Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


Άλλοι καιροί...

  Ο τέως Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κος Δημήτριος Καραγιάννης, εθεώρησε σκόπιμον, την μήνυσή του κατά του Δημάρχου του Δήμου μας, εκτός από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμφίσσης, να την υποβάλλει και στο ...διαδίκτυο.  
Αυτή η μήνυση είναι η συνέχεια της γνωστής από το καλοκαίρι ιστορίας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος έπαψε από το αξίωμα του Αντιδημάρχου τον Δημήτριο Καραγιάννη, διαπομπεύοντάς τον παράλληλα με ένα Δελτίο Τύπου, επικαλούμενος θέμα ηθικής τάξεως.
   Θεωρούμε ότι, η οποιαδήποτε μήνυση υποβάλλεται σε οποιανδήποτε Εισαγγελία, είναι ένα δικόγραφο του φακέλλου ο οποίος σχηματίζεται για την υπόθεσή της.  Και ότι αυτό το δικόγραφο, δεν είναι προσβάσιμο και αναγνωσταίο από τον οποιονδήποτε, προ της εκδικάσεως της υποθέσεως.  Είναι δε, τουλάχιστον ασύνηθες (μόνον;) το γεγονός, το να λαμβάνει γνώση όλων των περιγραφομένων σε αυτό το έγγραφο, το ευρύ κοινό, ταυτόχρονα με τον αναλαμβάνοντα την υπόθεση Εισαγγελέα.
Εκτός και άλλαξαν οι κανονισμοί και οι μηνύσεις υποβάλλονται πλέον εκτός από την Εισαγγελία και σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα ή ηλεκτρονικά.
Οπότε θα είναι λογικό και μη δεχόμενο αντιρρήσεων, το να αποδίδεται η δικαιοσύνη, εκτός από τα Δικαστήρια και από το ...facebook!

  Είναι άλλο πράγμα η προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την προστασία και την αποκατάσταση ζημιών και τιμής και άλλο πράγμα η περιφορά του θυμού, μαζί με όλα τα στοιχεία τα οποία τον στοιχειοθετούν, ενώπιον του φιλοθεάμονος κοινού των ΜΜΕ.

Απλά κατά την γνώμη μας, θα αρκούσε ένα προσωπικό σημείωμα-ενημέρωση (Δελτίο Τύπου τρόπον τινά) προς τα ΜΜΕ, όπου θα αναφερόταν η υποβολή της μηνύσεως και η αιτιολογία της.  Μετρημένα και σοβαρά.  Όπως και σοβαρή είναι και η υπόθεση.
Διότι όπως έλεγαν και κάποιοι παλαιότεροι : ''Τα εν οίκω, μη εν Δήμω''.  Έως ότου να εκδικασθούν, θα προσθέταμε εμείς.

Παραθέτουμε μόνον τα χρήζοντα από την δημοσιευθείσα μήνυση, χωρίς τις λεπτομέρειές της.  Άποψή μας.

********************************************


Μήνυσις
Του Δημητρίου Καραγιάννη του Νικολάου, συνταξιούχου, τ. Αντιδημάρχου και πρώην Προέδρου της Αθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Δελφών, Α.Δ.Τ. Ι 996724/30-9-2014, Τ.Α. Άμφισσας, κατ. Άμφισσας, οδός Περγάμου 5
Κ Α Τ Α
1.Του Αθανασίου Παναγιωτόπουλου του Ηλία, Δημάρχου Δελφών, κατοίκου Άμφισσας
2.Του Αθανασίου Τσονάκα του ……………………., προέδρου της Αβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Δελφών, κατοίκου Άμφισσας
Προς τον Αξιότιμον Κύριον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμφίσσης
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελεύ των εν Αμφίσση Πλημμελειοδικών,
..................................
..................................
Λόγω των ανωτέρω αξιοποίνων πράξεων των μηνυομένων εθίγη η τιμή και η υπόληψή μου καθόσον τυγχάνω ευυπόληπτος πολίτης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δελφών εκλεγόμενος από τους συνδημότες μου οι οποίοι με υπολείπτονται........
................................... 
Δια ταύτα
Μηνύω τους α) Αθανάσιον Παναγιωτόπουλον του Ηλία, Δήμαρχον Δελφών, κάτοικον Άμφισσας και β) Αθανάσιον Τσονάκα του ……………………., πρόεδρον της Αβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Δελφών, κάτοικον Άμφισσας, δια την αξιόποινον πράξιν της συκοφαντικής δυσφημήσεως, (363 ΠΚ) αιτούμενος την ποινική των δίωξιν.
................................
Εν Αμφίσση τη /11/2015
Ο μηνυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου