Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ



ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 



Η αιτία βρίσκεται στο ότι η επίθεση της υποταγμένης στις απαιτήσεις της Τρόικας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στρέφεται αδίστακτα ενάντια στην κοινωνία χωρίς «ισοδύναμα» και «παράλληλα προγράμματα».
Με περαιτέρω κτύπημα των εργαζόμενων, εξόντωση των συνταξιούχων με μειώσεις των συντάξεων, καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και των ελεύθερων επαγγελματιών, ακρίβεια με αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ., που συνδυάζεται με αδυναμία διαχείρισης της κατάρρευσης βασικών κοινωνικών υπηρεσιών  του κοινωνικού κράτους,
Η κατάσταση διάλυσης στα Νοσοκομεία είναι γνωστή, το Νοσοκομείο της Άμφισσας δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Οι κινητοποιήσεις για την υγεία έχουν ξεκινήσει ήδη στην Αθήνα και σε πολλές επαρχιακές πόλεις....
Στον χώρο της παιδείας  οι αντιδράσεις μεγαλώνουν, οι μαθητές ξεσηκώνονται ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στα σχολειά τους και οι φοιτητές κινητοποιούνται για να σώσουν τις σχολές και τα πανεπιστήμιά τους από τεράστιες περικοπές των προϋπολογισμών.
Η αγανάκτηση για την περικοπή των συντάξεων, τον ΕΝΦΙΑ  το νέο ασφαλιστικό, τα τέλη κυκλοφορίας όπως και η παράλογη υπερφορολόγηση των αγροτών ξεσηκώνουν  τον Ελληνικό λαό. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οργανώνουν κινητοποιήσεις, ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα,  από την Κρήτη ως την Βόρεια Ελλάδα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από τα αεροδρόμια και τις μαρίνες μέχρι το νερό του Μόρνου προκαλούν ήδη και θα προκαλέσουν και στο μέλλον τεράστιες αντιδράσεις μιας και στερούν κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης και ελευθερίας. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα στερήσει την περιοχή από τον πλούτο της και θα  φέρει την δίψα στα σπίτια και στα χωράφια μας .


Η κοινωνία αντιστέκεται, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και οι ναυτεργάτες απεργούν  και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ξεσηκώνονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν καταλήψεις στα δημαρχεία.
Οι απολύσεις και η αυταρχικότητα εντείνονται από την πλευρά της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Φωκίδας αντιστέκονται, η συμπαράσταση μας πρέπει να είναι μαζική και αποτελεσματική.
Το επόμενο διάστημα πολλοί αγώνες θα προκύψουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να οργανωθούν ώστε να λήξουν νικηφόρα.. Δεν υπάρχει χώρος για απομονωτισμό των αγώνων κομματική περιχαράκωση  και στείρες καταγγελίες. Όλες οι δυνάμεις της αριστεράς όλοι οι αγωνιστές πρέπει να υπερασπίσουμε μαζί με το λαϊκό κίνημα,  κάθε εκατοστό της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.
Η Λαϊκή Ενότητα Φωκίδας σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί προσπαθώντας να δημιουργήσει τον πολιτικό χώρο που θα ενοποιήσει αυτές τις αντιστάσεις στην προοπτική απελευθέρωσης από τα μνημόνια με στόχο τον σοσιαλισμό. Και αυτό μπορεί να υπηρετηθεί με μια «ανοιχτή» και απόλυτα δημοκρατική συγκρότηση μιας νέας ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα.
Μια πρώτη στάση είναι η απεργία της 12 Νοεμβρίου που παρόλα τα προβλήματα της αποτελεί ένα πρώτο βαρόμετρο των εξελίξεων, σε αυτήν την απεργία θα ενωθούν όλοι οι αγώνες που γίνονται αυτήν την περίοδο. Η μαζικότητα της θα δείξει τις δυνατότητες ανάπτυξης κινήματος αντίστασης σήμερα.
Δεύτερη στάση αποτελεί η πανελλήνια συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας στις 21-22 Νοεμβρίου όπου αγωνιστές από όλοι την Ελλάδα θα συζητήσουν για την συγκρότηση της πολιτικής πρότασης αντίστασης της Λαϊκής Ενότητας. Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε όλους.
Και στην Φωκίδα και σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να τους νικήσουμε.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου