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λασπολόγοι και ο Σχοινάς καθαίρεσαν, χωρίς στοιχεία, το πρωτοπαλίκαρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη, πριν δύο χρόνια που βασίλευε το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία. Χανόμαστε, σοβαρευτείτεεεεεεεεεε.

      Διαγραφή
  6. ΑΜΑ ΖΟΥΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ΄ΕΝΑ ΝΗΣΙ..ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την καταπάτηση δημόσιας απαλλοτριωμενης έκτασης που έχει κάνει στον "ΑΡΑΠΗ" στο Γαλαξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος είναι ο καταπατητής ενημερώσου τουλάχιστον σωστά και ο Σχοινας έχει υποβάλλει μήνυση και πόλη καλά έκανε

      Διαγραφή