Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ

 "Πενιχρή" ληστεία!...

  Μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε στον ιερέα και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της εκκλησίας (εξωκκλήσι) του Αγίου Ιωάννου στην Κίρρα, το σημερινό πρωϊνό.  Πληροφορήθηκαν από περαστικούς από του σημείου, ότι είχε γίνει παραβίαση της μικρής θύρας στην νότια πλευρά της εκκλησίας (είναι αυτή η οποία φαίνεται στην φωτογραφία μας).  Και όντως, με την μετάβαση μερικών εξ αυτών στην τοποθεσία, διεπίστωσαν ότι η νότια είσοδος στο ιερό της εκκλησίας, ήταν ανοικτή, με μικρές ζημιές στην θύρα και στο κάσωμα, αποτέλεσμα της προσπάθειας κάποιου/κάποιων, να εισέλθει στο εσωτερικό του ναΐσκου.
Εδώ να σημειώσουμε ότι το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, υπάγεται διοικητικά στην Ενορία της εκκλησίας της Παναγίας στην Κίρρα.
  Αμέσως ειδοποιήθη η Αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν παρ' αυτά και έκαναν καταγραφή των ζημιών και αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων και δακτυλικών αποτυπωμάτων.  Διεπιστώθη δε ότι, ...απουσίαζε το κουτί-κουμπαράς για τις προσφορές χρημάτων υπέρ του φιλοπτώχου ταμείου!
   Από τις πρώτες πληροφορίες μας συμπεραίνουμε, ότι το περιεχόμενο του μικρού κιβωτίου πρέπει να ήταν από μηδαμηνό έως ανύπαρκτο, λόγω του ότι, αφ' ενός είναι σπάνια η "τροφοδότησή" του λόγω της μη συχνής επισκέψεως της εκκλησίας από πιστούς (εξωκκλήσι γαρ) και αφ' ετέρου, λόγω της προσφάτου εκκενώσεώς του από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, όπως ελέχθη.
  Υπεβλήθη όμως μήνυση κατ' αγνώστων και στα στοιχεία τα οποία προσπάθησε να συλλέξει η Αστυνομία, περιλαμβάνεται και ένα αποτύπωμα παπουτσιού από κλωτσιά στην κύρια (δυτική) είσοδο του ναΐσκου.  Και μάλιστα από μικρό πόδι, προφανώς από νεαρής ηλικίας επίδοξο διαρρήκτη, προς τον οποίον ...αντιστάθηκε η καλά ασφαλισμένη θύρα, με αποτέλεσμα να αναζητήσει άλλη πιο εύκολη είσοδο στην εκκλησία.
  Το περιστατικό έλαβε χώρα τις νυκτερινές ώρες και από την εκκλησία δεν έχει "αφαιρεθεί" τίποτε άλλο.  Προφανώς ο στόχος του διαρρήκτη ήταν μόνον χρήματα, εάν υπήρχαν. 
  Αναζητείται λοιπόν ο ...θεοσεβούμενος επίδοξος/επίδοξοι διαρρήκτης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου