Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΑΜΦΙΣΣΑ ΧΑΜΗΛΟΠΕΤΟΥΣΑ... (άρθρο)ΘΕΣΜΙΚΟ Μπούλινγκ (Bullying)
κατά επαγγελματιών της Άμφισσας ;
Του Νίκου Δρόλαπα
Η αυθαιρεσία , η αθέμιτη χρήση επιρροής, ο κατευθυνόμενος φόβος, η ατομική ή μαζική βία, είτε ως μέσον πολιτικού ελέγχου, είτε ως παροχή προνομίων υπέρ συγκεκριμένων διαχωρίζοντας τους πολίτες, ο επαγγελματικός αποκλεισμός,
προκαλούν απόγνωση, ανησυχία για πιθανή καταστροφή, επιφέρουν σοβαρό κλονισμό στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Δεν είναι μόνο η ενδοσχολική βία, που χαράσσει τις ψυχές των παιδιών. Εξίσου σοβαρές επιπτώσεις έχει και το επαγγελματικό μπούλινγκ , που εκλαμβάνει οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κατά εργαζόμενων επαγγελματιών και των επιχειρήσεών τους και του πενιχρού εισοδήματός τους, σε συνθήκες δεινής κρίσης, που συνέπεια έχει την καταστροφή τους .
Αυτά που συμβαίνουν, εκπληρώνουν τις τιθέμενες προϋποθέσεις που στοιχειοθετούν το θεσμικό και το επαγγελματικό μπούλινγκ. Ήτοι, όσοι το ασκούν έχουν τη Δύναμη ( της εξουσίας ), δίνουν Προώθηση ( στις δημοτικές υπηρεσίες ή εποπτευόμενους φορείς κ.α. ), Διάρκεια ( το χρονικό εύρος που συνεχίζονται ή προαναγγέλλονται μέτρα καταστροφικά για τους επαγγελματίες της πόλης ) και Επανάληψη στις ενέργειες , με την πλήρη ανοχή των διοικούντων.


Συγκεκριμένα, με προφανή επιμονή, καταδεικνύουν αποφασιστικότητα για πλήρη ανατροπή του ισχύοντος κυκλοφοριακού καθεστώτος του εμπορικού κέντρου της Άμφισσας, με μονοδρομήσεις, με απαγόρευση διελεύσεως οχημάτων από κεντρικούς δρόμους λόγω πεζοδρόμησής των, καθιστώντας αδύνατη τη προσέγγιση ωρισμένων καταστημάτων και επιχειρήσεων από τους κατοίκους της πόλης, εξοστρακίζοντας πλήρως τους επισκέπτες και συναλλασσόμενους με τον εμπορικό τομέα της, με συνέπεια την καταστροφή των, για να ευνοηθούν οι πολιτικοί φίλοι του τοπικού συστήματος εξουσίας.
Επιβάλουν, πέραν των άλλων φόρων και τελών υπέρ του Δήμου και το επαχθές τέλος παρεπιδημούντων, που εφαρμόζεται σε τουριστικές περιοχές και πόλεις και έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η Άμφισσα δεν είναι τουριστικός προορισμός και δεν έχει τουριστική κίνηση. Ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι ο Δήμος λειτουργεί παράνομα ως χώρο διαμονής το κτίριο του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από καμία αρμόδια αρχή.
Επίσης, αποκλείονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, με τρόπο εξοντωτικό και καταστροφικό, από συμμετοχή και ανάληψη διαφόρων προμηθειών, υπηρεσιών και Δημοτικών εργασιών, πλην συγκεκριμένων προσώπων.
Αρνούνται να πληρώσουν επαγγελματίες για τις παρασχεθείσες προς τον Δήμο υπηρεσίες τους και για να πληρωθούν τους προτρέπουν να πάνε στα Δικαστήρια για να ξοδέψουν περισσότερα από όσα πρέπει να εισπράξουν. Μήπως αυτό το κάνουν και για να αναθέτουν σωρηδόν υποθέσεις στους γνωστούς ‘’ημέτερους ‘’ δικηγόρους, χρεώνοντας τον Δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ;
Ερωτηματικά εν προκειμένω εγείρει, κυρίως , η συμπεριφορά ( σε περίοδο κατάρρευσης των πάντων ) του κ. Δημάρχου Δελφών.
Όλα αυτά και άλλα ακόμη από πλευράς Δήμου, που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ισονομίας, της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας, εύλογα δημιουργούν την εντύπωση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις της πόλης μας, ότι υφίστανται καταδίωξη από πλευράς Δήμου ( BULLYING ).
Είναι έτσι κ. Δήμαρχε ; και Γιατί ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου