Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

''ΟΥΤΟΠΙΑ'' : ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

OΥΤΟΠΙΑ
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2016, στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας, είχε προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός κατοικίας στο Νομό Φωκίδας.
Η παρουσία των αλληλέγγυων που παραβρέθηκαν από όλη τη Φωκίδα, μετά το κάλεσμα που έκανε η «ΟΥΤΟΠΙΑ » στην κοινωνία, απέτρεψε τον πλειστηριασμό της κατοικίας στο Πολύδροσο. Παρότι ή ώρα που γινόταν ο πλειστηριασμός ήταν πολλή δύσκολη (καταμεσήμερο και με πολύ ζέστη), οι αλληλέγγυοι /ες υπερέβησαν τις όποιες δυσκολίες και έδωσαν το μαχητικό παρόν. Η παρουσία μας ήταν καταλυτική ώστε να χάσει την ψυχραιμία του ο εμπλεκόμενος συμβολαιογράφος και να ζητήσει την συνδρομή των ΜΑΤ…..

Τα μέχρι σήμερα ήρεμα νερά της Φωκίδας ( γιατί σε περιοχές όπως της Αθήνας οι πλειστηριασμοί κάθε εβδομάδα ξεπερνούν τους 55), ήρθε να τα ταράξει η τράπεζα Πειραιώς. Η συγκεκριμένη τράπεζα πρωταγωνιστεί σήμερα στην επίσπευση κατασχέσεων ακινήτων καθώς το 90% των κατασχέσεων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται απ αυτήν. Σύντομα αναμένεται να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες καθώς και η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στην παρούσα συγκυρία κάθε πλειστηριασμός ενισχύει τις τράπεζες οι οποίες έχουν διασωθεί τόσες φορές από το ελληνικό δημόσιο (από τον ελληνικό λαό δηλαδή) και αυξάνει την δύναμή τους έναντι όλων μας . Αυτές, αντί να προτείνουν κουρέματα ή και διαγραφές χρεών στους υπερχρεωμένους πελάτες τους, πουλούν τα δάνειά τους σε ξένα funds έναντι πινακίου φακής, για την «αποφόρτισή» τους. Συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ενώ θα έπρεπε να βρίσκονταν προ πολλού σε διαδικασία εκκαθάρισης . Αντ’ αυτού το ελληνικό δημόσιο τις έχει χρήσει εδώ και πολλά χρόνια προστάτιδες του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι σημαντικό να καταγραφεί ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός ακυρώθηκε από την παρουσία του κόσμου στο χώρο του Ειρηνοδικείου και όχι λόγω ελλείψεως πλειοδότη όπως υποστηρίζει ο συμβολαιογράφος . Το ίδιο συνέβη και σε άλλα Ειρηνοδικεία.
Καλούμε κάθε συμπολίτη μας , αλλά και τις άλλες συλλογικότητες να συμμετάσχουν στην αποτροπή και του επόμενο πλειστηριασμού που ‘’φιλοδοξεί’’ να γίνει στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη της 27 Ιουλίου 2016 και σε όλους τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτη ώρα 16:00 Η Ουτοπία θα σας ενημερώνει εγκαίρως για κάθε «μαύρη» Τετάρτη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου