Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΝ/ΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΙΟΥ.

Παρασκευή 8/7/2016 στις 9.30μμ

Στην Ιτέα ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου
για την προβολή της ταινίας του
 «ΤΕΤΑΡΤΗ 04.45»
καλεσμένος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας
Ο Παντελής Βούλγαρης για τον Αλέξη Αλεξίου και την ταινία του: «Καμάρωσα το ταλέντο του, την αγάπη του για το σινεμά, τις αντοχές του σε μια τόσο δύσκολη προσπάθεια. Άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς των ελλήνων κινηματογραφιστών».
Μια πολυβραβευμένη ελληνική ταινία υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Στέλιο Μάϊνα.
Η ταινία επιλέχτηκε και πήρε μέρος στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ Tribeca στη Νέα Υόρκη, το φεστιβάλ που δημιούργησε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, δίνοντας βήμα στις παγκόσμιες καλλιτεχνικές εκπλήξεις της κάθε χρονιάς.
Όπως είπε ο Αλέξης Αλεξίου στο in.gr «Ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία ενός ανθρώπου που μέσα σε λίγες ώρες συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τα πάντα για να φθάσει τελικά στο οριακό εκείνο σημείο που νικάει τον εαυτό του και το φόβο του θανάτου, καθότι δεν του έχει απομείνει πια τίποτα άλλο για να χάσει.»
Ο Παντελής Βούλγαρης έγραψε για την ταινία:
«Πριν λίγες μέρες ήμουν τυχερός που βρέθηκα με φίλους στην προβολή της δεύτερης ταινίας του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04:45».
Καμάρωσα το ταλέντο του, την αγάπη του για το σινεμά, τις αντοχές του σε μια τόσο δύσκολη προσπάθεια. Άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς των ελλήνων κινηματογραφιστών.
Εξαιρετικές ερμηνείες του Στέλιου Μάινα, του Δημήτρη Τζουμάκη, του Γιώργου Συμεωνίδη, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Ναυπλιώτη και όλων των υπόλοιπων ηθοποιών. Λεπτοδουλειά στη φωτογραφία, στα σκηνικά, στη μουσική σε μια νυχτερινή Αθήνα της κρίσης.
Πραγματικά αξίζει να δει κανείς αυτή την ταινία.
Καιρός να ανταμείψουμε με τη συμμετοχή μας, το νέο ελληνικό σινεμά.»
Σας καλούμε λοιπόν στο παρκάκι της μαρίνας Ιτέας να παρακολουθήσουμε την ταινία και μετά την προβολή να συζητήσουμε, στη δροσιά δίπλα στη θάλασσα, με τον Αλέξη Αλεξίου (με την απαραίτητη καύσιμη ύλη δηλ. κρασί, τσίπουρο, μπύρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου