Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ'' : ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

    
Ε.Π.Κ. Δελφών

   Μας ''μάλωσε'' η ισόβια (;) πρόεδρός του!   Ήλθε, λέει και το βρήκε απεριποίητο.  Και το Κέντρο και τον περιβάλ- λοντα χώρο και τους Δελφούς. Ενώ θα έπρεπε να είναι ''παστρικά'' και ''ασβεστωμένα'' όλα,  για την ευχάριστη εδώ, ολιγοήμερη διαμονή της.
 Διότι η κα  Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, δεν είναι τυχαία (όντως). Και θα πρέπει να τυγχάνει αναλόγου αντιμετωπίσεως (ως άνθρωπος) και προβολής (ως επιστήμων).
   Πολυσπουδασμένη και αναγνωρισμένη παγκοσμίως η Ελληνίδα κα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Και εμείς είμεθα ελάχιστοι για να κρίνουμε την ίδια και το έργο της.   Όμως...

   Δεν ακούσαμε ποτέ την κα καθηγήτρια βυζαντινολογίας και πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, να λέει κάτι για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και την εξαθλίωσή της. Δεν την ακούσαμε να εναντιώνεται σε αυτούς οι οποίοι έφεραν την χώρα μας σε αυτήν την κατάσταση. Δεν την είδαμε να αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία για να μεταφέρει την απόγνωση των Ελλήνων, στους ''κύκλους'' της ανά την Ευρώπη. Δεν έφτασε ποτέ στα ώτα μας, μια άποψή της για την χαμέρπουσα και διωκόμενη σήμερα παιδεία στην Ελλάδα, ούτε και για το πως θα πάψουν να μεταναστεύουν τα κορυφαία ελληνικά μυαλά στην Δύση.  Και ούτε την είδαμε ποτέ να παίρνει με οποιονδήποτε τρόπο μέρος όπως τόσοι άλλοι επώνυμοι (έστω και με μια αναφορά της  σε εκείνες τις γιαγιάδες, τον φούρναρη και τους εθελοντές ναυαγοσώστες στο ανατολικό Αιγαίο), σε εκείνους τους ατελείωτους ανθρωπιστικούς (πολιτισμικούς) αγώνες, για την σωτηρία και την περίθαλψη των προσφύγων.

   Είχε βεβαίως την δυνατότητα, με την βαρύτητα του ονόματός της, να ζητήσει και από την Ευρώπη και από την ελληνική Κυβέρνηση, να προστατέψουν από την ''εγκατάλειψη'' την παγκόσμια τοποθεσία των Δελφών.  Την είχε, αλλά...

   Βεβαίως, η κα πρόεδρος, δεν είναι ''ελληνικό'' εργαλείο, όπως ήταν η Μελίνα, η Ειρήνη Παππά και τόσες άλλες Ελληνίδες. Απλά, είναι ένα κομμάτι από το πάζλ του διεθνούς πνευματικού ''jet set'', με ελληνικές ρίζες. Και από καιρού εις καιρόν, όταν ευρίσκεται στην χώρα μας, θεωρεί υποχρέωσή της να μας απευθύνει και κάποιες παραινέσεις. Έστω πολιτιστικές.

   Την επρόλαβε όμως ο Δήμαρχός μας. Και με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο Δελτίου Τύπου, αναγγέλλει την εθελοντική εργασία καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του Ε.Π.Κ. Δελφών, αλλά και τμήματος των Δελφών (για να μην παρεξηγηθεί από τους Δελφιώτες, μιας και τους έχει εγκαταλείψει στην ...ακάθαρτη μοίρα τους).

Δηλαδή ''καθάρισε'', για την κα πρόεδρο ο Δήμαρχος.  Η οποία, θα ευχαριστηθεί φανταζόμεθα, με την ακολουθούσα μετά από τον καθαρισμό εκδήλωση, όπου πλήθος (κληθέντων) επωνύμων εντοπίων και μη, θα παρακολουθήσει μαζί της παραδοσιακούς χορούς, καταναλώνοντας δωρεάν προσφερθέντα αναψυκτικά και εδέσματα.
Ευρώπη.   Όπως λέμε Ειδομένη...

*******************************************
       


                                                                                 ΑΜΦΙΣΣΑ, 09.07.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 49/2016

ΘΕΜΑ: “Καθαρισμός του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και της δυτικής πλευράς της πόλης των Δελφών.”

Την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών και τo «Όλοι Μαζί Μπορούμε στον Πολιτισμό και στο Περιβάλλον» διοργανώνει εθελοντική δράση με καθαρισμό και αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών του περιβάλλοντος χώρου έκτασης εκατό στρεμμάτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και της δυτικής πλευράς της πόλης των Δελφών.

Η δράση αυτή, που αναδεικνύει τη στενή σχέση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον, πραγματοποιείται χάρη στην πρωτοβουλία και τις ενέργειες της Προέδρου κυρίας Δήμητρας Κ. Φιλίππου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών».

Θα συμμετάσχουν περίπου 300 εθελοντές από το νομό Φωκίδας και άλλες περιοχές, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 09.00 το πρωί στο αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου. Στο τέλος της εκδήλωσης, ώρα 13.30, θα οργανωθεί από το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» γιορτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια καθώς και προσφορά αναψυκτικών και εδεσμάτων από χορηγούς.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου και ο Δήμαρχος Δελφών, κύριος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος. Θα παρευρίσκονται η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης κυρία Ελένη Αρβελέρ, ο Διευθυντής του Κέντρου Δελφών, Καθηγητής κύριος Παύλος Καλλιγάς, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κυρία Κάρεν Μαυρίδη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του Συλλόγου. Επίσης έχουν προσκληθεί o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, κύριος Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Βουλευτής Φωκίδας, κύριος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κύριος Λουκάς Αναγνωστόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, κυρία Αθανασία Ψάλτη, κ.ά

Το έργο του Συλλόγου στήριξαν με την ευγενική τους χορηγία οι:

COCA COLA Τρία Εψιλον
Τα εστιατόρια των Δελφών:
ΒΑΚΧΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, ΟΜΦΑΛΟΣ, ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΑΣ
και ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου