Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Η ΝΕΑ ΣΗΜΑΙΑ - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Θαλασσινός άνεμος, θαλασσινά χρώματα.

(Ο πίνακας ζωγραφικής με την εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας της Αγκάλης με την ατμοκίνητη κορβέτα "Καρτερία", αποτυπωμένος επάνω στην επετειακή σημαία της Δ.Κ. Ιτέας.)
φωτογραφίες 25 Μαρτίου 2021


  Μια νέα σημαία ενεφανίσθη στην συστάδα των ιστών στην αρχή του μώλου, όπου συνήθως αναρτώνται οι σημαίες καρατών της Ε.Ε.  Στην δυτική πλευρά της αρχής του μώλου, δίπλα από την μεγάλη ελληνική σημαία, εκυμάτιζε σήμερα από το πρωΐ, η επί τούτου κατασκευασθείσα επετειακή σημαία-έμβλημα της Κοινότητος Ιτέας, με την εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Αγκάλης, στο κέντρο της.  Η συγκεκριμένη αναπαράσταση, έχει αποτυπωθεί σε πίνακα ζωγραφικής, όπου δεσπόζει η ατμοκίνητη κορβέτα "Καρτερία", να καταναυμαχεί τα πλοία της Τουρκικής μοίρας, μέσα στον κόλπο της Αγκάλης τον Σεπτέμβριο του 1827.

  Όμορφη εικόνα για το λιμάνι μας.  Και πρέπουσα. Με την πόλη μας να τιμά μα αυτόν τον τρόπο τον επετειακό εορτασμό των 200 ετών από της ενάρξεως της ελληνικής επαναστάσεως κατά των Τούρκων κατακτητών.  Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, την ενεργό και αποτελεσματική ανάμειξη της δικής μας μικρής περιοχής, στον απελευθερωτικό αγώνα του έθνους μας.

  Ελπίζουμε, αυτή η σημαία και ο συμβολισμός της, να παραμείνουν ως σήματα κατατεθέντα για την ταυτότητα της Ιτέας μας και να μην τύχουν απαξιώσεως (αποψιλώσεως...) από το Σαντζάκι των Σαλώνων!...

  
  Εδώ, στην παραλιακή Λεωφόρο της Ιτέας (28ης Οκτωβρίου 1940), γίνεται η παρέλαση μαθητών και Συλλόγων, στην τοπική και σε όλες τις εθνικές μας εορτές.  Σήμερα όμως, 25η Μαρτίου του 2021 και με την συμπλήρωση δυο αιώνων από της ενάρξεως της εθνικής μας παλιγγενεσίας, η λεωφόρος-χώρος για την παρέλαση, παρέμεινε άδεια.  Χωρίς σχολεία, χωρίς σημαίες και λάβαρα, χωρίς την Φιλαρμονική μας.  Κορωνοϊού γαρ...



 

2 σχόλια:

  1. Το ίδιο συμβολικό κ πρέπον για σημαια,θα ήταν ένα ασπρόμαυρο σκίτσο της Καρτερίας στο κέντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου, επίσης αυτή η συγκεκριμένη απόδοση τού εθνικού συμβόλου αποτελεί παραποίηση, και κατα την εκτίμησή μου προχειρότητα και ακαλαισθησία.

      Διαγραφή