Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ "Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α." (Φορέα προστασίας θαλασσίου και χερσαίου περιβάλλοντος του Κορινθιακού Κόλπου)

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 04.03.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 20/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών στηρίζει εμπράκτως το αίτημα διεκδίκησης της έδρας του νέου Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου

Π. Ταγκαλής: «Θέλουμε ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο»

Την απόφαση να παραχωρήσει αίθουσα του Κυριακοπούλειου- Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας, προκειμένου να αποτελέσει έδρα της υποεπιτροπής του νέου Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έλαβε κατά πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω υποεπιτροπή αποτελεί τη συνέχεια του «Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου» (ΦΔΚΚ), ο οποίος με το νόμο 4685/2020 καταργήθηκε, όπως και όλοι οι αντίστοιχοι στην Ελλάδα, αποτελώντας πλέον κατά τόπους τμήματα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με επιστολή του ο Σύλλογος Ελευθέρων και Αυτονόμων Δυτών Ν. Φωκίδας «KRISSAIOS», ο οποίος συμμετείχε στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου, έθεσε το ζήτημα της σημασίας που έχει για την Φωκίδα η διεκδίκηση της έδρας της νέας υποεπιτροπής, προτείνοντας γι’ αυτή την πόλη της Ιτέας. Ευρισκόμενη στο κέντρο του Κορινθιακού, άρα από γεωγραφικής θέσης είναι η καταλληλότερη επιλογή, η Ιτέα έχει τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα να προβάλει την μοναδικότητα του Κόλπου, αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι, ενώ συνδυάζει ιστορικά τους δεσμούς της θάλασσας του Κορινθιακού με το Παγκόσμιο Μνημείο των Δελφών και την Ναυτική Ιστορία των νεότερων χρόνων του Γαλαξιδίου.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για το θέμα ανέφερε τα εξής: «Στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Ελευθέρων και Αυτονόμων Δυτών Ν. Φωκίδας «KRISSAIOS», ενός φορέα με προσφορά ετών στην περιοχή, ο Δήμος Δελφών αναδεικνύει εκτός των άλλων τη σημασία της συνεργασίας προς όφελος του τόπου. Η διεκδίκηση της έδρας της νέας υποεπιτροπής, η οποία θα αποτελέσει τη συνέχεια του Φορέα Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου, αποτελεί στόχο που θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί. Η Φωκίδα που βρέχεται σε όλο το μήκος της από τα νερά του κόλπου, πεποίθησή μας είναι πως θα πρέπει να έχει λόγο και ενεργό ρόλο στα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς μόνο έτσι θα είναι μέλος των εξελίξεων που την αφορούν».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου