Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!...



ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά, 3/11/2015
                                  
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016
«Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: Βλαστικά κύτταρα»
«Μουσική βραδιά»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη δεύτερη εκδήλωση της σειράς επιστημονικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων τους, περιόδου 2015-2016.
1)   Διάλεξη "Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: Βλαστικά κύτταρα"
Με τη Ρεβέκκα Μάτσα, PhD, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ
Ο εγκέφαλος, εκτός από εξειδικευμένα κύτταρα, περιέχει και εφεδρείες ανώριμων βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίζουν την καθημερινή φθορά ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τα τραύματα του εγκεφάλου. Όμως πόσο αποτελεσματικά ανταποκρίνονται τα βλαστικά κύτταρα σ’ αυτήν την αποστολή και πώς μπορούμε να τα ενισχύσουμε; Πόσο κοντά στην αλήθεια βρίσκεται η προοπτική να χρησιμεύσουν για τη μελέτη και τη θεραπεία των ασθενειών του εγκεφάλου; Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τις Νευροεπιστήμες και τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της Αναγεννητικής Ιατρικής.
2)   Μουσική βραδιά
Με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο
Ένα μουσικό ταξίδι από το χθες ως το σήμερα. Από τον Χατζιδάκι στον Sting. Από την Αρλέτα μέχρι την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Από εκεί που αγαπήσαμε μέχρι εκεί που θ' αγαπάμε.
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.
Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Πλ. Κατσώνη ή "Ζάππειο" - Λιβαδειά)
Είσοδος ελεύθερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου