Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ''KERNEOS''


ΤΟΜΕΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση-Καταγγελία για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργατών από την εργοδοσία της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ»

H Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον τραμπουκισμό της μεταλλευτικής εταιρείας «Ευρωπαϊκοί  Βωξίτες ΑΕ» απέναντι στα Σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα.
  
Συγκέντρωσε τους εργαζόμενούς στα γραφεία της και υπό την απειλή της απόλυσης τους ανάγκασε μαζεύοντας υπογραφές να οργανώσουν πορεία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου προκειμένου με πανό και με συνθήματα να έρθουν απέναντι στους εκλεγμένους συνδικαλιστές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Την εργοδοσία την πείραξαν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, ύστερα από καταγγελίες των σωματείων, για τα συνεχή ατυχήματα και την παραβίαση της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας αλλά και του ΚΟΚ σύμφωνα με τους ελέγχους της τροχαίας. Την πείραξε που το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργατών να δουλεύουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η διεύθυνση του έργου βάζει τους εργάτες απέναντι τόσο στα σωματεία όσο και στην ίδια τη νομοθεσία προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της, την απεριόριστη εκμετάλλευση των εργατών και την καταστροφή του περιβάλλοντος για τον πολλαπλασιασμό των κερδών της. Λειτουργεί για μια ακόμη φορά ως κράτος εν κράτη καταδεικνύοντας ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την τοπική και πολιτική εξουσία που έτσι κι αλλιώς της δίνει Γή και ύδωρ. Ελπίζουμε οι τοπικοί παράγοντες να μην κάνουν για ακόμα μία φορά τα στραβά μάτια.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι απέναντι τους ακόμα και αυτοί που υπέγραψαν κάτω από την πίεση του εργοδότη και των οργάνων του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους. Να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να απομονώσουν τέτοιους είδους ενέργειες από μέρους της εταιρίας, να βάλουν τέρμα στον εκφοβισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία. Πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να δώσουν την απάντησή τους στην εργοδοσία με την καθολική συμμετοχή τους στην Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλ. Λαού στην Άμφισσα. Να δώσουν με τη συμμετοχή τους σαφές μήνυμα αντίστασης στα σχέδια εξαθλίωσης του λαού μας από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους καπιταλιστές.
Άμφισσα 3/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου