Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

''ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ'' : ΕΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ''ΟΧΙ''.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015
 Ανακοίνωση για το Δημοψήφισμα από
12 Περιφερειακές Κινήσεις και 25 Δημοτικές Κινήσεις

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ

 Τους 5 μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται μια νέα μνημονιακή συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές του τοκογλυφικού χρέους σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € σε 5 μήνες (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ κ.α.).
Η κυβέρνηση υποχωρεί συνεχώς ακόμα και από τις δικές της εξαγγελίες και αντιπροτείνει σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο Ευρώ και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της, και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι πλέον ολοφανερό, και αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.
Η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, απορρίπτει τις προτάσεις των δανειστών και λέει ένα μεγάλο, περήφανο ΟΧΙ στην εθελοδουλεία, την υποταγή και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση στους τοκογλύφους δανειστές. Απορρίπτουμε την εκστρατεία τρομοκράτησης και υποταγής των μνημονιακών, φιλοΕΕ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και συστημικών ΜΜΕ, που θέλουν τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής και το ξεπούλημα όλης της χώρας.
Μαζί με τις προτάσεις ΔΝΤ και ΕΕ, απορρίπτουμε και όσα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα αντιπρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές για να επιτύχει μια νέα συμφωνία μαζί τους. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι οι λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΔΝΤ εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής άρχουσας τάξης και δεν έχει καμία σχέση με «το σπίτι των λαών» που είτε με αφέλεια, είτε με σκοπιμότητα, κάποιοι προσπαθούν να τις παρουσιάσουν.
Είναι πλέον φανερό ότι μόνο με την απαλλαγή από τα δεσμά του χρέους, του ευρώ και της Ε.Ε. μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χωρίς φτώχια, ανεργία και ανταγωνισμούς. Μόνο με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον τόπο με το λαό κυρίαρχο, που να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.  Ο λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη ρήξη με ένα σύστημα που μας σέρνει στην κοινωνική καταστροφή. Τη φτώχεια, την ανεργία, τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τη δήμευση της περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη μετανάστευση της νεολαίας μας τα ζούμε τώρα μέσα στην Ε.Ε. και στο Ευρώ.
Με το λαό οργανωμένο και αποφασισμένο, μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ,
ΧΩΡΙΣ Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΥΡΩ, ΧΡΕΟΣ,  ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου