Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙΣ (Βαρουφάκης), ''ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ'' (;)... (άρθρο)


Τι το ήθελες το δημοψήφισμα;...

**********************



Τελικά ο Βαρουφάκης λέει την πάσα αλήθεια!!
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα η telegraf το οποίο είχε δημοσιευτεί ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ μετά το δημοψήφισμα από τον Ambrose Evans-Pritchard ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το παρασκήνιο το οποίο εμείς μάθαμε μόλις εχθές από την συνέντευξη Βαρουφάκη στo Newstatesman.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι παρά το 61% στο «ΟΧΙ» και τα πανηγύρια στους δρόμους την Κυριακή του δημοψηφίσματος, ο Τσίπρας βρισκόταν στο γραφείο του μέχρι πολύ αργά και ήταν σε κατάσταση κατάθλιψης. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση: είτε να πάρει αυτό το 61% και να έρθει σε σύγκρουση με τους δανειστές, είτε να διώξει τον Βαρουφάκη και να δεχθεί τις απαιτήσεις τους.
Μάλιστα το μουδιασμένο κλίμα στο Μαξίμου, παρά τη νίκη, αποκάλυψε και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις χθεσινές του συνεντεύξεις.
Συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρει ότι μιαΕΒΔΟΜΑΔΑ νωρίτερα από το δημοψήφισμα και όταν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να βάλει capital controls, το υπουργικό συμβούλιο είχε συζητήσει ένα πλάνο δράσης, τη στιγμή που η ΕΚΤ έκοβε τον ELA. Το πλάνο, που εισηγήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, περιλάμβανε επίταξη της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία θεωρούσαν ότι έχει κρυμμένα περίπου 17 δισεκατομμύρια σε αποθεματικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Φυσικά, προηγουμένως θα είχαν διώξει τον κ. Στουρνάρα. σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Θα επέβαλλαν διπλό νόμισμα με την εισαγωγή των ΙOUs με τη μορφή που είχε κάνει η Καλιφόρνια, ενώ είχαν σκοπό να πάνε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Ευρωζώνης σε περίπτωση που γινόταν το Gexit. Επίσης, θα επέβαλλαν κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα που κρατάει η ΕΚΤ (27 δισ. ευρώ).
Ουδέποτε λοιπόν η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν πίστεψε στην λαϊκή βούληση και ουδέποτε ήθελε να διαπραγματευτεί με όπλο ένα plan B .. έστω και ως ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "ΤΙΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ"...και όχι μια συμφωνία ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ...

Pit Lallas



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου