Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (άρθρο δημότου)



Φωκίδα… Αυτοί που μας έκαναν τον πιο φτωχό Νομό της Ελλάδας μας ζητούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ
 
Έχουνε δίλημμα οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία;


Όλοι οι πολίτες έχουμε καταλάβει πως βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές στιγμές για την πορεία της χώρας μας και της πατρίδας μας. Για την οικονομική της πορεία και τον ρόλο που θα κατοχυρώσει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Δευτέρα, αφού πριν η Λαϊκή Ετυμηγορία δώσει στα χέρια της Κυβέρνησης, ή το ένα όπλο, ή το άλλο.
Γιατί περί αυτού πρόκειται. Πως δηλαδή θέλουμε να πορευτούμε. Γιατί ο κάθε ένας λίγο πληροφορημένος και λογικά σκεπτόμενος καταλαβαίνει πως κίνδυνος εξόδου από την Ε.Ε. ή το Ευρώ δεν υφίσταται. Αυτό που σίγουρα υφίσταται είναι η «πολεμική κόντρα», μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, για το ποια θα επικρατήσει.
Αυτό το διαπιστώνουμε από το σύνολο των πολιτικών γεγονότων και των πολιτικών πράξεων που ενεργούνται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Πολιτικές δηλώσεις, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, δημοσκόποι, αστρολόγοι! Όλοι επί ποδός.
Μέσα στο όλο πανδαιμόνιο και τον χορό που έχει στηθεί, φυσικά και δεν λείπουν οι εργοδοσίες κυρίως του Ιδιωτικού τομέα. Και δεν αναφέρομαι στο μαγαζάκι της γειτονιάς, ούτε στην Βιοτεχνία που απασχολεί 5-10 εργαζόμενους. Αναφέρομαι στις μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές των Μεταλλείων, και των Ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν στην περιοχή μας.
Πως άραγε να αισθάνονται οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων που η Διεύθυνση ως καλός πατέρας, τους κάλεσε να τους νουθετήσει για το τι να ψηφίσουν; Αυτούς που πριν 35 μέρες απειλούσε και τους κουνούσε αυστηρά το δάχτυλο πως θα τους απολύσει. Πως δεν πρέπει να συνδικαλίζονται. Πως δεν παράγουν όσα χρειάζεται για να επιβιώσει το Μεταλλείο. Φυσικά οι απειλές δεν ήταν για πλάκα, γιατί δεν είναι καιρός να χαλάμε το σάλιο μας. Έτσι έδιωξε τους πρώτους 18, μείωσε μεροκάματα, απέδειξε πως δεν χρειάζονται μέτρα ασφαλείας και πάλι εδώ είμαστε. Φυσικά από το «ματσούκι» δεν γλύτωσαν ούτε οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Φορτηγατζήδες. Αυτοί είχαν πάρει τα συχαρίκια πριν 60 μέρες.
Μαζί και υπερασπιστές των δύο εργαζόμενων κοινωνικών ομάδων, δηλαδή Εργαζόμενων Μεταλλωρύχων & Φορτηγατζήδων, βρέθηκαν τότε ο Βουλευτής, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι περισσότεροι των κατοίκων της περιοχής μας. Χωρίς να αρθρώσουν λέξη έμειναν η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΙΔΗΣΟ και όλοι οι πρώην βουλευτές (εν ζωή) του Νομού & η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
Εργαζόμενοι στο Μεταλλείο και όπου αλλού χύνεις τον ιδρώτα σου:
Ποιοι σήμερα θα υποστηρίξουν τα συμφέροντά σου; Οι πρώτοι οι Αλληλέγγυοι που σου λένε ψήφισε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, ή οι δεύτεροι οι αδιάφοροι απόντες, που μαζί με την «ευσπλαχνική» εργοδοσία σου λένε να ψηφίσεις ΝΑΙ;

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ
  • ψηφίζεις φρένο στην εργοδοσία
  • ψηφίζεις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • ψηφίζεις όχι στις απολύσεις
  • ψηφίζεις συγκράτηση των μισθών

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑΙ
  • ψηφίζεις ασυδοσία του εργοδότη
  • ψηφίζεις εργασιακή ομηρία
  • ψηφίζεις ναι στις απολύσεις
  • ψηφίζεις σε μισθούς πείνας

Αν ψηφίσεις ΝΑΙ δεν δίνεις όπλα στην Κυβέρνηση, δίνεις βουτιά σε εργασιακό κενό και στην απόλυτη φτώχια σου.
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ δίνεις όπλα στην Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί Μισθούς, Συντάξεις, Συμβάσεις & Ασφαλιστικό με Αξιοπρέπεια

Δημότης που υποστήριξε τους Μεταλλωρύχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου