Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ : ''ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΥΜΝΑΝ'' Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!...


Τέλος στην κακοήθεια Φουσέκη!

   Εσυνεδρίασε σήμερα το πρωϊ η Επιτροπή Ποιότητος Ζωής του Δήμου Δελφών για το θέμα του νέου Κοιμητηρίου Ιτέας.  Να υπενθυμίσουμε ότι το προγραμματισμένο 18ον θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου 2015, ήταν η αποδοχή ή όχι των ενστάσεων, οι οποίες είχαν υποβληθεί από κατοίκους της Ιτέας, για το νέο Β1 σταδίου (2η ανάρτηση) του Γ.Π.Σ. Ιτέας και το οποίο θέμα, είχε αποσυρθεί από την Ημερήσια Διάταξη το πρωϊ της ίδιας ημέρας.  Οι πληροφορίες τότε ήσαν ότι δεν εστάθη δυνατή η Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητος Ζωής του Δήμου (η οποία και θα εισηγείτο το θέμα στο Συμβούλιο), λόγω μη προσελεύσεως των μελών της.  Και είχαμε εξηγήσει με άρθρο μας εκείνης της ημέρας, τους λόγους.
   Σήμερα όμως η Συνεδρίαση της Επιτροπής, επραγματοποιήθει κανονικά, με παριστάμενους και τους εξ Ιτέας Δημοτικούς Συμβούλους Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη (Πρόεδρος του Δ.Σ.) και Γεώργιο Δρακάκη, οι οποίοι με την τοποθέτησή των, εστήριξαν τις 3 (τρείς) υποβληθείσες ενστάσεις κατοίκων για το νέο Κοιμητήριο και δεν άφησαν περιθώρια ''ελιγμών'' στα μέλη της Επιτροπής.   Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τι θα ακολουθούσε από πλευράς των κατοίκων, εάν ο Δήμος επέμενε στην ίδρυση νέου Κοιμητηρίου στην συγκεκριμένη θέση.
Να σημειώσουμε ότι, και τις 3 υποβληθείσες και τεκμηριωμένες νομικά ενστάσεις για το θέμα, η εισήγηση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δομήσεως του Δήμου, τις απέρριπτε, παρ' ότι αναγνώριζε ότι ήταν παράνομη η κατασκευή του Κοιμητηρίου, με την αιτιολογία όμως, ότι είχε προηγηθεί το ΦΕΚ  147/ΑΑΠ/2-5-2012 όπου ο τότε απερίγραπτος ΥΠΠΟ Γερουλάνος, είχε εγκρίνει την εγκατάσταση του νέου Κοιμητηρίου...

  Προς λύπην του τότε Ιτεω-ταπεινωτή Δημάρχου Νικ. Φουσέκη και προς απογοήτευση της ομάδος των Μελετητών του Γ.Π.Σ. Ιτέας, λόγω της μη ''αναγνωρίσεως'' του πονήματός των από τους ''ιθαγενείς'', η Επιτροπή Ποιότητος Ζωής, απέρριψε την δυνατότητα εγκαταστάσεως νέου Κοιμητηρίου στην Περιφερειακή οδό Ιτέας-Κίρρας, σημειώνοντας με νόημα ότι, εφ' όσον προβλέπετε και καταγράφεται η χρήση του υπάρχοντος Κοιμητηρίου για άλλα 5 (πέντε) έτη, υπάρχει αρκετός χρόνος για να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις (επί μέρους Μελέτες, έρευνες και νομιμότητα) προκειμένου να ιδρυθεί κάπου αλλού ένα νέο Κοιμητήριο.

  Με αυτήν την απόφαση, τα μέλη της Επιτροπής και κατά προέκταση στην συνέχεια και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, απέφυγαν τα χειρότερα.  Κι αυτό είναι κάτι.   
   Γιατί, πέραν της ''καραμπινάτης'' παρανομίας όπως επιτυχώς υποστήριξε η κα Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, είναι άδικο και ανήκουστο, να αποφασίζει ένας Δημοτικός Σύμβουλος από τους Καλλιείς ή την Γραβιά, για τον χώρο ενταφιασμού των Ιτεωτών, όπως υποστήριξε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεώργιος Δρακάκης.

Κατά τα φαινόμενα, η ''Ταφόπλακα'' επάνω από την Ιτέα, μάλλον απομακρύνεται.  
Να σημειώσουμε όμως ότι :  
Αυτό δεν έγινε από μόνο του και σε αυτό δεν εβοήθησαν πολλοί!  Και ο νοών, νοείτω.

3 σχόλια:

  1. Η ταφόπλακα στην Ιτέα είναι η χωροθέτηση νέου νεκροταφείου; Πάτε καλά; Το πρόβλημα της Ιτέας είναι άλλο σήμερα. Είναι όλοι αυτοί οι νενέκοι που αποτελούν τη Δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! και κάτι ακόμα...ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ από τα απαράδεκτα σχόλια που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή