Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!...

                        (Ευρωπαϊκό Κεκτημένο)
Όταν το ''καλάμι'',
προσπαθεί να γίνει τουφέκι!...

   Ποιος εξουσιοδότησε τον κατά τύχη Αντιπεριφερειάρχη, να χρησιμοποιεί το εθνόσημο και μέσω αυτού να ''νουθετεί'' τον λαό της Φωκίδος;...

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να πιστεύει ότι η άποψή του είναι η εθνικά επιβεβλημένη για την επικείμενη ψηφοφορία-δημοψήφισμα και ότι εμείς οι ''άγνοες'' θα πρέπει να την υιοθετήσουμε;...
  Από που αντλεί το θράσος του αυτός ο άνθρωπος να μας υποδεικνύει ότι η άποψη του Περιφερειάρχη (εντολή για αυτόν), θα πρέπει να γίνει ο κανών και για την δική μας ζωή;...

  Έχει ξανασυμβεί ποτέ, να υπάρχει επίσημη και δημόσια γραπτή υπόδειξη ψήφου από αυτοδιοικητικό αιρετό προς το εκλογικό σώμα, για δημοψήφισμα εθνικού θέματος, όπου να συνιστάται συγκεκριμένη επιλογή και να ονοματίζεται και η σύμφωνη γνώμη των μη επιτυχόντων Περιφερειακών Συμβούλων;...

Στην Ουγκάντα ζούμε ή στην Σουαζιλάνδη;...
Σε ιθαγενείς αμόρφωτους απευθύνεται η ''οδηγία'', ή σε Ευρωπαίους πολίτες;

  Το ''Αιδώς'' είναι ελάχιστο.  
Και το επίπεδο της στάθμης αυτής της ''εμπνευσμένης'' κομματικής διοικήσεώς , με τέτοιες ενέργειες, μόλις και μετά βίας εγγίζει τα όρια του πατώματος!...

  Θα αρκούσε μια προσωπική δήλωση για συμφωνία με την άποψη του Περιφερειάρχη για το δημοψήφισμα.  Και αυτό θα αρκούσε.  Και θα ήταν και σεβαστό. Αυτού του είδους οι δημόσιες τοποθετήσεις, εκθέτουν.
Διότι όπως και οι πάντες ομολογούν, η ψήφος είναι ιερή και προϋποθέτει γνώση και κρίση για το ζητούμενο.  Όχι ''μάντρωμα'' και ''δάγκωμα''.

******************************************



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ






Άμφισσα, 1 Ιουλίου 2015

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ένα προσχηματικό δημοψήφισμα, ενωμένοι, απαντάμε ΝΑΙ.
ΝΑΙ στην Ελλάδα
ΝΑΙ στην Ευρώπη
Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας οδηγεί μακριά της με μικροπολιτικά ψευτοδιλήμματα.
Μια τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς Ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους, χωρίς ίχνος Εθνικών πόρων, με κλειστά πιστωτικά ιδρύματα και πολίτες σε απόγνωση, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το ρόλο της.
Μεγάλα δημόσια έργα σταματούν, υγιείς επιχειρήσεις καταρρέουν, η ανεργία διογκώνεται, απειλούνται οι καταθέσεις και το μέλλον διαγράφεται επικίνδυνα ζοφερό.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας είναι Περιφέρεια της Ευρώπης και πρέπει να παραμείνει Περιφέρειά της, έχοντας ουσιαστικό λόγο και ρόλο σε αυτή.
Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, δουλεύουμε όπως τόσα χρόνια με την Ευρώπη, σ’ ένα πλαίσιο αλληλοϋποστήριξης, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και υπεράσπισης του κοινωνικού ιστού της περιφέρειας.
Τα έργα και οι προοπτικές είναι μέσα στην Ευρώπη. Η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά, είναι άρρηκτα δεμένη με την Ευρώπη.
Τα παιδιά μας γεννήθηκαν Ευρωπαίοι Πολίτες και πρέπει να παραμείνουν Ευρωπαίοι Πολίτες. Η ευθύνη της επιλογής βαρύνει εμάς. Όλοι μαζί με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ανοικοδομούμε το αύριο μέσα στην Ευρώπη σε συνεργασία με αυτήν.
Την Κυριακή επιλέγουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη.


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Κ. Μίχος


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Ε. Κάππος
Ε. Κατσαγούνος
Χ. Κατσαρός


Οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Μ. Π. Αραβαντινού-Τζε
Θ. Γούβαλης

2 σχόλια:

  1. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης1 Ιουλίου 2015 στις 5:09 μ.μ.

    Μοναδική λύση για την σωτηρία της πατρίδας μας είναι ο σχηματισμός Οικουμενικής Κυβέρνησης Τεχνοκρατών, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου ή του Γιάννη Στουρνάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Υπανάπτυξης2 Ιουλίου 2015 στις 9:07 π.μ.

      Γεια σου συνάδελφε.

      Διαγραφή