Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΝ ''ΨΑΡΟΜΥΤΑ'' : ΕΝΑΣ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ...


Ατύχησε και η Δωρίς...

   Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, συνεχίζοντας το ''αναπτυξιακό'' της έργο, ενέκρινε την μετατροπή της χερσονήσου με το ακρωτήριο ''Ψαρομύτα'', σε αιολικό πάρκο!...  Ένα παρθένο και αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Δωρικής γης, του οποίου δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχει ως τόπος αναψυχής, βοσκής, και όποιων άλλων δραστηριοτήτων, μετά από την ελέω Θεού απόφαση του ασκώντα χρέη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος Ηλία Τσέλιγκα.

*******************************************


                                            ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την έγκριση των κάτωθι περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος ισχύος 9,2 MW και των συνοδών του έργων, της εταιρείας ‘’ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΩ ΛΑΚΩΜΑΤΑ Α.Ε.’’ στη θέση «Ψαρομύτα» Δ.Ε. Τολοφώνα του Δήμου Δωρίδας στο Ν. Φωκίδας.

                                   
                                   ********************************************

  Στα 57 ''λαμβάνοντας υπ' όψιν'' τα οποία αναφέρονται στην ΑΔΑ : 711ΕΟΠ10-ΖΑΑ, προφανώς ο Τσέλιγκας δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν του δύο πράγματα :

1.  Έχουν ''ξεσηκωθεί'' εναντίον της ''Επενδύσεως'', οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοστατούντες τους κατοίκους της Καλλιθέας και 
2.  Ο Δήμος Δωρίδος με απόφασή του, δεν συμφωνεί με την καταστροφή της ''Ψαρομύτας''.

Δηλαδή, οι άμεσα θιγόμενοι και ενδιαφερόμενοι, αγνοήθηκαν παντελώς!...
Ενώ όμως επροσμετρήθη και τελικώς ''ελήφθη σοβαρά υπ' όψιν'', η θετική γμωμάτευση του Δασάρχη Φωκίδος, ο οποίος όμως έχει χαρακτηρίσει την σε εκείνο το σημείο βλάστηση, ως δάσος!!!...

   Το 1770, μετά από την ανεπιτυχή επανάσταση στην Ελλάδα (τα περίφημα Ορλωφικά) ολόκληρη η Δωρίδα και ιδιαιτέρως η παραθαλάσσια, ισοπεδώθη κυριολεκτικά από την μανία του Τούρκου κατακτητή.  Και το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ήταν βαρύτατο, όπως και στην Πελοπόννησο.  Το 1821, η Δωρίς ήταν παρούσα και πάλι στον αγώνα για ανεξαρτησία.   
   Σήμερα όμως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι.  Ούτε να επαναστατήσει, ούτε να αντισταθεί, ούτε να θρηνήσει.  Σήμερα έχουμε Δημοκρατία και Ελευθερία και το ''σύστημά'' μας, έχει εξουσιοδοτήσει τον Δασάρχη, τον Τσέλιγκα και την ''EDF EN HELLAS Α.Ε. & ΣΙΑ - ΦΩΚΙΔΑ 4ΕΕ'', να σκέπτονται για εμάς, να ενεργούν για το ''κοινό'' συμφέρον και να αποφασίζουν για το τι σημαίνει πατρώα γη.  
Και η ''Ψαρομύτα'', είναι το πρόσφατο και τρανό παράδειγμα...

Τώρα, γιατί το ''χαρμόσυνον γεγονός'' το κοινοποιούν μόνον στην ενδιαφερόμενη εταιρεία (πίνακας αποδεκτών!...), σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους εκεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Εμείς, απλώς θα τους υποθέσουμε.  Και αυτό δεν απαγορεύεται (ακόμη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου