Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ!


Από τις γεύσεις της γενέτειρας μάνας γης

   ''Επίδειξη'' των γεύσεων από τα παραγόμενα υλικά της Φωκίδος μας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στην Ιτέα και στις 3 Μαΐου στο Γαλαξείδι.  Κι όλα αυτά ως ''Δελφικά προϊόντα'' στην εκδήλωση με τίτλο ''2η Ρουμελιώτικη Κουζίνα''.

Θα υπάρχουν και ''πρωταγωνιστές''
Ο Ηλίας Μαμαλάκης και 
η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Ο Δήμος Δελφών υποστηρίζει αυτήν την δραστηριότητα, για αυτό και η παρακάτω σχετική  ανακοίνωση.

************************

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: 2η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας 02-03 Μαΐου 2015
σε Ιτέα και Γαλαξείδι

Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας 02-03/05/2015 σε Ιτέα και Γαλαξίδι.
Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στις 6:00μ.μ. στο Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ιτέας ειδικοί επιστήμονες όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Βασίλης Καμβύσης και ο Γεώργιος Ντούτσιας κ.α. θα μας ενημερώσουν για τους τρόπους και τις δυνατότητες παραγωγής και τυποποίησης των χαρακτηριστικών Δελφικών Προϊόντων (τυρί, λάδι, ελιά, κρασί και μέλι).
Την Κυριακή 03 Μαιου 2015 και ώρα 12:00 στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξειδίου θα διεξαχθεί διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλους γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου μας. Όπως και σε άλλες εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, έτσι και σε αυτή τη σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθειά μας θα γίνουν αρωγοί και υποστηρικτές μας.
Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών.
Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει καταρχήν την συνταγή του όπως αυτή παρουσιάζεται στο συνημμένο έγγραφο, είτε με fax 22650 41545, είτε με e-mail epasgal@mintour.gr , είτε να την παραδώσει ο ίδιος στα γραφεία της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη.
Ακολούθως την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 11.30 πμ. θα πρέπει να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πέρα από κάθε αναμενόμενο, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η φιλοξενία μας, μέσα από ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην
Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου.
έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη


Για πληροφορίες: πρωινές ώρες 09.00 - 15.00 στα τηλέφωνα 2265041997 & 41998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου