Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΕΛΩΝΕΙΟΝ ΙΤΕΑΣ : "ΤΣΟΛΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ"...

Εορτάζοντας!...

   (φωτογραφίες 24-3-2021 ώρα 10:15')

  Το Τελωνείον Ιτέας, ως Κρατική Υπηρεσία, συμμετέχει και αυτό στους εορτασμούς για την 200στή επέτειο, από της ενάρξεως της επαναστάσεως, από της ενάρξεως της εθνικής μας παλιγγενεσία του 1821.  Λογικό είναι λοιπόν, πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων για τον σημαιοστολισμό του καταστήματος λόγω της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, να φροντίσει (η Διεύθυνσή του;) για το "κάτι παραπάνω" στην εμφάνιση οικήματος και γραφείων, αποτίωντας φόρον τιμής, σε αυτήν την μοναδική για το έθνος μας επετειακή εορτή.  Και αυτό έγινε.

Το Τελωνείο Ιτέας, το οποίον ως γνωστόν υπάγεται (επι της ουσίας ανήκει), στο Υπουργείο Οικονομικών, "φόρεσε" τα καλύτερά του, σημαιοστολίσθηκε και αφέθηκε στον θαυμασμό και την έκπληξη των διερχομένων από του σημείου, όπου και εδράζεται (στην παραλιακή Λεωφόρο).

Σιγκίνηση!...  Και αμηχανία ταυτόχρονα για εμάς τους αντικρίζοντες αυτήν την "δέηση" μιας κρατικής υπηρεσίας προς το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας.

Εδώ η σημαία, δεν είναι ένα κομμάτι ύφασμα.  Εδώ τα χρώματα, δεν είναι "αξεσουάρ" περιτυλήγματος.  Είναι ιστορία, είναι ασπασμός στους "κατσαπλιάδες", των οποίων ο πόθος για την ελευθερία, ήταν πολύ μεγαλύτερος από την ανάγκη για επιβίωση.

Και το Τελωνείον Ιτέας, σήμερα, διδάσκει!
Όχι, δεν προσβάλει! Μας διδάσκει το τι σημαίνει "αγγαρεία"...  



6 σχόλια:

  1. Άλλη σημαία βλέπουμε στο κτίριο.Από μεγάλα λόγια άλλο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς έχετε στο μπαλκόνι σας έστω και τέτοια σημαία Κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία από πότε είναι??? Γιατί η παρούσα δεν ισχύει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άλλαξαν και έβαλαν καινούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως μας επληροφόρησαν, μετά από 1 ώρα περίπου από την δημοσίευση του άρθρου μας, έγινε αντικατάσταση της μισοκατεστραμένης σημαίας στο Τελωνείον Ιτέας, με νέα, της οποίας είναι εμφανείς οι "δίπλες" της συσκευασίας της.
    Αυτό σημαίνει ότι, η συγκεκριμένη υπηρεσία, αντέδρασε ακαριαία και τακτοποίησε το μη αρμόζον με την επέτειο θέαμα, αντικαθιστώντας την "εφθαρμένη", με καινούρια σημαία.
    Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε την ευαισθησία των ανθρώπων του Τελωνείου, οι οποίοι επελήφθησαν άμεσα του θέματος.
    Άρα, όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι και όλα καλά. Την σημαία στο υποΔημαρχείο μας, δεν την σχολιάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή