Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

21-4-2016 : ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΦΡΑΔΟΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΑ ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ''


Η αναμενόμενη ...αναβολή.

  Όπως είχαμε αναφέρει στο εχθεσινό άρθρο μας, ήταν εκ των πραγμάτων μάλλον βεβαιωμένη η νέα αναβολή της δίκης για τα ''Τουμπανάρια'' στο Εφετείο Λαμίας.  Οι δύο κληθέντες από το Δικαστήριο, δεν ενεφανίσθησαν, διότι ο μεν πραγματογνώμων από το Υπουργείο Πολιτισμού, πέραν της συνταξιοδοτήσεώς του αντιμετωπίζει και έντονα προβλήματα υγείας, ο δε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ελέγχου Δημόσιας Διοικήσεως, είχε αποστείλει στο Δικαστήριο υπόμνημα, επιβεβαιώνοντας το αρχικό του πόρισμα.
  Αντί όμως να συνεχισθεί η δίκη, έστω και χωρίς τις δια ζώσης μαρτυρίες των δύο κληθέντων (έτσι και αλλιώς υπήρχαν τα γραπτά υπομνήματά των), το Δικαστήριο απεφάσισε νέα αναβολή, προκειμένου τώρα να προσκομισθεί, επίσημη εκτίμηση για την αξία του οικοπέδου στα ''Τουμπανάρια'', για το οποίο :
- εσυντάχθη το τοπογραφικό Φουσέκη, 
- έγινε η κατάτμησή του με συμβόλαια Παπαλάϊου,
- έγινε ο αποχαρακτηρισμός του από τον Δασάρχη Αμφίσσης και
- εξεδόθησαν οι οικοδομικές άδειες από την Πολεοδομία Φωκίδος.

Όρισε λοιπόν το Δικαστήριο ως πραγματογνώμονες, οι οποίοι και θα εκτιμήσουν την αξία του αρχικού οικοπέδου στα ''Τουμπανάρια'', δυο γνωστούς στην περιοχή μας ανθρώπους :
1.  Τον κο Ηλία Τσακαλάκη, Προϊστάμενον της ΔΟΥ Αμφίσσης και
2.  Τον κο Δημήτριο Ροπακά, Προϊστάμενον της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου Δελφών. [Ο αδελφός του Ι. Ροπακάς, ήταν ο επιβλέπων μηχανικός των (αυθαίρετων) κατασκευών στα Τουμπανάρια]
Λογικόν είναι ότι αναμένονται ενστάσεις.  Ειδικά για τον ορισμό του κου Ροπακά!...

Αυτό έγινε μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου κου Δάβαρη, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι η αξία του οικοπέδου ήταν στις 20.000 ευρώ.

Ο συνειρμός σκέψεων οδηγεί σε προηγούμενη δίκη, όπου μετετράπη από κακούργημα σε πταίσμα και τελικά σε αθώωση, η πράξη του πρώην Δασάρχη Αμφίσσης, του  αποχαρακτηρισμού ενός οικοπέδου σε εκείνην την περιοχή, με εκτιμηταία αξία περί τα 0,60 ευρώ/τ.μ. με συνέπεια η προκύπτουσα ζημία για το Δημόσιο να ήταν κάτω των 70.000 ευρώ, όριο άνωθεν του οποίου τα αδικήματα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 
Είναι ένα θέμα τακτικής και αυτό, για την έκβαση της δίκης.  Και η συνέχεια θα το κρίνει. 

  Έτσι λοιπόν, στην επέτειο μιας αποφράδος ημέρας για την Ελλάδα, για τον πολιτισμό της και για την ιστορία της, θα επαναληφθεί η δίκη για τα ''Τουμπανάρια'' στο Εφετείο Λαμίας. 'Οπου οι τέως Δήμαρχοι, η Ελληνική Πολιτεία και το περί δικαίου αίσθημα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

5 σχόλια:

  1. Κάνε ρε αρχηγέ μια μήνυση και στο δικαστήριο για τους χειρισμούς του!!! Τι κάθεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ, ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ?????????????????
    ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ, ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΑΪΤ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα το θυμήθηκαν να ζητήσουν πραγματογνωμοσύνη γιά την αξία της γης; Αφού έχουν παραπέμψει σε δίκη τέσσερις ανθρώπους; Κάπου διάβασα ότι ο Εισαγγελέας στη Λαμία είπε ότι ο Ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση στην Άμφισσα, αυθαίρετα όρισε την αξία της γης στα 600.00 ευρώ.Δεν έπρεπε αυτός να είχε ζητήσει την πραγματογνωμοσύνη αυτή; την Η Υπόθεση αυτή ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά. Και φαίνεται πόσο στημένη ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ένα θέμα τακτικής και αυτό, για την έκβαση της δίκης.

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟ Ή ΟΥΣΙΑΣ ???
    ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ???
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ..ΤΡΙΧΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να τρέμουν κάποιοι τη στιγμή τη αθωωτική Φουσέκη.ούτε ψίλος στο κορφόβ του. κι εσύ φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή