Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

''Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ'', ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!...


Ένσταση, προς τους
...νεκροθάφτες της Ιτέας!

   Παραθέτουμε την 14σέλιδη ένσταση η οποία εκατέθεσαν από κοινού εχθές στην Υπηρεσία Δομήσεως του Δήμου μας, αρκετοί συμπολίτες μας, η οποία ένσταση επικεντρώνεται μόνον (όχι ότι όλα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα), στην πρόταση των Μελετητών για την δημιουργία νέου Κοιμητηρίου της πόλεως, επί της Περιφερειακής οδού Ιτέας-Κίρρας.  
Δηλαδή, ''πρώτο τραπέζι πίστα'' στην Α' Ζώνη του Δελφικού Τοπίου!...
   Η έκφραση ''αγανάκτηση'', δεν εκφράζει το μέγεθος του συναισθήματος, για το κατά παραγγελία ''επιστημονικό πόνημα'' των Μελετητών.  
Και επειδή εάν εγκριθεί η επιχειρούμενη διαδικασία ταφής της Ιτέας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας :
- το ποιος έδωσε την ''γραμμή'' (εργοδότης), 
- το ποιος την υλοποίησε (Μελετητής) και 
- το ποιος την ενέκρινε (ψήφοι Δημοτικών Συμβούλων).
Λογικό δεν είναι να γνωρίζουμε τα ονόματα των ...νεκροθαφτών μας;

Να σημειώσουμε εδώ ότι, εδημιουργήθηκε ένα μικρό ...θεματάκι με τις παραλαβές των ενστάσεων από την Υπηρεσία Δομήσεως, καθ' όσον το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) το νέο Β1 στάδιο του Γ.Π.Σ. της Ιτέας και ''υποχρεώθηκε'' να δημοσιεύσει την νέα διαμορφούμενη κατάσταση, συνεδρίασε στις 23-9-2015.  Η δε δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου έγινε στις 29-9-2015.  Συνεπώς το περιθώριο των 15 ημερών, ετελείωνε σήμερα και όχι στις 8-10-2015 όπως ισχυριζόταν η Υπηρεσία Δομήσεως.
Να σημειώσουμε επίσης ότι, έχουν κατατεθεί και άλλες ενστάσεις, για την ποιότητα αυτού του ...πονήματος και το ζητούμενο πλέον είναι, το τι θα κάνουν οι Μελετητές : 
Θα σεβασθούν την επιθυμία των κατοίκων, ή την επιθυμία του εντολέα τους;... 

****************************************


12 σχόλια:

  1. Και επειδή εάν εγκριθεί η επιχειρούμενη διαδικασία ταφής της Ιτέας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας :
    - το ποιος έδωσε την ''γραμμή'' (εργοδότης),
    - το ποιος την υλοποίησε (Μελετητής) και
    - το ποιος την ενέκρινε (ψήφοι Δημοτικών Συμβούλων).
    Λογικό δεν είναι να γνωρίζουμε τα ονόματα των ...νεκροθαφτών μας;
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Απόλυτα λογικό!
    Βέβαια με λίγο ψάξιμο στη Διαύγεια όλα τα παραπάνω ονόματα είναι διαθέσιμα!
    Τα ονόματα των υπογραφόντων την ένσταση πού είναι; Και κυρίως πόσοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Των Μελετητών και των αναθετών, τα γνωρίζουμε. Αναμένουμε και τους βάζοντες τα καρφιά στην κάσα (ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο) εάν και εφ' όσον, για να τα κοινοποιήσουμε. Κι όχι μόνον.
      Ονόματα χωρίς την συγκατάθεση των υπογραφόντων, δεν είναι στο ύφος μας να τα δημοσιεύσουμε.
      Το πόσοι, δεν το γνωρίζουμε ακριβώς, γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν κάτοικοι οι οποίοι έμαθαν για την εν λόγω ένσταση και θέλησαν να συνυπογράψουν.
      Θα ενημερώσουμε αμέσως μετά από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δομήσεως, για το πόσες ενστάσεις έχουν υποβληθεί.

      Διαγραφή
    2. Άρα δημοσιεύεις ένα ανώνυμο κείμενο που δεν ξέρουμε καν αν υποβλήθηκε και αν υποβλήθηκε εμπρόθεσμα!
      Μπράβο!

      Διαγραφή
    3. Αν είχε πληροφορηθεί ο κόσμος της Ιτέας για το έγκλημα που κάνουν σε βάρος της πόλης θα ήταν χιλιάδες οι υπογραφές. Και δεν είναι το θέμα του νεκροταφείου το μοναδικό έγκλημα.

      Διαγραφή
    4. Τα ονόματα υπάρχουν στην ένσταση που έχει κατατεθεί επίσημα. Εσύ μπορείς να μας δώσεις το όνομά σου και γιατί νοιάζεσαι τόσο πολύ για το θέμα;

      Διαγραφή
    5. Εάν καταλάβαμε καλά, συγκεντρώνεται τα ονόματα όλων όσων έχουν αντιρρήσεις για το ΓΠΣ Ιτέας. Για δικούς σας λόγους. Και ότι ο διαχειριστή του blog, θα πρέπει να εξηγήσει σε εσάς τους λόγους για τους οποίους αναφέρεται στο θέμα.
      Τι να σχολιάσουμε...
      Το blog είναι επώνυμο, όπως και και ο διαχειριστής του. Και για την ιστορία και μόνον, οι αγώνες του διαχειριστή για την Ιτέα, είναι και γνωστοί και δημόσιοι.
      Επίσης για την ιστορία και για ενημέρωσή σας και πάλι, ο διαχειριστής του epikourositeas.blogspot.gr, έχει ήδη καταθέσει από μόνος του ένσταση για το ΓΠΣ Ιτέας.
      Και η λογική μας είναι : εάν δεν τρέξουμε να προλάβουμε εμείς οι ίδιοι οι Ιτιώτες το επερχόμενο και δια παντός καπέλλωμα, ποιός θα το κάνει; Οι θαμώνες, οι ανημέρωτοι ή οι Αμφισσείς;

      Διαγραφή
  2. Ενσταση του Αρη κ οχι των κατοικων. Οταν ηταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΤΕΑΣ τι εκανε? Αναζητησετε αλλου τις ταφοπλακες. Εχουμε μαθει να ριχνουμε τις ευθυνες στους αλλους παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκεκριμένη Ένσταση, έχει συνταχθεί από Πολιτικό Μηχανικό. Για αυτό είναι λεπτομερής στα αναφερόμενα τεχνικά και νομικά σημεία του ζητήματος. Κάτι το οποίο προϋποθέτει τεχνικές και κατασκευαστικές γνώσεις.

      Διαγραφή
  3. ΚΟΥΛΑ.... πλακα κανετε? Ξερουν κ οι πετρες πλεον. Σταματηστε επιτελους να θαβετε ανθρωπους. Λιγο σοβαροτης δε βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που συντάσσουν το ΓΠΣ ποια αποστολή έχουν;
    Τα ΓΠΣ συντάσσονται για το καλό της κάθε περιοχής όχι για να τη θάβουν.
    Έγινε μια πολύ σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη από τον κ Βαλαβάνη για τον ιππόδρομο των Δελφών και αυτοί την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι υπογραφές ή έστω τα ονοματεπώνυμα υπογραφόντων είναι από το νόμο αναπόσπαστο τμήμα οποιουδήποτε εγγράφου.
    Η Καπαρέλη που έβγαλε κανονικά στη δημοσιότητα τις υπογραφές για το αποχετευτικό της Κίρρας δεν είναι χαζή να κάνει κάτι παράνομο.
    Το γιατί έχει επικρατήσει να διακινούνται στην περιοχή μας έγγραφα (από τις συγκεκριμένες ενστάσεις μέχρι ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων) χωρίς τα ονόματα υπογραφόντων είναι αντικείμενο καθαρά τοπικιστικών φαινομένων.
    Και αυτό επειδή στην περιοχή μας περισσεύει η θρασυδειλία και η φυγοπονία μπροστά στη λαϊκή κρίση. Τσάμπα μαγκιές που λέει κι ο λαός...
    Αν ήξεραν οι υπογράφοντες ότι τα ονόματά τους μπορούν να βγουν δημόσια, θα υπέγραφαν τόσο εύκολα χωρίς να γνωρίζουν επ'ακριβώς τι υπογράφουν, για το μπούγιο και μόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θρασύδειλοι είναι αυτοί που τρομοκρατούν όσους τολμούν να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις για την καταστροφή του τόπου που στενάζει και χρησιμοποιούν ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες για το σκοπό αυτό.
      Γιατί δεν ασχολείσαι με την ουσία τον όσων αναφέρονται στην ένσταση και στις άλλες που έχουν υποβληθεί; Ενοχλεί τόσο πολύ η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του τι μεθοδεύεται σε βάρος της Ιτέας με το ΓΠΣ;

      Διαγραφή