Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 200στής ΕΠΕΤΕΊΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821

Η Γαλανόλευκος θα κυματίζει στο Δημαρχείο της Βοστώνης (Massachusetts), ενώ τα ελληνικά χρώματα, ήδη φωτίζουν το Καπιτώλιο στο  Providence (Rhode Island) και μεγάλες γέφυρες στην περιοχή "Νέα Αγγλία" των Η.Π.Α.

Το φωταγωγημένο Καπιτώλιο στο Providence  
φωτογραφία αναγνώστου μας από Η.Π.Α. (21-3-2021)

Το παρακάτω κείμενο, είναι δημοσιευμένο σε ελληνόφωνη διαδικτυακή εφημερίδα στις Η.Π.Α., με χιλιάδες συνδρομητές και επισκέπτες.

**************************************************************

(πηγή : http://www.paneliakos.com/2021/03/25-1821.html)

  "Οι Δοξολογίες, οι τελετές έπαρσης της σημαίας στα δημαρχεία του Λόουελ και της Βοστώνης και η φωταγώγηση με γαλανόλευκο των Δημοτικών Μεγάρων και των μεγάλων γεφυρών βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Βοστώνης και τις ελληνορθόδοξες κοινότητες για την 200ή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο αριθμός των παρισταμένων στις εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένος, αλλά ένεκα της απ’ ευθείας μετάδοσης στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν οι ομογενείς από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και το Άγημα των Ευζώνων της Βοστώνης, το οποίο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είναι άρτια οργανωμένο και τα μέλη του τιμούν στο ακέραιο τις ενδυμασίες του Εύζωνα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας προετοιμάζεται πυρετωδώς για μαζικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν τους προσεχείς μήνες και θα ανακοινωθούν μόλις οι αρχές άρουν τα απαγορευτικά μέτρα για τις συναθροίσεις.

Η Ομοσπονδία έχει αφιερώσει τον εορτασμό των 200 χρόνων και στους Αμερικανούς Φιλέλληνες που βοήθησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες.

Λόγο της πανδημίας και την αυστηρότητα των νόμων αλλά και για να μην υπάρξει πρόβλημα με κορωνοϊό μόνο 10-15 άτομα επιτρέπουν οι αρχές να συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.  Θα γίνουν 4 καταθέσεις στεφάνων και θα παραδοθούν οι Διακηρύξεις από 2 Δημαρχεία και το Κυβερνείο.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα γίνει δοξολογία στην Αγία Τριάδα του Lowell θα ακολουθήσει η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Δημαρχείο της πόλης και 3 καταθέσεις στεφάνων.  Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Dr. Samuel Howe.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη, 25ης Μαρτίου στο Δημαρχείο της Βοστώνης θα κυματίζει η Ελληνική Σημαία.  Επίσης και στο Δημαρχείο του Lowell θα κυματίζει η Ελληνική Σημαία για μία εβδομάδα!  Ακόμα, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, το Δημαρχείο της Βοστώνης θα είναι φωταγωγημένο με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Το βράδυ της 25ης Μαρτίου θα είναι φωταγωγημένες με τα χρώματα της γαλανόλευκης οι εξής γέφυρες:  Zakim -Bunker Hill Memorial Bridge που είναι η γέφυρα στο δρόμο 93 έξω από το Boston Garden,  Longfellow Bridge που συνδέει το Boston με το Cambridge κοντά στο Massachusetts General Hospital, γνωστή και σαν Salt & Pepper Bridge.  Φωταγωγημένη θα είναι την 25η Μαρτίου και για μία εβδομάδα η γέφυρα Bridge Street στο Lowell.

Την Κυριακή 28η Μαρτίου θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου και θα ακολουθήσει Δοξολογία.  Θα παρευρεθεί και το τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας.  Θα μιλήσουν ο Γενικός Πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου και καθηγητής υπεύθυνος της έδρας Καραμανλή κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Aφού θα έχει περάσει η πανδημία η Ομοσπονδία θα ανακοινώσει πολλές άλλες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας οι οποίες θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821   –   Ζήτω η Ελλάδα   –   Ζήτω οι Φιλέλληνες! "

1 σχόλιο: