Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

(Γ)Ι(Φ)ΤΕΑ : Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ...ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ!


Το ''Αρχηγείον''!...

   Δεν θέλουμε να δημοσιεύσουμε τις δεκάδες των προσφάτων φωτογραφιών, στις οποίες αποτυπώνονται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, η Αδράνεια, η Αδιαφορία και η Αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της ανεξέλεγκτης δράσεως και παρουσίας των γύφτων (ή ρομά), στην πόλη μας. 

  Δεν θέλουμε να καταδείξουμε τα συχνότερα σημεία των ''δράσεων'' αυτών των ανθρώπων μέσα στην πόλη, γιατί είναι γνωστά στους πάντες και είναι η καθημερινά αντικρίσιμη εικόνα από όλους μας, πολίτες, αρχές και θεσμικά όργανα.  
  Δεν θέλουμε να ''λαϊκίσουμε'' δημοσιεύοντας φωτογραφίες με αυτά τα περιφερόμενα και μονίμως με το ένα χέρι απλωμένο μελαχροινά παιδιά, των οποίων η παιδεία (!...) από το περιβάλλον τους, έχει εξαντληθεί μόνον στην καθοδήγηση του τρόπου επαιτείας.
  Ούτε βεβαίως θα αναφέρουμε τα δεκάδες των περιστατικών στα οποία είμαστε θιασώτες και στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει αυτά τα παιδιά, με μοναδικό σκοπό την με οποιονδήποτε τρόπο απόσπαση κάποιου κέρματος, από τον οποιονδήποτε θα συναντήσουν.  Είτε είναι Έλληνας, είτε αλλοδαπός.
  Δεν θα σχολιάσουμε την συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίον προσπαθούν αυτά τα παιδιά να φανούν χρήσιμα στους ''οικείους'' τους, ούτε και βεβαίως τον τρόπο λειτουργίας της ''συνοδείας'' των, προκειμένου να μην υπάρξουν ''κενά'', στην γεωγραφική και υποστηρικτική ''κάλυψη'' της επαιτείας των εντός της πόλεως.
   Όμως, για τον λόγον του ότι, το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις και οι μέχρι στιγμής ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκ μέρους των αρμοδίων, είναι από πενιχρές έως ανύπαρκτες, εμείς θα εστιάσουμε στην ουσία του θέματος.  Η οποία δεν είναι άλλη, από την ''Καθοδήγηση''. Και εξηγούμεθα :

   Κάθε πρωΐ στην πλατεία Ηρώων, εμφανίζονται ένα έως δυο αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με οικογένειες γύφτων (ή ρομά), τα οποία και τους αποβιβάζουν σε εκείνο το σημείο.  Συνήθως το ένα εκ των δύο αυτοκινήτων έχει και ως εμπόρευμα, καλάθια ή στρωσίδια, τα οποία υποτίθεται ότι διαθέτει προς πώληση στους διερχόμενους πελάτες του εκεί υπάρχοντος πολυκαταστήματος.  Οι αποβιβαζόμενοι διασπείρονται στην πόλη σύμφωνα με τις οδηγίες του ''Αρχηγού'' τους, ο οποίος παραμένει σε εκείνο το σημείο μέχρι το μεσημέρι.  Κάθε τόσο εμφανίζονται οι νεαροί και νεαρές γύφτοι (ή ρομά) για να παραδώσουν τμηματικό ''Ταμείο'', ή διάφορα αντικείμενα-''εύρετρα''  και το μεσημέρι αναχωρούν πάλι όλοι μαζί.  Έως τότε, στην πλατεία Ηρώων παραμένει ο ''Αρχηγός'' μαζί με τα νήπια, τους ''υπαρχηγούς'' του, καθώς επίσης και μια-δυο ηλικιωμένες γυναίκες.  Το ίδιο επαναλαμβάνεται και αργά το απόγευμα, όταν τα παραλιακά καταστήματα της Ιτέας είναι γεμάτα από κατοίκους και επισκέπτες.

  Εμείς λοιπόν, υποδεικνύουμε το ''Αρχηγείο'' αυτού του καθημερινού εγχειρήματος αυτών των ανθρώπων, των οποίον η συμπεριφορά και η εμφάνιση, μόνον κακό κάνει στην εικόνα της ''τουριστικής'' πόλεώς μας.
  Εάν υπάρχει ενδιαφέρον και θέληση από τις πάσης φύσεως ''Αρχές'' αυτού του τόπου, ας γίνει κάτι επιτέλους.  Γιατί διαφορετικά, εκτός από τα τουριστικά σκάφη τα οποία προσεγγίζουν αυτά τα παιδιά και από κρηπιδώματος εκλιπαρούν για ''βοήθεια'', δεν θα πρέπει να μας ξενίσει εάν εμφανιστούν και στην Λιτανεία την παραμονή της εορτής της ''Μεταμορφώσεως'', να ζητούν από τους ακολουθούντες : ''δώσε κάτι...''6 σχόλια:

 1. Επίκουρε μας απογοήτευσες.Α.. και όταν λες να γίνει κάτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,γίνε λίγο πιο σαφής.π.χ. να τους ρίξουμε στις καταγάλανη θάλασσά μας; Ξέρεις άν τους δείς με φόντο το κόκκινο του βωξίτηστην δυτική πλευρά της πόλης, που οι σκαφάτοι τουρίστες δεν βλέπουν; κάνουν ένα κοντράστ εκπληκτικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο καπιταλισμό Επίκουρε, υπάρχουν "γύφτοι" στο χρώμα και "γύφτοι" στο μυαλό!
  Δάσκαλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΤΑΝ ΒΑΝΕΙΣ ΤΙ ΤΣΕΜΠΕΡΙ ΤΟ ΛΕΛΟΥΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ...
  ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΟ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Μεγάλη λέξη! Πάντα γραφόταν με κεφαλαία και για να τιμήσει τους μεγάλους που αφιερώθηκαν στα παιδιά και στην παιδεία. Οι υπόλοιποι λέγονται επαγγελματίες ή μισθοφόροι του πασοκείου συστήματος τής ήσσονος προσπάθειας. Καλύτερα να ρωτάμε τα παιδιά που ΔΑΣΚΑΛΕΨΑΜΕ προτού την χρησιμοποιήσουμε για τον εαυτό μας. Δεν μας επιτρέπεται ούτε κατ ευφημισμόν. Δυστυχώς είναι ελάχιστοι οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ειδικά τα τελευταία χρόνια. ΣΙΩΠΗ λοιπόν "δάσκαλε".

  ΑπάντησηΔιαγραφή