Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ - Δελτίον Τύπου

 
  Η Λιμενική Επιτροπή σε συνεδρίασή της στις 12 Μαρτίου 2021, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (απόφαση αρ. 47/2021), την "Έγκριση δαπάνης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης ΥΑΛΕ και εφαρμογή ISPS & SCHENGEN", στην εταιρεία Συμβούλων "Κ. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ & Ι. ΒΙΔΑΛΗΣ Ε.Π.Ε." (με έδρα Αθήνα) έναντι του ποσού των 13.800 ευρώ. (ΑΔΑ : Ψ9ΒΟΠ0Θ-ΛΩΟ)
  Όπως αναφέρεται στο παρακάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση του κυρίως έργου (εξοπλισμός του Λιμένα), από προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027.
   Να σημειώσουμε ότι, κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο Λιμενάρχης Ιτέας επέβαλε πρόστιμα στο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδος, για τον λόγο του ότι, δεν υπήρχε σχέδιο και εξοπλισμός στον Λιμένα Ιτέας, για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων.  Ο ίδιος δε ο Λιμενάρχης, είναι θεσμικά μέλος (αντιπρόεδρος) της Λιμενικής Επιτροπής!...
   Τώρα, εφ' όσον υπάρξει χρηματοδότηση και πραγματοποιηθεί και το έργο, ο Λιμένας Ιτέας θα είναι τυπικά και νομικά πλέον προσαρμοσμένος, στις Κοινοτικές οδηγίες για την ασφαλή διακίνηση πλοίων και επιβατών.  Και θα απομένει πλέον, το να έλθουν τα πλοία (Κρουαζιερόπλοια και αναψυχής), μεταφέροντας τουρίστες (και συνάλλαγμα)...

Το Δελτίον Τύπου του Λ.Τ. :

*****************
  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΛΤΝΦ της 19/3/21


Στα πλαίσια του προγραμματισμού της δραστηριότητας του λιμένα Ιτέας, ένα εκ των 61 θαλάσσιων Συνοριακών Σημείων Διέλευσης, ολοκληρώσαμε την καταγραφή των απαιτούμενων υποδομών και εξοπλισμού για την εφαρμογή του Συστήματος Εισόδου - Εξόδου της Συνθήκης Schengen σε συνάρτηση με τον κώδικα ISPS περί ενίσχυσης της ασφάλειας και επιπλέον καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης στο Ε.Π. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027, για έργα σχετιζόμενα με συστήματα και εξοπλισμούς πρόληψης και αντιμετώπισης ειδικών καταστάσεων, καθώς και υγειονομικής διαχείρισης ταξιδιωτών. 

Η Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής 
Σοφία Αναγνωστάκου - Παυλοστάθη

  


4 σχόλια:

  1. Το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας να ασχοληθεί λίγο και με τα αυθαίρετα της δικαιοδοσίας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να τα έχουμε πληρώσει όλα εμείς, για να το πάρει έτοιμο ο ιδιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λιμενικο ταμειο κανει καλα τη δουλεια του για αλλους
      ντοπιους και ξενους

      Διαγραφή
  3. ΜΕ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ
    ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή