Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ "ΑμεΑ" ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ - Δελτίον Τύπου


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ   
                          ΑΜΦΙΣΣΑ, 11.03.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 22/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Κολυμβητήριο της Ιτέας

Π. Ταγκαλής: «Ένα ακόμα βήμα για την αυτόνομη μετακίνηση των ΑμεΑ στο Δήμο μας»


Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ιτέας, η ολοκλήρωση του οποίου θα επιτρέψει την αυτόνομη και ανεμπόδιστη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, αθλητών και θεατών.

Κύριος του έργου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, είναι ο Δήμος Δελφών, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως οι εν λόγω παρεμβάσεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου της Ιτέας, προϋπολογισμού 337.307,22 ευρώ, που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου αναμένεται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

1. Εγκατάσταση δύο ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων τύπου πλατφόρμας εξωτερικού χώρου εξυπηρέτησης ΑμεΑ, θεατών και αθλητών.

2. Κατασκευή WC AμεA θεατών με ειδικό εξοπλισμό.

3. Διαμόρφωση της υφιστάμενης κερκίδας για την εξυπηρέτηση θεατών ΑμεΑ.

4. Εγκατάσταση ειδικού φορητού ανυψωτικού μηχανήματος εξωτερικού χώρου για την προσέγγιση των αθλητών ΑμεΑ από τα αποδυτήρια στο χώρο της πισίνας, καθώς και εγκατάσταση επίπεδης μεταλλικής ράμπας για την πρόσβαση σε αυτό.

5. Εγκατάσταση ειδικού φορητού ανυψωτικού μηχανήματος πισίνας για την εξυπηρέτηση αθλητών ΑμεΑ.

6. Κατασκευή αποδυτηρίων αθλητών ΑμεΑ με ειδικό εξοπλισμό.

7. Τοποθέτηση κινητών διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων κατά τη διεξαγωγή αγώνων.

8. Τοποθέτηση σήμανσης με τη χρήση του Διεθνούς Συμβόλου Πρόσβασης (ΔΣΠ), στα σημεία εξυπηρετήσεων για ΑμεΑ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, επισημαίνει τα εξής: «Κατά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου είχαμε τονίσει τη σημασία της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την αυτόνομη και ανεμπόδιστη μετακίνηση των ΑμεΑ, καθώς και της πρόσβασής τους σε κάθε χώρο ευθύνης του Δήμου. Είχα τονίσει, επίσης, πως τούτο είναι υποχρέωσή μας ως δήμος. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους δημότες πως κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, εκσυγχρονίζοντας το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ιτέας, με στόχο να παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που πρέπει σε αθλούμενους και θεατές».


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου