Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ''KERNEOS''


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ανακοίνωση-Καταγγελία
Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών από την εργοδοσία της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ» (ΚΕΡΝΕΟΣ) στα μεταλλεία βωξίτη. Η διεύθυνση της εταιρίας απείλησε με απόλυση όσους δεν υπογράψουν
κείμενο καταγγελίας ενάντια στα σωματεία του χώρου και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Με μεγάλη θρασύτητα ανάγκασε τους εργάτες να οργανώσουν πορεία προς το Εργατικό Κέντρο. Ο λόγος επειδή οι συνδικαλιστές κατέφυγαν στην Επιθεώρηση Μεταλλείων και στον Εισαγγελέα καταγγέλλοντας την παραβίαση από μεριά της εταιρίας της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας, να απειλεί, να εκφοβίζει, και να επιτίθεται σε συνδικαλιστές χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις. Θέλει τους εργάτες για ένα κομμάτι ψωμί να πηγαίνουν στις στοές να δουλεύουν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες σαν τους μελλοθάνατους. Και όλα αυτά για να εξασφαλίζει τα κέρδη της ακόμα και σε βάρος της ζωής των ίδιων των εργατών.
Είναι τιμή για το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία να τα πιάνει στο στόμα του ο γαλλικών συμφερόντων όμιλος της ΚΕΡΝΕΟΣ επειδή οι συνδικαλιστές τους ακολουθούν συνεπή γραμμή στήριξης των εργατικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στα μεταλλεία να μην υποκύψουν στις τρομοκρατικές απειλές, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να σταθούν στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες να σταματήσουν με την σιωπή τους να αποθρασύνουν την εργοδοσία της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ». Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να καταγγείλουν τις αντεργατικές ενέργειες τις εταιρίας και να δώσουν μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου