Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


 Κριτικές και παραινέσεις
ενός Πολιτευτή

************************

''...Όσοι έχουμε αγωνιστεί για αυτή την παράταξη, όσοι αγωνιούμε για την προοπτική της και πάνω από όλα όσοι αγωνιούμε για το μέλλον της χώρας και των νέων παιδιών της οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία δε σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Και σε κεντρικό επίπεδο και στο "σπίτι" μας τη Φωκίδα. Δεν συζητήσαμε, δεν εμβαθύναμε στα αίτια της καθίζησής μας και δεν προτείναμε ξεκάθαρες ιδέες για το στίγμα που επιβάλλεται να μας διακρίνει.


Ωστόσο, κάθε πραγματικός νεοδημοκράτης, κάθε φίλος της μεγάλης φιλελεύθερης ευρωπαϊκής παράταξης, αυτές τις στιγμές χρειάζεται να γίνει ξανά πρωτοπόρος. Να ξεπεράσει τις φθαρμένες κεντρικές και τοπικές εξουσίες και να γίνει ξανά αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Ελλάδα και τη Φωκίδα παρασύροντας με τη συμμετοχή του κάθε εσωστρέφεια, κάθε ιδιοτέλεια και κάθε σκοπιμότητα. Αφού οι ηγεσίες απέτυχαν να εμπνεύσουν την κοινωνία, είναι η ώρα η κοινωνία να εμπνεύσει τις ηγεσίες!

Την Κυριακή προσερχόμαστε μαζικά στην εσωκομματική κάλπη. Ανοίγουμε τους νέους δρόμους για την παράταξη, τη χώρα και τον πληγωμένο τόπο μας. Δεν περισσεύει κανείς και δεν υπάρχει καμιά πολυτέλεια για απογοήτευση, απάθεια κι αδιαφορία. Η Νέα Δημοκρατία είμαστε εμείς!...''

(Απόσπασμα από επιστολή του Κωνσταντίνου Χαλιορή)

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κύριε Χαλιορή, καλά τα λές ! Καλή η θεωρία. Η πράξη όμως είναι λίγο διαφορετική. Όταν η ΝΔ αγκομαχεί να βρεί το χώρο της στο Κέντρο - Κεντροδεξιά, ξεπετάγονται γνωστά ταλέντα της ακροδεξιάς και παίζουν σύστημα μέσα στο κόμμα. Τα δίδυμα αδέλφια, Βορίδης και Άδωνις, χωρίζουν φαινομενικά, ο ένας υποχρεωμένος από τον Αντωνάκη που τον έκαμε υπουργό ακολουθεί τον Τζιτζικώστα και ο άλλος, υποχρεωμένος και αυτός για τον ίδιο λόγο, κατεβαίνει ως ετεροαυτόφωτος,για να κόψει με τους γνωστούς λαρυγγισμούς του, ότι μπορεί απο τον συνετό Μεϊμαράκη ή και τον διορατικό Μητσοτάκη για να μη βγεί κανείς απο τον πρώτο γύρο, ώστε να ενωθούν στον δεύτερο, οπότε, εάλω η...πόλις. Εσύ ως νέος άνθρωπος, ακολουθείς τους ''νέους'', που μετέρχονται τα παλιά τερτίπΙα, για να επέλθει ανανέωση στο κόμμα ! Όμως, άν κυριαρχήσουν τα ψυχοπαίδια του Σαμασρά και η ΝΔ σηκώσει ακροδεξιό μπαϊράκι ούτε εσύ, ούτε και πολλοί άλλοι νέοι , ούτε το κόμμα της ΝΔ, ούτε ίσως και η Ελλάδα θα βρεθεί σε μία ομαλή πορεία, από άποψη συσχετισμού πολιτικών δυνάμεων, που τόσο την έχει ανάγκη.
    Οι Νεοδημοκράτες, όπως και όλοι οι Έλληνες, με τη κρίση να ΄πιάνει πάτο, τί να πρωτοσκεφθούν, τι να αποφασίσουν, άς πάνε τουλάχιστον να ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή