Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΣΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ - Απαγορεύσεις & Περιορισμοί

 
            Αυστηρό Lock down από τις 06:00'  αύριο το πρωΐ

Στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, το λεγόμενο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, κατατάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Εξήγησε ότι στα Ανώγεια έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα ενώ στη Φωκίδα αυξήθηκαν από 19 στις 17 Φεβρουαρίου σε 59 στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς χτύπησε καμπανάκι για ιδιαίτερη αύξηση του ιικού φορτίου στις εξής περιοχές:

Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία (δήμος Αλεξάνδρειας), Σέρρες, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Στις περιοχές αυτές οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν σημείο συναγερμού γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Για μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε 2 χλμ) και απαιτείται SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό ραντεβού με ΚΤΕΟ.

Η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται αλλά με την παρουσία αυστηρά έως 9 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού και των βοηθών του.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι αναγκαίο να είναι όλοι όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις τους, παρότι όπως είπε κατανοεί την κούραση που υπάρχει. Εξήγησε ότι οι μεταλλάξεις δυσχεραίνουν την προσπάθεια και επιταχύνουν την μετάδοση του ιού αλλά το τέλος της πανδημίας ήδη φαίνεται με την ολοκλήρωση της επιχείρησης Ελευθερία.

Άνοιγμα δραστηριοτήτων μόλις μειωθούν τα νέα κρούσματα

Σε ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων με ασφάλεια, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλλου τόνισε ότι αυτό που κατά βάση αναμένουν οι επιστήμονες προκειμένου να αρχίσουν να σκέφτονται άρση των μέτρων είναι να υπάρξει μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, «δηλαδή τη μείωση των νέων κρουσμάτων, γεγονός που θα μας δώσει την ελπίδα ότι θα αποσυμπιεστεί σιγά - σιγά και το σύστημα υγείας».

Ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι για να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, να μειωθούν οι μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες τα επόμενα 24ωρα. Εφόσον πρόσθεσε, βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες, ούτως η άλλως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν μια σειρά δραστηριοτήτων.

Πηγή: skai.gr


2 σχόλια:

  1. ποιο βαθύ κόκκινο?
    μια βόλτα αν κάνατε στη παραλία της ιτέας σήμερα θα νιώθατε πως είναι ένα χειμωνιάτικο σάββατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή