Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ : ''ΘΥΣΙΑ'' ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!...


Τα αυγά της αργής Χελώνας...

   Για το θέμα της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα, είχαμε δημοσιεύσει προ εξαμήνου περίπου, την απόφαση του Εφετείου Λαμίας, με την οποία ''εδικαιώνοντο'' οικονομικά οι διεκδικούντες την ιδιοκτησία της.  Επρόκειτο για μια δίκη, η οποία επροήλθεν από ''αμέλεια'' (!;...) της Δημοτικής Αρχής και μέσω της οποίας η εξ Αμφίσσης οικογένεια Παπαθανασίου (η οποία διεκδικούσε και διεκδικεί τα 3/4 της Ιτέας...), παρ' ότι τελεσιδίκως από τον Άρειο Πάγο είχε χάσει την εδαφική διεκδίκηση της Πλατείας, εν τούτοις κατάφερε μέσω του Δήμου Ιτέας στην αρχή και του Δήμου Δελφών στην συνέχεια,
να επανακάμψει, διεκδικώντας πλέον, περί το 1,6 εκ. ευρώ.
   Το παρακάτω κείμενο-αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Μέγκου, είναι περιγραφικότατο (και λίγα γράφει κατά την άποψή μας) και θα δώσει την ευκαιρία τόσον στους Δημοτικούς Συμβούλους, όσον και στους κατοίκους της Ιτέας να αντιληφθούν, ποιοί είχαν εκλεγεί και ορκισθεί να προστατέψουν τα συμφέροντα της πόλεως και των κατοίκων και με ποιόν τρόπο το έκαναν αυτό.

   Εμείς θα επιμείνουμε προς τον κύριο Μέγκο και τον καλούμε δημόσια να το κάνει.   
Να ονοματίσει δηλαδή, επί ποίου Δημάρχου Ιτέας έγινε η ''τρικλοποδιά'' της εγγραφής στο Κτηματολόγιο εκ μέρους της οικογένειας Παπαθανασίου, ποιά ήταν η επαγγελματική του σχέση με την οικογένεια και επί ποίου Δημάρχου του Δήμου Δελφών και με ποιόν τρόπο, έγινε προσπάθεια να αποσιωποιηθεί το θέμα.   
Τώρα!  Δημόσια, κύριε Μέγκο!...

Κατά όπως φαίνεται, τα αυγά της αργής Χελώνας, επωάσθησαν.  Και ήλθε η ώρα να έβγουν τα χελωνάκια από την άμμο και σιγά-σιγά. να πάρουν τον δρόμο τους για την θάλασσα.  Όσο και να προσπαθήσει κανείς, δεν θα είναι δυνατός ο αποπροσανατολισμός τους.  Δεν θα είναι δυνατόν να τα στρέψει προς τον ελαιώνα ή και προς το βουνό, προς τα ''Τουμπανάρια'' λόγου χάριν...

************************************************


ΑΜΦΙΣΣΑ 27-7-2015




Προς τον ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
Κα Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη
Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου
Δημαρχείο ΑΜΦΙΣΣΑ Τ.Κ. 33100


Θέμα: Χορήγηση αντιγράφου προσφυγής του Δήμου Δελφών προς τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου της Δ.Ε. Ιτέας.
Με την υπ’ αρίθμ. 174/27-10-2014 απόφαση του Εφετείου Λαμίας επιδικάστηκε ποσό αποζημίωσης ύψους 1.500.000,00 ευρώ περίπου, εις βάρος του Δήμου Δελφών και των περίοικων της πλατείας θεάτρου στην Ιτέα, υπέρ ανύπαρκτων φερόμενων ιδιοκτητών.
Η υπόθεση αυτή ξεκινάει από το 1995 όταν η Πολεοδομία Άμφισσας δέχθηκε να συντάξει Πράξη Αναλογισμού σε ήδη διανοιγμένη, από αμνημονεύτων χρόνων πλατεία, παρά τις υπηρεσιακές εντολές του αρμόδιου Υπουργείου για αποφυγή σύνταξης πράξεων αναλογισμού ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
Ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της πλατείας θεάτρου αποδείχθηκε στα δικαστήρια που ακολούθησαν την πράξη αναλογισμού. Οι φερόμενοι ιδιοκτήτες δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον επίδικο χώρο.
Να σημειώσουμε ότι την όλη διαδικασία κινούσαν με πείσμα οι περίοικοι της πλατείας με δικηγόρους που οι ίδιοι επέλεγαν και ενημέρωναν.
Παρά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας μέχρι και τον Άρειο Πάγο, κατά πρωτοφανή για τα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης τρόπο, ο τότε Δήμος Ιτέας επέτρεψε στους φερόμενους ιδιοκτήτες της πλατείας να την καταγράψουν στο κτηματολόγιο στο όνομά τους.
Την ενέργεια αυτή του τότε Δήμου Ιτέας, μπορώ σήμερα να την χαρακτηρίσω απερίφραστα δόλια, και αποδεικνύεται αυτό από το γεγονός ότι δεν έκανε, εμπρόθεσμα, ένσταση κατά της καταχρηστικής αυτής ένταξης στο κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να καταστεί οριστική.
Μόνος τρόπος για την αλλαγή του κτηματολογίου και επαναφορά της πλατείας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου, ήταν η δικαστική οδός.
Για άλλη μία φορά οι περίοικοι φρόντισαν και κατάφεραν στο Πρωτοδικείο Άμφισσας να αποδειχθεί ότι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Η έφεση που έκαναν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες, μετά από πολυετή ταλαιπωρία, εκδικάστηκε στο Εφετείο Λαμίας το οποίο ανέτρεψε την Απόφαση του Πρωτοδικείου Άμφισσας και «δικαίωσε» τους φερόμενους ιδιοκτήτες, επιδικάζοντας ποσό 1.500.000,00 ευρώ να πληρωθεί από τον Δήμο και τους περίοικους.
Αξιοσημείωτα γεγονότα:
  1. Μετά την πράξη αναλογισμού το 1995 και την οριστικοποίησή της με απόφαση Νομάρχη το 2000!, οι περίοικοι απέδειξαν στο Πρωτοδικείο Άμφισσας, στο Εφετείο Λαμίας και στον Άρειο Πάγο ότι τα ιδιοκτησιακά και άλλα στοιχεία που προσκόμισαν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες είναι ανακριβέστατα και ασαφή.
  2. Τις αρνητικές για τους φερόμενους ιδιοκτήτες, αποφάσεις όλης της ιεραρχίας της δικαιοσύνης ανέτρεψε ο τότε Δήμος Ιτέας, επιτρέποντας να εγγραφή στο κτηματολόγιο η πλατεία στο όνομα των φερόμενων ιδιοκτητών.
Ό,τι δεν κατάφεραν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες να αποδείξουν, σε όλη την ιεραρχία της δικαιοσύνης το κατάφερε ο ίδιος ο Δήμος Ιτέας, ο οποίος, στην ουσία πρόδωσε τα συμφέροντα του Δήμου και των ανυποψίαστων περίοικων της πλατείας δημοτών. Την στιγμή μάλιστα που προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με συγκεκριμένες πράξεις τους είχαν δηλώσει εμπράκτως πως η Πλατεία ήταν Δημοτική. (Εισέπρατταν για όφελος του Δήμου εισφορές από τους πωλητές της Λαϊκής Αγοράς κλπ)
  1. Η πράξη του Δήμου αποδεικνύεται δόλια, διότι και αν ακόμη υποθέσουμε ότι ο Δήμος, λόγω βαρειάς αμέλειας, δεν αντιλήφθηκε την εγγραφή της πλατείας στο κτηματολόγιο από ιδιώτες, θα υπέβαλε εμπρόθεσμα ένσταση. Εμπρόθεσμα ένσταση δεν υποβλήθηκε!
Με τον τρόπο αυτό ο ίδιος ο Δήμος κατάφερε να δημιουργήσει ιδιοκτήτες εκεί που δεν υπήρχαν.
  1. Η ανατροπή της οριστικοποίησης του κτηματολογίου ήταν δυνατή μόνον με δικαστική απόφαση.
Πάλι με πρωτοβουλία των περίοικων και με το ίδιο δικηγόρο που κέρδισε όλες τις προηγούμενες δίκες, μέχρι τον Άρειο Πάγο, η προσφυγή στο Πρωτοδικείο Άμφισσας κερδήθηκε, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν επαρκείς ιδιοκτησιακούς τίτλους.
  1. Κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Άμφισσας προσέφυγαν στο Εφετείο Λαμίας οι φερόμενοι ιδιοκτήτες.
Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η Εγκληματική Αδιαφορία του Δήμου Δελφών πια μετά το 2011
Το Εφετείο διατάσει πραγματογνωμοσύνη.
Ο Δήμος δεν ορίζει τεχνικό σύμβουλο αντίκρουσης της πραγματογνωμοσύνης!
Η πραγματογνωμοσύνη διεξάγεται χωρίς ο Δήμος ούτε οι περίοικοι να ειδοποιηθούν προσηκόντως.
Η ίδια η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει ότι τηλεφώνησε κατ’ επανάληψη στο Δήμο και συνάντησε την αδιαφορία του!
Σε συγκέντρωση των περιοίκων με την αρμόδια τότε αντιδήμαρχο κυρία Λαίνη, για τον τρόπο αντιμετώπισης από το Δήμο της πραγματογνωμοσύνης, ισχυρίσθηκε ότι ο πραγματογνώμονας ψεύδεται ότι ειδοποίησε το Δήμο και ότι θα υποβάλλει μήνυση εναντίον του.
Ουδέποτε υποβλήθηκε μήνυση!!!
  1. Πέντε μέρες πριν εκδικαστεί, τελικά, η υπόθεση στο Εφετείο Λαμίας, οι περίοικοι μετέβησαν στο Εφετείο για να δουν την δικογραφία.
Διαπίστωσαν ότι ο Δήμος δεν είχε υποβάλει ούτε ένα απλό χαρτί!!!
  1. Με πρωτοβουλία των περιοίκων υποβλήθηκαν, μέσω του δικηγόρου τους, κάποια στοιχεία για λογαριασμό του Δήμου. Τα στοιχεία αυτά υπέβαλε ο κ. Εμμανουήλ σφραγίζοντάς τα με την σφραγίδα του δικηγόρου του Δήμου κ. Δελμούζου, ο οποίος είχε ενημερωθεί λίγες μέρες πριν την δίκη και ήταν αδύνατον να προλάβει να ενημερωθεί!!!
Το γεγονός αυτό ανέφερε περίοικος της πλατείας στην σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του κ. Δημάρχου Δελφών, πριν λίγες μέρες, παρουσία του κ. Εμμανουήλ, του κ. Δελμούζου και εμού.
Επιβεβαιώθηκε το γεγονός και από τον κ. Εμμανουήλ και από τον κ. Δελμούζο.


Μετά τα παραπάνω παράδοξα και επειδή όλη η κοινή γνώμη της Ιτέας βοά για το ξεπούλημα της πλατείας θεάτρου από την ηθελημένη απραγία του ίδιου του Δήμου Δελφών, εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των ανυποψίαστων περίοικων της πλατείας δημοτών του,


Παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο της προσφυγής που ο Δήμος Δελφών υπέβαλε στον Άρειο Πάγο, κατά της 174/2014 Απόφασης του Εφετείου Λαμίας.


Ο Αιτών


Παναγιώτης Μέγκος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου