Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ (ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της ευρώπης για το 2021)



Δελφοί, 11 Νοεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Παρουσίαση Υποψηφιότητας Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, στην Αθήνα

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στις 6:00 το απόγευμα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, οδός Σταδίου 13) στην Αθήνα, ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει την Υποψηφιότητά του για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Αξίζει να σημειωθεί πως η υποψηφιότητα των Δελφών υποστηρίζεται και επιχειρείται από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ζωντανεύοντας την αρχαία λύρα των Δελφών, ο μοναδικός ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, η τραγουδίστρια και συνθέτης Φένια Χρηστίδου, η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο για το 2015 από τη στέγη Τεχνών και Γραμμάτων, ο διεθνώς καταξιωμένος κρουστός Αλέκος Χρηστίδης και η χορωδία του Ωδείου Άμφισσας. Το συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς θα έχει η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση.
Λίγα λόγια για εμάς
Στο πέρασμα των αιώνων, η δελφική επικράτεια βίωσε πολιτισμούς, γεγονότα και στιγμές που άφησαν αναλλοίωτο το σημάδι τους. Αρχαιολογικοί χώροι, θρύλοι, καστροπολιτείες, δρόμοι επανάστασης, παραδοσιακά επαγγέλματα, ναυτικές υπερδυνάμεις, άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, φυσικός πλούτος, όλα μαζί δημιούργησαν έναν τόπο-σταυροδρόμι που ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει σε κάθε του γωνιά.
Μνημεία και χώροι, μουσεία, παράδοση, διαδρομές, γιορτές και ιστορικές μνήμες αποτελούν το πολιτιστικό εκείνο δίκτυο που κάνουν τους Δελφούς και ευρύτερα το Δήμο Δελφών ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Ελλάδας.
Πιστεύουμε βάσιμα και όχι άκριτα, συναισθανόμενοι ταυτόχρονα την ουσιαστική ευθύνη της επιλογής μας, ότι οι Δελφοί μπορούν να εκφράσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα μήνυμα οικουμενικό, μπορούν να διατυπώσουν έναν γνήσιο πνευματικό λόγο, που θα ακουστεί ταυτόχρονα ως κραυγή αγωνίας, αλλά και ως άγγελμα ελπίδας για τη θέση της χώρας μας στη σύγχρονη Ευρώπη, αλλά και για την πολιτιστική παρουσία της σημερινής Ευρώπης, που οφείλει να γονιμοποιηθεί από τις εξαιρετικές κοινωνικές προκλήσεις και να «μεταμορφωθεί», όπως πάντα στο παρελθόν της, μέσα από την εμπεδωμένη κουλτούρα της ανεκτικότητας, της πολυσυλλεκτικότητας, της αλληλεγγύης και της προόδου.
Το σύνθημα “ΜΕΤΑΜΟΡΦOSIS” είναι ο πρώτος χρησμός που στέλνουν οι Δελφοί στην Ευρώπη του 2015, στην Ευρώπη του 2021. Όπως όλοι οι μεγάλοι λαοί και πολιτισμοί του αρχαίου μας παρελθόντος, στη σύγχρονη Ελλάδα και Ευρώπη μας απομένει να ερμηνεύσουμε το χρησμό αυτόν με τον σωστό τρόπο, να μετουσιώσουμε το μήνυμα σε δημιουργική δύναμη και σε αφορμή για νέες εξερευνήσεις. Τελικά …να μεταμορφωθούμε!
Από το Γραφείο Τύπου
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση επικοινωνήστε με την κα Βαλεντίνη Ζώτου στο 6976617154
Διεύθυνση: Δημαρχείο Δήμου Δελφών, Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσας 33100,
Τηλέφωνα: 22653 50026-27 Fax:2265350021, e-mail: delphi2021.eu@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη "μπαρούφα" του ανθρώπου που πούλησε φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες γιά να γίνει Δήμαρχος Δελφών. Του ανθρώπου που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου. Του ανθρώπου που κυνηγάει συνεχώς χίμαιρες και πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη. Του ανθρώπου που επέλεξε στο Δήμο Δελφών το χειρότερο πολιτικό προσωπικό που είχε ποτέ πολιτική ομάδα στη Φωκίδα, με πρώτο τον ρουσφετολογικά επιλεγέντα ανεκδιήγητο Φενικό Γραμματέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή