Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Στ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ Covid-19

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμφισσα, 22 Μαρτίου 2021

Επιδημιολογική έρευνα στην Άμφισσα

από την Ομάδα Διαχείρισης Covid-19

της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Γ. Δελμούζος: «Στόχος μας να ξαναγίνει η Φωκίδα covid-free»

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργου Δελμούζου, η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, σε εκτεταμένη επιδημιολογική έρευνα στη Δημοτική Ενότητα Δελφών.

Επισημαίνεται, ότι η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας κατέγραψε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49% την προηγούμενη περίοδο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εξαιρεθεί η Π.Ε. Φωκίδας από τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Κατόπιν, όμως, σχετικού αιτήματος του Δήμου Δελφών, κλιμάκιο της Ομάδας εγκαταστάθηκε από νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο Δελφών. Διενήργησε συνολικά εβδομήντα (70) τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), εκ των οποίων βρέθηκαν μηδέν (0) θετικά.

Μετά την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής έρευνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος δήλωσε:

«Αντιμετωπίσαμε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Παλέψαμε με την Ομάδα διαχείρισης Covid-19, την οποία δημιούργησε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και καταφέραμε να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.»

Καταλυτική και πραγματικά αξιέπαινη, όμως, ήταν η υπεύθυνη στάση όσων τήρησαν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, με αποτέλεσμα να εξαιρεθεί η Φωκίδα από τις λεγόμενες περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου”.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους για να συνεχίσουμε με υπομονή και κυρίως με την ίδια επιμονή στην τήρηση των μέτρων. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε, για να ξαναγίνει η Φωκίδα covid-free».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου