Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ (επιστολή Ε. Μαρματάκη)                 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗ 
                                 Αθήνα 25 Απριλίου 2015 
 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
                       Κοιν: - Δήμο Δελφών 
                                -Γραφείο κ. Δημάρχου
                                                                                        -Πρόεδρο Δημοτ. Συμβουλίου 
                                                                                        - ΚΕΔΕ  
ΘΕΜΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ Τ.V. ΑΠΟ ΤΗΝ DIGEA
  Αγαπητοί συμπατριώτες , πριν δύο μήνες περίπου διάβασα μία ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου μας σχετικά με τα αποτελέσματα της συζήτησης που είχαν ο κ. Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος με τους εκπροσώπους της Digea στην Αθήνα αναφορικά με το παραπάνω θέμα . 
Στα σχόλια που είχαν γίνει τότε πρόσθεσα και τα δικά μου επωνύμως . Επειδή όμως δε γνωρίζω κατά πόσον η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων ή το γραφείο τύπου του Δήμου επεξεργάζονται τις διάφορες τοποθετήσεις των πολιτών που γράφονται είτε σαν ανοικτές επιστολές είτε κάτω από τις ανακοινώσεις του Δήμου θεωρώ υποχρέωσή μου να σας γνωρίσω τα αποτελέσματα μίας έρευνας που είχα ξεκινήσει προ εξαμήνου και συμπληρώθηκε πρόσφατα με τη βοήθεια φίλων και συνεργατών και αφορά το θέμα αυτό . 
Από την πρώτη Ιανουαρίου 2015 σταμάτησε η μετάδοση του αναλογικού σήματος σε όλη τη χώρα και η μετάδοση πλέον γίνεται ψηφιακά . Το κράτος φέρεται να έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία βάση της οποίας η τελευταία θα πρέπει μέχρι τις 30.6.2015 να καλύψει όλη την εδαφική έκταση της Ελλάδος. Συγχρόνως όμως προβλέπεται ότι η κάλυψη του ψηφιακού σήματος θα εξυπηρετεί περίπου το 92% έως το 95% του πληθυσμού της χώρας !!! Αυτός είναι και ο λόγος που οι Δελφοί και πολλά χωριά ή τμήματά τους του Δήμου μας και όχι μόνο δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της DIGEA αφού προφανώς θα εμπίπτουν στο ποσοστό του 5% -8% που δεν είναι αναγκαίο να βλέπουν τηλεόραση !!! Οι υποχρεώσεις λοιπόν για την κάλυψη όλων των περιοχών ασαφείς μέχρι τις 30.6.2015 !!! Μετά όμως την ημερομηνία αυτή δεν θα έχουμε ασάφειες διότι δεν θα υπάρχει καμία υποχρέωση της εταιρείας και με μεθοδευμένη κίνηση το κόστος επίλυσης του προβλήματος – τοποθέτηση κεραιών , αναμεταδοτών , έξοδα συντήρησης κ. ά. - φέρεται ότι τείνει να μεταφερθεί στους Δήμους
Το θέμα εκτός του ότι είναι πολύ σοβαρό αφού είναι πανελλαδικό είναι και ιδιάζον γι αυτό θεωρώ απαραίτητη την ενημέρωση της ΚΕΔΕ για να αποταθεί αυτή στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα από την εταιρεία είτε πριν τις 30.6.2015 είτε μετά την ημερομηνία αυτή με υπογραφή τροποποιητικών όρων της σύμβασης . Δεν είναι σωστό ο πολίτης που έβλεπε ένα αριθμό καναλιών με το παλιό σύστημα τώρα, σε ορισμένες περιοχές , να μη βλέπει τίποτε αν και το σήμα είναι ψηφιακό .  
Επειδή λοιπόν το θέμα είναι σοβαρό και επείγον θα πρέπει , ως έκτακτο , να εισαχθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών στις 27.4.2015 και να ληφθεί απόφαση η οποία να ζητά από την εταιρεία την πλήρη κάλυψη πληθυσμιακά και γεωγραφικά. Η απόφαση αυτή να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς καθώς και στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στις 7.5.2015 για ενημέρωση των εκπροσώπων των Δήμων όλης της χώρας με πρόταση να ληφθεί απόφαση για την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος πανελλαδικά .  
Οι μέρες περνάνε γρήγορα και η 30.6.2015 πλησιάζει
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου