Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ (επέρασε καλά, έγραψε και έκθεση...)

 
Διεθνές ενδιαφέρον;...

    Ο Δήμαρχος μας, παρευρεθείς στην Γ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος στην Χαλκίδα, προσπάθησε να στηρίξει την πρότασή του για την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφημίσεως του Ιδρύματος στην Άμφισσα, αναφέροντας στην παρέμβασή του και τους λόγους-επιχειρήματα για αυτήν την ευκταία απόφαση του Τ.Ε.Ι. Και βεβαίως,
καλώς έπραξε.
Και με την εκεί παρουσία του και με την παρέμβασή του στην συνεδρίαση των καθηγητών, με σκοπό την αναβάθμιση της παρουσίας του Τ.Ε.Ι. στην πόλη του.
    Για αυτήν την δραστηριότητα του Δημάρχου, εξεδόθη το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίο Τύπου, επί του οποίου η ''φιλολογική πινελιά'' είναι εμφανής. Εξ άλλου, για αυτόν τον σκοπό υπάρχουν και οι (έμμισθοι) ''Σύμβουλοι'' του Δημάρχου.

   Όμως, εκείνη η ακρότητα-επιχείρημα περί του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα κτίρια του Τ.Ε.Ι. στην Άμφισσα, μήπως θα έπρεπε να διευκρινισθεί, προκειμένου να αντιληφθούμε κι εμείς οι ...αποδέλοιποι, το τι ήθελε να ειπεί ο ποιητής, συγνώμην, ο Δήμαρχος;...
''...καθώς και το πλεονέκτημα των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Άμφισσα, καθώς υφίσταται, όπως υπογράμμισε, μεγάλο σχετικό διεθνές ενδιαφέρον.''
 
Ώρες είναι να ακούσουμε ότι για το πολυπαθές κτίριο, ενδιαφέρονται (για αγορά;, ενοικίαση;, εκμετάλλευση;, ή για έδρα γραφείων διεθνών επιχειρήσεων;) Κινέζοι, Ρώσοι, Ινδοί και Αμερικανοί.

Είπαμε, καλό είναι να επαναλειτουργήσει το Τμήμα ''Εμπορίου και Διαφήμισης'' στην Άμφισσα (κι όχι μόνον αυτό), αλλά να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το ενδιαφέρον του ...ΝΑΤΟ για το κτίριο, μάλλον ''πάει πολύ''...

*************************************************


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.07.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 54/2016

ΘΕΜΑ: “ Παρέμβαση Δημάρχου Δελφών στη Γ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας”

Ένα καίριο θέμα στρατηγικού αναπτυξιακού προσανατολισμού τόσο για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας όσο και για την τοπική κοινωνία του Δήμου Δελφών έθεσε ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος κατά τη χθεσινή του παρουσία στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Δελφών επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης κι επέκτασης της ήδη πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δελφών και του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, ευθυγραμμιζόμενος με πρόσφατη εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη περί επανενεργοποίησης παλαιών τμημάτων Τ.Ε.Ι. στη χώρα, ζήτησε από τη Γενική Συνέλευση την αξιοποίηση της υπουργικής εγκυκλίου προκειμένου να επαναλειτουργήσει εκ νέου στην Άμφισσα το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης παράλληλα με το ήδη υπάρχον Τμήμα Διοίκησης κι Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων.
Επιπρόσθετα, κάλεσε το Ίδρυμα να διαμορφώσει και να διεκδικήσει για τη Στερεά Ελλάδα ένα σχέδιο στρατηγικού χαρακτήρα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνει και θα αξιοποιεί την τεράστια ακτινοβολία των Δελφών καθώς και το πλεονέκτημα των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Άμφισσα, καθώς υφίσταται, όπως υπογράμμισε, μεγάλο σχετικό διεθνές ενδιαφέρον.
Οι καθηγητές που πήραν το λόγο εν συνεχεία αναγνώρισαν το βάσιμο του προβληματισμού που κατέθεσε ο Δήμαρχος Δελφών και εν συνεχεία η Γ.Σ. υπερψήφισε την πρόταση προς το Υπουργείο για την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην Άμφισσα, καθώς αντικειμενικός στόχος του Ιδρύματος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίησή του. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης της πρότασης. Απομένουν βέβαια πολλά και σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν ακόμη.
Επίσης, οι ακαδημαϊκοί που τοποθετήθηκαν εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους να ενσωματωθεί ο στρατηγικός πυλώνας "Δελφοί" στην καρδιά των αναπτυξιακών σχεδιασμών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.


---------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


1 σχόλιο:

  1. Ο άνθρωπος είναι αλλού. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μας δουλεύει δήθεν για τα μεγάλα του οράματα όταν εδώ και δυό χρόνια δεν έχει βάλει πουθενά στο Δήμο ένα λιθάρι απάνω στο άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή