Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Από την Αυστραλία στην Ελλάδα, με σεβασμό!

  Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας, θα "χρωματίσει" την νύκτα της 25ης Μαρτίου 2021, τις αχιβάδες-σκεπές στην Όπερα του Σίδνεϋ με την ελληνική σημαία, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, την συμπλήρωση των 200 ετών από της ενάρξεως της ελληνικής επαναστάσεως του 1821.
  Την φωτογραφία (προϊόν φωτομοντάζ) εδημοσίευσε στις 18 Μαρτίου 2021, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και την αναδημοσίευσε η Constantina Agapitou-Crowly (την οποία και κοινοποίησε η Dionisia Venetou ) σήμερα στο face book, μέλος της ομάδος "Φίλοι Καστελλόριζου-Μεγίστης".

  Στο "epikourositeas.blogspot.com" την κοινοποίησε ο πολύ καλός μας φίλος από την Βέροια Αναστάσιος Πατσίκας.

  Η ελληνική λέξη "Πατριώτης" είναι παγκόσμια.  Αλλά για τους Έλληνες είναι ταυτόσημη και με τις έννοιες Τιμή και Αθανασία.  Για τους δε Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού, αυτή η λέξη σημαίνει επιπροσθέτως και Υπερηφάνεια.
Και αυτή η φωτογραφία, το ομολογεί.  Δεν είναι τυχαίο ούτε ελάχιστο, το να δεχθεί η Αυστραλιανή Κυβέρνηση, να τιμήση την Ελληνική Επανάσταση με αυτόν τον τρόπο!  Κάποιος επέμενε για αυτό, εργάσθηκε για αυτό και τελικά τα κατάφερε.  Γιατί είναι αυτός κι όλοι οι άλλοι εκεί, Υπερήφανοι για την καταγωγή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου