Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ''ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ''Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής! Ποτέ ξανά φασισμός! ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ημέρα που ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκέντρωση Γρ. Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής) και Πορεία στα Δικαστήρια Φυλακών Κορυδαλλού

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από το μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» της ΧΑ, κρύβονται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής, που θέλουν να αναβιώσουν τις πιο μαύρες σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου, που νοσταλγούν τις θηριωδίες των ομογάλακτών τους στα Καλάβρυτα, στη Καισαριανή, τη Κοκκινιά, το Κομμένο, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, το Χορτιάτη.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πίσω από τις δημαγωγίες περί «αντισυστημικής δύναμης», η ΧΑ κρύβει το ρόλο της ως μαντρόσκυλο του συστήματος. Ότι είναι οι οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία και υπερασπίζονται τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ότι έχουν πλάτες μέσα στον κρατικό μηχανισμό και τις δυνάμεις καταστολής, την αστυνομία και το στρατό.

Η δικαστική εξουσία επέλεξε να γίνει αυτή η δίκη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στη δράση του αντιφασιστικού κινήματος, στην δημοσιότητα της  ίδιας της δίκης. Δεν θα τους αφήσουμε!

Με τη μαζική και συνεχή παρουσία μας μέσα και έξω από τα διακαστήρια θα παλέψουμε για να γίνει η δίκη βήμα για να ακουστεί δυνατά η φωνή του κινήματος, των συγγενών του Φύσσα, των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των συνδικαλιστών, των αγωνιστών των κινημάτων και της αριστεράς.

Η δύναμη αυτού του κινήματος ανάγκασε την προηγούμενη κυβέρνηση να σπάσει την ασυλία που παρείχε στους δολοφόνους φασίστες. Η δύναμη αυτού του κινήματος μπορεί και σήμερα να επιβάλει την βαριά καταδίκη των νεοναζί της ΧΑ, τη διάλυση των ταγμάτων εφόδων και το ξήλωμα των κυκλωμάτων προστασίας τους στην αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό, χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να «αυτοδιαλυθούν».


1 σχόλιο:

  1. Είναι μεγάλη αυταπάτη να νομίζει ο κόσμος ότι με την καταδίκη της Χ.Α. εξαφανίζεται ο φασισμός. Άλλο ναζί, άλλο φασίστες. Μπορεί οι ναζί να είναι όντως φασίστες αλλά φασισμός δεν σημαίνει ναζισμός. Φασίστας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι νοοτροπία και φτάνει μέσα σε όλους μας. Όταν φύγει από το μυαλό μας σαν αντιμετώπιση καταστάσεων, τότε θα εξαφανιστεί ο φασισμός. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν περάσει χιλιετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή