Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ (άρθρο)



Αποδομήσεις

  Ο Προκόπης Μπίχτας, έχει έναν δικό του τρόπο να αναδεικνύει την ''άλλη'' μορφή της πραγματικότητος.  Και ειδικά με το σημερινό του άρθρο, αποδεικνύει το πασιφανές : 
Ότι ο Βασιλεύς, δεν είναι γυμνός.  
Απλά, ο γυμνός δεν είναι Βασιλεύς!...

****************************

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΙΑΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Η 14η Ιουλίου είναι η επέτειος της επιβολής Συντάγματος από τους Γάλλους επαναστάτες του 1789
ενάντια στην απολυταρχία των φεουδαρχών. Αυτή την ημερομηνία διάλεξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για να δώσει συνέντευξη για την «συμφωνία» – μνημόνιο που υπέγραψε με τους τοκογλύφους της διεθνούς σκηνής και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η επιταγές της «συμφωνίας» της 13ης Ιουλίου ξεπερνούν και τα πιο τολμηρά όνειρα κάθε αποικιοκράτη. Μερικές από αυτές είναι:
-Μείωση μισθών και συντάξεων έμμεσα και άμεσα: έμμεσα, λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. και των ασφαλιστικών εισφορών και άμεσα λόγω της αυτόματης μείωσής τους ανάλογα με τις παρεκκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι είναι αδύνατον να πιαστούν, όπως ομολογούν πολλοί οργανισμοί, ανάμεσά τους το Δ.Ν.Τ. Η γενιά των 700 ευρώ, στην οποία συνήθιζε να αναφέρεται ο πρωθυπουργός πριν γίνει πρωθυπουργός, γίνεται γενιά των 300 ευρώ.
-Ματαίωση του αφορολόγητου των 12000, το οποίο έτσι κι αλλοιώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικώτερα για τους αγρότες, αυτοί θα πληγούν σκληρότατα, καθώς η φορολόγησή τους θα εκτιναχθεί από το 13% στο 26%, θα κληθούν να προκαταβάλουν το 100% των φόρων του επόμενου έτους και θα απαλειφθεί η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Να σημειωθεί ότι το αγροτικό εισόδημα που εμφανίζεται ως καθαρό και άρα φορολογείται κατά κανόνα εμπεριέχει εργατικό κόστος το οποίο έχει ήδη πληρωθεί και άρα θα φορολογηθεί εκ νέου.
έσπιση του ταμείου εγγύησης των € 50 δισεκατομμυρίων των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα ιδιωτικοποιηθούν ή θα πωληθούν εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τη συμφωνία σωστά.
Ακόμα, το νέο μνημόνιο επιτάσσει:
-Την εκχώριση και των τελευταίων υπολειμμάτων της εθνικής κυριαρχίας που είχαν απομείνει, με την εξάρτηση της χρηματοδότησης της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ο οποίος είναι ένα ίδρυμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας με έδρα το Λουξεμβούργο για τις χώρες της ευρωζώνης που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους. Η συνθήκη για τον ESM δεν είναι παρά μία συνθήκη χρέους για την προστασία του ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος έχουν απόλυτη εξουσία έναντι των κρατών μελών που οφείλουν να συμμορφώνονται «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως ορίζεται αυτολεξεί στην Συνθήκη Ίδρυσης του ESM. Στην ουσία πρόκειται για το στήσιμο ενός ανεξέλεγκτου οργανισμού με έδρα το Λουξεμβούργο ώστε να μην υπόκειται σε κανέναν έλεγχο και καμία εξουσία, δικαστική, ή άλλης μορφής.
-Καταργεί το ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού απαιτεί την προσυμφωνία με τους τοκογλύφους κάθε νομοσχεδίου, πριν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.
-Προβλέπει το καλωσόρισμα, πάλι, της τρόικας στα υπουργεία και τα όργανα διοίκησης του ελληνικού κράτους, η οποία θα εγκρίνει ή όχι κάθε ενέργεια της κυβέρνησης.
-Αναγκάζει την κυβέρνηση να ανακαλέσει ό,τι έχει νομοθετήσει από τον Φεβρουάριο.
-Αναγνωρίζει το χρέος και δεσμεύει αμετάκλητα την κυβέρνηση για την έγκαιρη και κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησή του. Σε «αντάλλαγμα», η Ελλάδα θα πάρει 35 δισ. ευρώ σε τρία με πέντε χρόνια, από τα οποία τα 10-25 θα χρησιμοποιηθούν πάλι για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τα υπόλοιπα θα καταλήξουν στις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως ακριβώς έχει συμβεί με όλα τα προηγούμενα δάνεια. Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει και τους καινούργιους τόκους.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός είπε ότι το χρέος θα μειωθεί το 2022, αλλά δεν είπε ποιό θα είναι, τότε, το ποσοστό του στο ΑΕΠ, πόσο θα μειωθεί και, ποιοι και πως θα ζουν το 2022 αφού, με την εφαρμογή της «συμφωνίας», προβλέπεται ότι το χρέος θα αυξηθεί στο 200% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2015 και στο 300% του ΑΕΠ μέσα σε μια διετία. Πάντως, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί για το πρόγραμμά του μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες. Απομένει να εξηγήσει για ποιο πρόγραμμα θα αγωνιστεί, αφού το μόνο πρόγραμμα που δέχθηκε να υπάρχει για υλοποίηση είναι το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό.
«Φυσικά» το σχίσιμο των μνημονίων και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έχουν ξεχαστεί από την επομένη της 25ης Ιανουαρίου. Όσον αφορά στα ΜΜΕ η απαίτηση των 250 εκ. που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο, η εφαρμογή του νόμου για τις Α.Ε. και η εισαγγελική έρευνα, καθώς και διάφορα άλλα μέτρα «ήσσονος» σημασίας όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α. θάφτηκαν στο νεκροταφείο των προεκλογικών υποσχέσεων.
Ανάμεσα σε άλλα, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα άρχιζε από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου παραπέμπεται στις καλένδες άγνωστης χρονιάς. Τα εκατομμύρια των ανέργων, των αστέγων και των εξαθλιωμένων θα πρέπει να αυξάνονται και να περιμένουν – μέχρι πότε; Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν προβλέπεται κάποια «μηδενική λύση» για όλους αυτούς, όπως έχει προτείνει η υπουργός υγείας της Λιθουανίας.
Οι αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι προγραμματικές δηλώσεις και προεκλογικές εξαγγελίες στη βάση των οποίων η σημερινή κυβέρνηση ζήτησε και πήρε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πετάχτηκαν αδιάφορα στα σκουπίδια. Το νέο σοκ ήταν μεγάλο γι άλλη μια φορά για τη χώρα, αλλά και για το αριστερό κίνημα.
Αυτή η «συμφωνία» είναι ένα τρίτο, επαίσχυντο και τελειωτικά καταστρεπτικό μνημόνιο για την Ελλάδα και τον λαό της. Είναι πλήρης υποδούλωση, συνέχιση και ένταση της ύφεσης και της ανθρωπιστικής κρίσης και δολοφονία του λαού της. Το χειρότερο είναι ότι βύθισε στην απογοήτευση και την απελπισία τον ελληνικό λαό και, μάλιστα, την προοδευτικότερη μερίδα του.
Αποτελεί επίδειξη θράσους από τους κυβερνητικούς κύκλους και τα (ξαφνικά) φιλικά τους ΜΜΕ η προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων. Είναι θράσος να υποστηρίζεται ότι ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία ή ότι δεν υπήρχε άλλη λύση ή ότι πετύχαμε και κάποιες νίκες(!) ή ότι ο πρωθυπουργός «πιέστηκε(!!!)». Λες και οι πρωθυπουργοί δεν δέχονται πιέσεις, λες κι ο ελληνικός λαός δεν πιέζεται επί χρόνια και δεν θα πιεστεί ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου μνημονίου.
Μεταξύ γέλιου και κλάματος κινείται και το επιχείρημα «ή θα υπογράφαμε την συμφωνία ή θα καταστρεφόμαστε». Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι καλύτερα να αφήνονται στους παραδοσιακούς υποστηρικτές των μνημονίων, που έχουν και μεγαλύτερη πείρα στην προπαγάνδισή τους.
Όσο για τους, μετά την ψηφοφορία, κλαυθμηρισμούς των βουλευτών που ψήφισαν «ΝΑΙ με βαριά καρδιά», καμμία αξία δεν έχουν. Υπάρχει, μάλιστα, ο κίνδυνος να θεωρηθούν υποκριτικά.
Ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική του ομάδα είχαν πολλά όπλα στα χέρια τους: είχαν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών λύσεων και την υποστήριξη της μεγαλύτερης μερίδας του ελληνικού λαού. Είχαν την ίδια τη χώρα με τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και την τεράστια γεωπολιτική της αξία. Στο τέλος είχαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ξεκάθαρο ΟΧΙ στις προτάσεις των τοκογλύφων. Όχι μόνο δεν πήραν υπ’ όψη τους τίποτα από όλα αυτά, όχι μόνο αρνήθηκαν να τα αξιοποιήσουν προς το συμφέρον της χώρας, αλλά αντίθετα, τα αγνόησαν και τα έθαψαν στο υπόγειο υπογράφοντας τις θέσεις των τοκογλύφων και το πραξικόπημα σε βάρος της χώρας.
Όλοι θυμόμαστε πόσο συχνά είχε τονιστεί η ανάγκη της ύπαρξης ενός εναλλακτικού σχεδίου και όλοι θυμόμαστε τις επανειλημμένες και πεισματικές αρνήσεις του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του ακόμα και να συζητήσουν κάτι τέτοιο.
Το πραξικόπημα σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της πέτυχε όταν ο πρωθυπουργός υπέγραψε το 3ο μνημόνιο. Στερεώθηκε όταν η πλειοψηφία της Βουλής το επικύρωσε.
Τώρα πια η κυβέρνηση δεν διατηρεί με την Αριστερά παρά μόνο σχέσεις λεκτικής αδράνειας. Δεν θυσίασε την «αριστεροσύνη» της για να σώσει την Ελλάδα. Θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει τη Γερμανία και την ευρωζώνη της. Συνέχισε με ζήλο το έργο των προκατόχων της και η πλειοψηφία της Βουλής το τελείωσε με μεγάλη επιτυχία.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου