Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΙΤΕΑ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΙΟ...


Τον επληρώσαμε,
ή ήταν προσφορά;...

   Εξετέθημεν.  Και δεν αναφερόμαστε στον τρόπο, στην ποιότητα και στον πλουραλισμό της επίμαχης (επίδοξης) και μάλιστα μετά Δελτίου Τύπου αναγγελθείσας εκ μέρους της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας, τηλεοπτικής εκπομπής από τον ΣΚΑΪ, αλλά αναφερόμαστε σε εμάς τους ιδίους (όσους...), οι οποίοι ''στηθήκαμε'' εμπρός από τις τηλεοράσεις εχθές το απόγευμα, προκειμένου  να πάρουμε μια ''γεύση'' από την περιοχή μας, όπως θα την είχε μεταφέρει στο ''γυαλί'', ο επί τούτου κληθείς σκηνοθέτης, παραγωγός, εικονολήπτης και παρουσιαστής ταυτόχρονα, κος Ευτύχιος Μπλέτσας. 
  
  Εξετέθημεν.  Διότι, αμέσως μετά από τα πρώτα λεπτά της προβολής και παρ' ότι ήμασταν ''ψιλιασμένοι'' για το ύφος και το επίπεδο της εκπομπής, εν τούτοις εξακολουθούσαμε να την παρακολουθούμε, ελπίζοντας ότι όπου να είναι, θα ακολουθήσουν τα καλύτερα.  Ότι θα ακολουθούσε μια προετοιμασμένη ενημερωτική περιήγηση στον τόπο μας, έστω συμπυκνωμένη, ικανή όμως να δείξει στους εκτός περιοχής τηλεθεατές, το τι σημαίνει Δήμος Δελφών.

  Εξετέθημεν.  Διότι, παρ' ότι παρακολουθούσαμε τον άνθρωπο-περιφερόμενη διαφήμιση, να μας ''πουλάει'' ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μήλα Πηλίου, μαντολάτα Σύρου, μπισκότα γεμιστά και ένα σωρό άλλες τοπικές παροχές υπηρεσιών, εν τούτοις δεν κλείσαμε την τηλεόραση, πράξη συνοδευόμενη συνήθως φραστικά, με το γνωστό στην περιοχή μας ''άντε και ...''. 

  Εξετέθημεν.  Διότι παρακολουθούσαμε έναν μονίμως προβαλλόμενο μέσα στην εικόνα παρουσιαστή (κρατούσε ο ίδιος την μικρή φορητή κάμερα στο ένα του χέρι), ο οποίος αφού ομολόγησε ότι ήξερε για τους Δελφούς ότι είναι μετά την Αράχωβα και ότι στους Δελφούς υπάρχουν και αρχαιότητες (!...), αφού έφαγε, ήπιε και διασκέδασε χαριετιζόμενος με την νεολαία της Αμφίσσης (διανυκτερεύοντας εκεί)  και αφού ανερριχήθη (επί 10λεπτο) στις ''Πόρτες'',  ήρθε τελικά στην Ιτέα, αγνάντεψε την θάλασσα και της αφιέρωσε 10 δευτερόλεπτα από τον χρόνο της πολύτιμης εκπομπής του, τονίζοντας εμφαντικά για τους μη γνωρίζοντες τηλεθεατές : ''Η Ιτέα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό!...'' 

   Δεν ''εχώρεσαν'' και δεν υπήρξαν ποτέ μέσα σε αυτήν την  πολυδιαφημιζόμενη εκπομπή, το Μουσείο των Δελφών, η Κίρρα, το ''αποτύπωμα'' του Παπαλουκά στην Ευαγγελίστρια, το τέμπλο του Αγίου Νικολάου και το Ναυτικό Μουσείο στο Γαλαξείδι (ο χρόνος εκεί ''ξοδεύτηκε'' στον ''Γανυμίδη'' και στην βαρκάδα...), έστω η παραλία της Ιτέας, ούτε βεβαίως ολίγη (έστω γαστρονομική) δόξα από την Δεσφίνα.

Προχειρότητα, προχειρότητα, διαφήμιση.  Κατά το κοινώς λεγόμενον, ''αρπαχτή''.  
Και η απορία μας είναι στον υπότιτλό μας : Τον πληρώσαμε, ή ήταν προσφορά;...

Και συνεχίζουμε να εκτιθέμεθα, διότι ασχολούμεθα με τόσες ''αράδες'', για αυτήν την (προβολή να την ειπούμε;) ''έκθεση'' του τόπου μας στα μάτια των εκτός της περιοχής μας τηλεθεατών.
Και όπως έγραψε ένας ''φίλος'' μας στο facebook :  
''Καληνύχτα Ιτιούλα...''

4 σχόλια:

  1. Αν και συμφωνω γενικα θα ηθελα να ρωτησω τι συγκεκριμενα εχει η Ιτεα που δεν το εδειξε η εκπομπη. Μαλλον τα εδειξε ολα,ετσι? Αυτο ειναι που θα πρεπει να μας προβληματισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΩΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος να ήταν ο υποβολέας του χαρακτηρισμού για την Ιτέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ..ΦΛΩΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή