Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟ-ΤΗΣΗ ΜΕ 477χ.ευρώ Η "ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ" ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΕ ΑΜΦΙΣΣΑ & ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

 


Το ακρόπρωρο της κορβέτας "Καρτερία"

(Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)


********************************


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ        ΑΜΦΙΣΣΑ, 20.03.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 24/2021



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρόταση του Δήμου Δελφών για έργο ψηφιακής περιήγησης σε δύο Δημοτικά Μουσεία

Π. Ταγκαλής: «Σύγχρονα εργαλεία για την αξιοποίηση του πλούτου μας»


Πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο Δημοτικά Μουσεία», κατέθεσε ο Δήμος Δελφών. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 477.400,00 ευρώ,

υπάγεται στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» και αφορά στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Πανουργιά στην Άμφισσα και το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναλύεται στην υποβολή της πρότασης, η πρόταση του Δήμου Δελφών προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» αφορά στην μετατροπή του ήδη υπάρχοντος Μουσείου Ελληνικής Επανάστασης- Οικία Πανουργιά σε κέντρο ιστορικής τεκμηρίωσης με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων και ταυτόχρονα στην ψηφιακή αποτύπωση των σπουδαίων εκθεμάτων του Ναυτικού και Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου.

Με την προτεινόμενη ψηφιακή παρέμβαση στην έκθεση των πολιτιστικών τεκμηρίων στα δυο μουσεία του Δήμου θα δημιουργηθεί μια καινοτόμα πολιτιστική έκθεση που θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα δοθεί η δυνατότητα στους ψηφιακούς επισκέπτες των μουσείων να συνδέσουν μέσω της ψηφιακής διάδρασης τα ιστορικά εκθέματα ή τεκμήρια με ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει και τη σύμφωνη γνώμη της Λαογράφου, Δρ. Αικατερίνης Πολυμέρου – Καμηλάκη.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε συνέχεια της υποβολής της εν λόγω πρότασης προς χρηματοδότηση ανέφερε: «Ο Δήμος Δελφών, όπως είναι γνωστό, έχει μακρά ιστορία, μέρος της οποίας αφορά και στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς εντός των γεωγραφικών του ορίων έλαβαν χώρα σπουδαία στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα. Η έγκριση της πρότασης που υποβάλαμε προς χρηματοδότηση θα προσθέσει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο παζλ που δημιουργείται με στόχο ο τόπος μας, που ήδη είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς-ιστορικούς προορισμούς, να αποκτήσει ταυτόχρονα σύγχρονα εργαλεία για την αξιοποίηση του πλούτου του».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου