Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ


''...φιλικώτατα, Θανάσης.''

   Δια λόγους τάξεως και δεοντολογίας, αναδημοσιεύουμε τις επιστολές ανεξαρτη- τοποιήσεως και παραι- τήσεως των Νικολάου Οικονόμου (Τοπικός Σύμβουλος Ιτέας) και Ευσταθίου Μαλάκη (Σύμβουλος Δημάρχου), κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο, το τελευταίο κεφάλαιο από το εξακολουθόν να συγγράφεται θεατρικό έργο με τίτλο : ''Η Καλλικρατική Ιτέα και άλλα παραμύθια''.
   Προ αρκετών μηνών, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα, ο νυν Δήμαρχος είχε εισηγηθεί στο Σώμα, την αγνόηση μιας αρνητικής αποφάσεως-εισηγήσεως του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας (για το θέμα της ανανεώσεως χρήσεως αιγιαλού και παραλίας στο Λαρνάκι από την εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.''), με μοναδική αιτιολογία την ''απειρία'' των μελών του.
Δηλαδή, όλοι οι Σύμβουλοι της Τ.Κ. Ιτέας, ήσαν άπειροι (άνοες) προκειμένου να έχουν άποψη και θέληση για τα γενόμενα στην πόλη τους. Μεταξύ αυτών δε και μάλιστα ως πλειοψηφία, ήσαν οι εκλεγέντες με την παράταξη του Δημάρχου.
Η εξέλιξη με εκείνην την επιμονή του Δημάρχου, είναι γνωστή. Η αναφανδόν μεταστροφή του στο θέμα, πέραν της ιλαρότητος, επροκάλεσε και ζημία στην μοναδική χρονικά ευκαιρία ''καλουπώματος'' των αυθαιρεσιών της εταιρείας.
   Σήμερα, με τα χαρακτηριστικά της ιδεολογίας του Δημάρχου για τον τρόπο διοικήσεως του Δήμου, να είναι αποκαλυπτικά της ποιότητος των δυνατοτήτων του ανδρός και με τις πράξεις του να είναι μονίμως ο αρνητικός πρωταγωνιστής της καθημερινότητος των δημοτών, σήμερα λοιπόν, υπάρχει περίπτωση οι υπόλοιποι ''πεπειραμένοι'' Δημοτικοί Σύμβουλοι, να διεκδικήσουν την υπόληψή των;   Ή θα εξακολουθήσουν να ...προσεύχονται για την μακροημέρευση του αφέντη των;...

''Μας τύχαν οι ελάχιστοι, εμπρός στα δυσκολότερα'' (λαϊκή ρήση).


*******************************************

Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας ΙΤΕΑΣ Δήμου Δελφών



ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
(άρθρο 66 παρ.4 Ν.3852/10)
Νικολάου Οικονόμου ,Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Ιτέας
Τον Δήμαρχο Δήμου Δελφών
Τα μέλη του Συμβουλίου Δ.Κ. Ιτέας
Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δελφών
Τους Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικά Μ.Μ.Ε.
Δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» παραµένοντας ως ανεξάρτητος σύμβουλος της Δ.Κ. Ιτέας.
Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, αφορούν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και την έλλειψη συνεργασίας. Έπίσης η δηµοτική αρχή δεν έχει λάβει υπόψιν της τις αποφάσεις των συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας και ο Πρόεδρος δεν ενημερώνει στα συμβούλια τι γίνονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Τα προβληματα της καθημερινότητας δεν επιλύονται και αντίθετα αυξάνονται. Οι δηµοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της δηµοτικής οµάδας αντικαταστάθηκαν με τις προσωπικές φιλοδοξίες και με την συγκεντρωτική-διοίκηση.
Όλα αυτά τα προβλήματα που προέκυψαν από την άσκηση της δηµοτικής εξουσίας έχουν δημιουργήσει στους συµπολίτες µου αισθήµατα απογοήτευσης και αγανάκτησης, με τα οποία η δηµοτική αρχή δεν ασχολείται. Με απόλυτη ευθύνη στους συµπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας φυσικά στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος µε προτάσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, και χωρίς να με διακατέχει η προσωπική προβολή.
Σε όλα τα τοπικά συμβούλια είχα θέσεις προς όφελος των πολιτών που πολλές φορές ήταν αντίθετες από τις θέσεις της τοπικής δημοτικής αρχής. Είναι βέβαιακαταγεγραμμένες στα πρακτικά των τοπικών συμβουλίων όλες οι θέσεις μου για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο τόπος.
Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος σύμβουλος να προασπίζομαι το καλό της πόλης μου.
Νικόλαος Οικονόμου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ

**********************************************
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΩΤ. ΜΑΛΑΚΗΣ
ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ
ΠΡΟΣ
Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ – ΤΣΑΚΙΡΗ
Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ ΤΕΝΤ ΓΟΥΟΡΘ

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την αποχώρησή μου από τον Συνδυασμό Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών και να διακόψω την συνεργασία μου με την Δημοτική Αρχή διότι από τις αρχικές προσδοκίες που είχα για την Δημοτική Αρχή διαπίστωσα εκ της πορείας της, ότι βαδίζει προς άλλη κατεύθυνση . Δηλώνω βέβαια ότι θα είμαι ενεργός ώστε να προασπίζω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου της Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

Ιτέα, 5/7/2016
Μετά Τιμής
Ευστάθιος Σωτηρ. Μαλάκης
Επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Δελφών.

2 σχόλια:

  1. Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση στο Δήμο. Ακυβέρνητο καράβι με τα τρωκτικά στο κατάστρωμα. Κανείς τους δεν ξέρει προς τα πού πάνε και πού τραβάνε. Πηδάνε έξω για να γλυτώσουν απο τη κατακραυγή. Και όσοι είχαν τη μάσκα του καλοπραίρετου δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πύκνωσαν οι εκδικητικές συμπεριφορές. Άρχισαν και οι απειλές, οι εκβιασμοί. Τους φταίνε όλοι οι άλλοι. Ακόμη και οι μέχρι χθές συνεργάτες τους, γιατί αντέδρασαν και δεν ανέχονται άλλο τα χάλια του Δήμου. Εκδικητικές μεταθέσεις είχαμε να ακούσουμε απο το απώτερο καταδικαστέο παρελθόν. Ντροπή και πάλι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση στο Δήμο. Ακυβέρνητο καράβι με τα τρωκτικά στο κατάστρωμα. Κανείς τους δεν ξέρει προς τα πού πάνε και πού τραβάνε. Πηδάνε έξω για να γλυτώσουν απο τη κατακραυγή. Και όσοι είχαν τη μάσκα του καλοπραίρετου δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πύκνωσαν οι εκδικητικές συμπεριφορές. Άρχισαν και οι απειλές, οι εκβιασμοί. Τους φταίνε όλοι οι άλλοι. Ακόμη και οι μέχρι χθές συνεργάτες τους, γιατί αντέδρασαν και δεν ανέχονται άλλο τα χάλια του Δήμου. Εκδικητικές μεταθέσεις είχαμε να ακούσουμε απο το απώτερο καταδικαστέο παρελθόν. Ντροπή και πάλι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή