Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΡΡΑ : ΜΠΑΧΑΛΟ-ΔΡΟΜΗΣΗ;... (ένα Γ.Π.Σ. για Σεμινάριο!...)



Γιατί ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΤΕ την Τοπική Κοινότητα Κίρρας κ.Αθ.Παναγιωτόπουλε;
Τι σκοποί επιδιώκονται από τη δημοτική αρχή ;

Μετά από την δημοσιοποίηση των χαρτών (ΓΠΣ Ιτέας-Κίρρας) της μελέτης του Δήμου Δελφών, όπου διαπιστώνεται σαφέστατα η καθολική σχεδόν πεζοδρόμηση της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας και μετά από την απόρριψη της σχετικής (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  B1 ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, (2Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ)

 της Μελέτης «Αναθεώρηση ΓΠΣ Ιτέας  - Κίρρας Δήμου Ιτέας»
) ενστάσεως του Συμβούλου Ιτέας Ιωάννη Λύτρα, κατοίκου Κίρρας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ζητάμε την απόρριψη και καταψήφιση της μελέτης του Δήμου Δελφών για το ΓΠΣ Ιτέας – Κίρρας ει δυνατόν στο σύνολό της, ως ασύμφορη με τις τοπικές ανάγκες και προοπτικές.
Δεδομένου ότι ουδέποτε το θέμα της πεζοδρόμησης Κίρρας συζητήθηκε στο Τοπικό μας Συμβούλιο και ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον της Κοινότητας, απαιτούμε την άμεση καταψήφισή του, διότι:
Δεν μας γνωστοποιήθηκε ποτέ το σκεπτικό της μελέτης: για ποιο λόγο επιβάλλεται η πεζοδρόμηση του χωριού; Τι νόημα έχει;
Δεν έχει ληφθεί υπ όψη η επιβάρυνση του κεντρικού δρόμου της Ε.Ο. Ιτέας –Διστόμου η οποία αποτελεί τη μοναδική πλέον επικοινωνία με τον έξω κόσμο, εφ όσον πεζοδρομούνται παράλληλα και όλα τα οικοδομικά τετράγωνα στα όρια Ιτέας-Κίρρας και από τους δύο οικισμούς!
Σε συνέχεια αυτού δεν προβλέπεται χώρος στάθμευσης πουθενά, εκτός εάν για να επισκεφθεί κάποιος τα τοπικά καταστήματα ή να προτιμήσει για φαγητό τις τοπικές ταβέρνες , θα πρέπει να σταθμεύσει στον Αη-Γιάννη, αλλά κι εκεί δεν προβλέπεται χώρος στάθμευσης!
Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα στα σπίτια τους. Πώς θα τους μεταφέρουν εφ όσον δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, πολύ περισσότερο να σταθμεύσουν σε πεζόδρομο;
Με τις προβλεπόμενες πεζοδρομήσεις αποκλείεται η πρόσβαση από τον οικισμό της Κίρρας σε δρόμους που οδηγούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και αγροτικές ιδιοκτησίες στη βόρεια πλευρά της.
Η περιοχή της Ιτέας-Κίρρας έχει βασικό πλεονέκτημα τη ρυμοτομία και την άνεση κινήσεων σε σχέση με την αμεσότητα πρόσβασης προς και από την ακτή. Ποιος θα επενδύσει, ή θα κατοικήσει ή θα οικοδομήσει σε πεζοδρομημένες περιοχές, όταν μάλιστα η πεζοδρόμηση περιλαμβάνει και την επέκταση!!! Σχεδίου Πόλης;;; Συνεπώς καταδικάζεται με οριστικό τρόπο η ανάπτυξη και η επέκταση της περιοχής σε κάθε επίπεδο.
Το Πολεοδομικό Κέντρο μεταφέρεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο σχεδόν αδόμητο σήμερα ανατολικό τμήμα της. Με ποια κριτήρια γίνεται αυτό;
Ποια ήταν η αιτία για τόσες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ανάρτηση ,κυρίως όσο αφορά τους πεζοδρόμους;

Γιατί το αρχαιολογικό πάρκο, που αυτό θα έπρεπε να είναι πεζοδρομημένο στα τελικά σχέδια δεν είναι;
Μας ανέφεραν ότι σε πέντε (5) χρόνια μπορούμε να το αλλάξουμε και πως δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και πως είναι ασήμαντο κλπ … κλπ! Μα τότε εάν ισχύουν αυτά που μας λένε κ. Δήμαρχε, γιατί το κάνουν ΤΩΡΑ οι μελετητές σας; Γιατί απορρίψατε τόσες ενστάσεις; Τι έννοια έχει η δημόσια διαβούλευση για σας; Υπάρχουν τόσα πράγματα που έπρεπε να κάνουν για το ΓΠΣ.
Γιατί πεζοδρομείτε ολόκληρο το χωριό ενάντια σε κάθε λογική και σε κάθε προοπτική;
  • ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ;
  • ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ;
  • ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ;
  • ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε--Ι-Σ-Μ-Ο-Σ!
Γεωργία Καπαρέλη– Καπούρου
Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου