Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΟΥ ''ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ'' ΤΗΣ KERNEOS

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
                                                                                            Άμφισσα 14/11/2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΒΩΞΙΤΗ

Αγαπητοί «συνάδελφοι», σημερινοί εργαζόμενοι στα μεταλλεία, συνάδελφοι συνταξιούχοι,

η Ένωση μας ως γνωστό αποτελείται από απόμαχους της δουλειάς και μάλιστα στην πλειοψηφία της από παλιούς μεταλλωρύχους.
Οι περισσότεροι ζήσαμε τέτοιες ή και χειρότερες καταστάσεις σαν αυτές ζείτε, πριν 30 και 50 χρόνια. Με σωματεία διασπαστικά, ελεγχόμενα από την εργοδοσία, αυτό δηλ. που θέλει να κάνει το νέο "αφεντικό"  της ΚΕΡΝΕΟΣ. Με προϊσταμένους που λειτουργούσαν μόνο με γνώμονα το κέρδος της  εταιρείας, μακριά από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία. Στην πρώτη δυσκολία που συναντούσε η εταιρεία ή κάτω από τη λογική να πάρει προνόμια  σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, έβαζε σε λειτουργία τους γνωστούς μηχανισμούς της και είτε με απολύσεις είτε με διαθεσιμότητες επέβαλλε την πολιτική της, που ΠΑΝΤΑ πλήρωναν οι εργαζόμενοί της και ο τόπος συνολικά. Αυτό το κλίμα επαναφέρει, μετά από μισόν αιώνα η ΚΕΡΝΕΟΣ, διαταράσσοντας την ζωή (όσο μπορεί να είναι  ζωή  αυτό που μας καταδίκασαν να ζούμε οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ) στο μικρό μας τόπο. Το κάνει μάλιστα ακόμη χειρότερο διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σους "δικούς της" και "τους ξένους". Αυτούς που είναι με τη «νομιμότητα» της εταιρείας και αυτούς που είναι με το δίκιο τους, με το δίκιο του εργάτη! Τους στρέφει κατά των Σωματείων επειδή αυτά ζήτησαν και πέτυχαν συνεχείς ελέγχους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που μάλιστα της βρήκαν σωρείες παραβιάσεων.
Μέχρι διαδήλωση, με μπροστάρη το διευθυντή, έκανε, κόντρα στο σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο. Ακόμα και αυτές τις στιγμές έχει αναρτήσει πίνακες όσων δεν έχουν υπογράψει τα επαίσχυντα κείμενα, στους χώρους δουλειάς, σπέρνοντας το μίσος και τη διχόνοια στους εργαζόμενους. Καλλιεργεί τον κανιβαλισμό για να συνεχίσει ανενόχλητη την απόλυτη παραβίαση της εργατικής και μεταλλευτικής  νομοθεσίας!
Με τη γνώση και την πείρα που μας έδωσε η ίδια η ζωή συστήνουμε στους νυν εργαζόμενους, στα παιδιά μας, να μην κάνουν πίσω. Καταλαβαίνουμε τη βιαιότητα που χρησιμοποίησε η εργοδοσία για να σας αναγκάσει να υπογράψετε!! Κάθε βήμα πίσω όμως από δώ και πέρα θα είναι ένα βήμα προς την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, στην εξαθλίωση, στο σκύψιμο της μέσης  ! Όσο καταλαβαίνει ο εργοδότης ότι είστε του χεριού του τόσο σκληρότερα μέτρα θα παίρνει μιας και θα τον βοηθάει απόλυτα και η πολιτική της συγκυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ με τα μέτρα που πήρε και παίρνει.

·           Δουλειά από νύχτα σε νύχτα, 7 μέρες τη βδομάδα και απλήρωτη και από πάνω!
  • Μείωση μισθών σε εξευτελιστικά επίπεδα!
  • Ο φόβος θα κυριαρχεί σε κάθε βήμα! Τα ατυχήματα θα γίνονται σε τακτικότατη βάση!
  • Ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας θα συνεχίζεται ενώ το αντεργατικό οπλοστάσιο (και το παλιό αλλά και αυτό που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση) θα το χρησιμοποιεί κατά κόρον.

Δείξτε εμπιστοσύνη στο Σωματείο σας. Κρατήστε το δυνατό και σωστά προσανατολισμένο. Μην το αφήσετε στην εργοδοσία και στους μηχανισμούς που αυτή στήνει!


«Εργάτη  μπορείς  και  αν  το  καταλάβεις,  θα  γίνεις  ο  κυρίαρχος  του  πλούτου  που  παράγεις»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου