Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !...


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους 

Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»  

Άμφισσα   30 / 03 / 2021 

Αρ. Πρωτ. 9 

 

ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ!! 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 


     Στα μεταλλεία του βωξίτη στη Ρούμελη, στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης, στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, οι εκμεταλλευτές της περιουσίας του ελληνικού λαού, που είναι ο ορυκτός πλούτος, έχουν ξεκινήσει πογκρόμ διώξεων, φίμωσης,  παραβιάσεων της μεταλλευτικής, εργατικής και συνδικαλιστικής νομοθεσίας (ν.1264/82). 

    Προετοιμάζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, την επιστροφή μας στον προ-προηγούμενο αιώνα συνολικά για τους εργαζόμενους στον ορυκτό πλούτο, προκειμένου να υπάρχει σιγή νεκροταφείου εν όψει και των νέων «ανοιγμάτων» στα νέα κοιτάσματα των ορυκτών πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και του ουρανίου και του τιτανίου που απ’ ότι λέγεται είναι πλούσια η χώρα μας. Προετοιμάζουν το έδαφος για να υποδεχθούν τους ξένους  «επενδυτές», δηλαδή τους σύγχρονους αποικιοκράτες με εργασιακά καθεστώτα γαλέρας ή Νοτιοανατολικής Ασίας. 

    Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας ενάντια στα Σωματεία, και ιδιαίτερα στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας για τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, επιχειρώντας να απολύσει τον Πρόεδρο του σωματείου που είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, καθώς και του Γραμματέα με γελοίες προφάσεις, για δήθεν «απαράδεκτη συμπεριφορά», έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Συνδικάτου, με την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζόμενων ότι θα συμμετείχαν σε Απεργία με δήθεν «παράνομα» αιτήματα και με τις τρομοκρατικές απολύσεις που έγιναν με τη μη ανανέωση συμβάσεων 2 εργαζομένων που απλά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους. 

   Έχουμε ιδίαν πείρα από τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες και στα μεταλλεία της ΙΜΕΡΥΣ και η καταδίκη από μέρους μας τέτοιων ενεργειών είναι δεδομένη.  

    Οι μεταλλευτικές εταιρείες και ιδιαίτερα η Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός με την εργολαβική “Edilmac” που χάρις στην αποικιοκρατικού χαρακτήρα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ απόκτησαν νέα προνόμια για τα υπερκέρδη τους, να ξέρουν ότι δεν μπορούν να τρομοκρατούν και να εκμεταλλεύονται τους μεταλλωρύχους και να ξεγελούν τις τοπικές κοινωνίες ατιμώρητα. 

     Αν συνεχίσει η Εταιρεία να τρομοκρατεί τους μεταλλωρύχους και να ασυδοτεί, τεράστιες θα είναι και οι ευθύνες της Κυβέρνησης, αφού αφενός δεν αφήνει τα επίσημα όργανα της πολιτείας να κάνουν τη ελέγχους τους και αφετέρου με το ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους ενθαρρύνει, να χειρίζονται τους εργαζομένους κατά το δοκούν, λες και είναι αναλώσιμα προϊόντα. 

     Γιατί μια τέτοια τακτική της Εταιρείας θα αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, θα είναι επίθεση στην πάλη των εργατών για το δίκιο τους και θα απαντηθεί ανάλογα. 

    Η απάντηση από το σύνολο των μεταλλωρύχων, με το συντονισμένο αγώνα μας πρέπει να βάλει φρένο και στις μέχρι τώρα επιδιώξεις των εκμεταλλευτών αλλά και σε αυτά που αναμένονται με το νομοσχέδιο για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνει η κυβέρνηση, τις επόμενες μέρες στη βουλή.    

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου