Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


Προσμονές...

   Επαναλαμβάνεται αύριο στο Εφετείο Λαμίας, η δίκη για την υπόθεση ''Τουμπανάρια'', η οποία είχε διακοπεί προκειμένου να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες, οι 2 (δυο) πραγματογνώμονες από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Για τους μη έχοντες υπ' όψιν τα της δίκης, σημειώνουμε ότι, οι συνήγοροι υπερασπίσεως των 3 (τριών) κατηγορουμένων Νικ. Φουσέκη, Παν. Καλτσή και Λυδίας Καλτσή,
κύριοι Απ. Ανδρεουλάκος και Ιωαν. Μπούγας, επεδίωξαν να δημιουργήσουν σύγχυση στο Δικαστήριο, με το εάν υπήρχαν χάρτες του δημοσίου για εκείνην την περιοχή και για το κατά πόσον ήσαν ακριβείς.  Και παρ' ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποφανθεί για το θέμα μέσω της Διευθύνσεώς του Τοπογραφήσεως Φωτομετρίας και Κτηματολογίου, με 3 (τρεις) εμπεριστατωμένες και ήδη υπάρχουσες εντός της δικογραφίας πραγματογνωμοσύνες για την ορθότητα ή μη του Τοπογραφικού Φουσέκη, εν τούτοις το Δικαστήριο έκρινε σκόπιμο να κληθούν οι πραγματοποιήσαντες τις πραγματογνωμοσύνες και να καταθέσουν ως μάρτυρες.

   Εδώ να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο μεν πρώτος από τους κληθέντες και τέως Δ/ντής της Δ/σεως Τοπογραφήσεως Φωτομετρίας και Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι ήδη συνταξιούχος (και με προβλήματα υγείας) και προφανώς δεν θα εμφανισθεί στο Δικαστήριο, ο δε δεύτερος απαντώντας στην κλήση του από το Δικαστήριο, έχει στείλει σχετικό υπόμνημα, επαναλαμβάνοντας το τότε πόρισμά του.  Άρα;...

   Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα των ''συμπαραστάσεων'', όπου γνωστοί και φίλοι καλούνται να εκδράμουν στην Λαμία, προκειμένου να συνδράμουν από ακροατηρίου, τουλάχιστον ψυχολογικά, τους κατηγορουμένους.  Ωσάν η όποια έκβαση της Δίκης, να είναι θέμα και της ...κερκίδας!
Υπομονή...

6 σχόλια:

  1. Δεν σου τάπε καλά φίλε ο "δικός σου". Από όσο γνωρίζω οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης άλλα λένε γιά τις δήθεν "εμπεριστατωμένες" απόψεις της Τοπογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Γιά ψαξτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στην διάθεσή μας από ενός έτους και τις έχουμε κι όλας δημοσιεύσει, την 2η και την 3η πραγματογνωμοσύνη του τότε Δ/ντού του τμήματος Τοπογραφήσεως Φωτομετρίας και Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού. Και οι οποίες ήταν ''Καταπέλτης'' απέναντι στο Τοπογραφικό του Φουσέκη και στο ...βοηθητικό Τοπογραφικό, το οποίο κατασκεύασε μεσούντος του προβλήματος, η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει 5 έργα εντός Αμφίσσης!...
      Ο ''δικός'' μας, είναι τα έγγραφα του Υπουργείου, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις στην Βουλή και οι εισηγήσεις των δυο Εισαγγελέων : Της Αμφίσσης και της Λαμίας.
      Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, αναφέρονται μόνον στον ΠροΊστάμενό τους , τον Ρακιτζή. Τον έχετε ακούσει ποτέ να λέει κάτι σχετικό με τους εμπλεκομένους από το Υπουργείο Πολιτισμού στα Τουμπανάρια;

      Διαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα να φανεί ξεκάθαρα, άν, η αλήθεια και το φώς θα λάμψουν, ή θα χαθούν στα απόνερα της αγιάτρευτης διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας.
    Ήρθε η ώρα να διαψεύσουμε ή να επαληθεύσουμε τον σύγχρονο SS Σόϊμπλε, άν, έχουμε Κράτος, ή "είμαστε.... ένας καλός λαός αλλά δεν έχει Κράτος'' και πρέπει να πάμε να πνιγούμε όλοι, αφού δεν έχουμε ούτε λαό για να πνίξει τους πολιντικάντηδες - αρχιερείς της διαφθοράς και της κατ΄ επέκταση κατάντιας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Μήπως η υπόθεση έφτασε μέχρις εδώ επειδή όλους τους βόλευε να πσραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι σε δίκη; Στην αίθουσα του δικαστηρίου όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Προς μεγάλη απογοήτευση και δική σου και των υπόλοιπων γνωστών κολαούζων.

      Διαγραφή
    2. Αν αυτά δεν τα γράφει ο ίδιος ο Φουσέκης που ως υπόδικος έχει τους λόγους του, κάποιος κολλητός τύπου Μαντζώρου ή Τζαβάρα θέλει να κάμει τη νύχτα μέρα. Δεν έκαμαν τίποτα τα παιδιά. Απλά κάθονται στο σκαμνί γιατί βόλευε όλους τους άλλους και η αλήθεια θα φανεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τη βοήθεια του γνωστού κ. Ροπακά της πολεοδομίας και όχι του αδελφού του που ήταν ο επιβλέπων μηχανικός των αυθαιρέτων.

      Διαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ????????
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ????
    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ????
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή