Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ 5 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΔΩΡΕΑΝ Rapid tests - το πρόγραμμα

ΑΜΦΙΣΣΑ 04.03.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Δελφών μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε 24ωρη επαγρύπνηση αναφορικά με την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας από την πανδημία του Covid-19. Σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας Φωκίδας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ), προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινοί δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid-19 σε όλη την έκταση του Δήμου.

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει ανησυχία ανάμεσα στους δημότες για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. Για την προστασία της υγείας των δημοτών και την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Ιτέας, δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests), στους οποίους υποβλήθηκαν περισσότεροι από 290 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 14 βρέθηκαν θετικοί.

Οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid-19 (rapid tests) θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Δήμο μας, με το Πρόγραμμα να έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021, από ώρες 09:30πμ έως 12:00μ., στο Κυριακοπούλειο- Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ιτέα

  • Τρίτη 09 Μαρτίου 2021, από ώρες 10:00πμ έως 12:00μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυδρόσου στην Πολύδροσο, και στο Κοινοτικό Κατάστημα Δελφών, στους Δελφούς

  • Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, από ώρες 10:00 έως 13:00, στην Πλατεία Ησαΐα και στην ισόγεια αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Κεχαγιά, στην Άμφισσα

  • Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, από ώρες 10:00πμ έως 12:00μ. στο Αγροτικό Ιατρείο Χρισσού (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Χρισσού), στο Χρισσό και στην Πλατεία Ηρώων στο Γαλαξίδι.

Καλούμε τους πολίτες να εξακολουθήσουν να διαφυλάττουν την υγεία τους ως το πολυτιμότερο αγαθό, να φορούν την προστατευτική τους μάσκα, να κρατούν αποστάσεις, να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους και να αερίζουν τους κλειστούς χώρους που χρησιμοποιούνται προς κοινή χρήση. Με την ατομική μας ευθύνη ας συμβάλουμε όλοι στη συλλογική προσπάθεια για να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από το τούνελ της πανδημίας. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Ο Συντονιστής Διαχείρισης Covid-19 του Δήμου Δελφώ


Χαρίλαος Γ. Αγαπητός

Αντιδήμαρχος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου