Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ''ΚΟΠΤΟΜΕΝΩΝ'' ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΦΩΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    ΦΩΚΙΔΑΣ                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ

    Χαιρόμαστε σήμερα που ο Δήμαρχος έστω και καθυστερημένα αναγνωρίζει την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να διασώσει και να αναστήσει τα Κέντρα Υγείας, τα  Νοσοκομεία και όλες τις κοινωνικές δομές.

    Χαιρόμαστε που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του σημερινού πρωθυπουργού που πριν τις εκλογές έλεγε « Σας θέλω στους δρόμους ακόμα και όταν γίνουμε κυβέρνηση».
    Χαιρόμαστε λοιπόν που σήμερα είναι μαζί μας στους δρόμους , γιατί εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα στους δρόμους , μαζί με τους πολίτες που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.
Γιατί για μας πρώτα απ’ όλα και πάνω από τους αριθμούς είναι ο άνθρωπος.
     Αναρωτιόμαστε όμως , γιατί κώφευε στις φωνές μας πέντε χρόνια τώρα ; Του κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση των δομών Υγείας στο Νομό μας και έκανε  ότι δεν καταλαβαίνει ότι όλα ήταν θέμα πολιτικής βούλησης.
     Φυσικός αρωγός στην κινητοποίηση και η πρώην βουλευτής της ΝΔ, η κυρία Μανδρέκα που με τα « κατόπιν ενεργειών μου» μοίραζε για λόγους ψηφοθηρίας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ψηφίζοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και μετά προσλάμβανε ιατρικό προσωπικό χωρίς δεσμεύσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.
     Μαζί της και ο Περιφερειάρχης ο κύριος Μπακογιάννης, που ενώ μας έφτασαν εδώ με το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ΕΣΥ.
     Ήταν ή δεν ήταν τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο σημερινός Δήμαρχος;
     Ο κύριος Δήμαρχος τόνισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι μαζί με όλους τους αιρετούς, τον Μητροπολίτη και τους φορείς το προηγούμενο διάστημα υπεισήλθαν σε απίστευτους τεχνικούς όρους και διατυπώσεις για να επιλύσουν το θέμα αλλά προφανώς δεν τον βολεύει να κάνει το ίδιο  στο μικρό διάστημα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Η διαφορά του σήμερα με το χθες έγκειται στην διαφορετική νοοτροπία αντιμετώπισης των προβλημάτων και ξέρουμε όλοι ποιος δημιούργησε αυτό το θεσμικό και οικονομικό καθεστώς, ώστε τα αυτονόητα για να λυθούν να χρειάζονται τέτοια μεθόδευση.
     Η αναφορά στα προηγούμενα χρόνια δεν γίνεται ούτε για να δείξουμε τις δυσκολίες, ούτε για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη βάση της ενότητας. Γίνεται γιατί :
1 Αυτοί που σήμερα παλεύουν για να δώσουν λύση, πρέπει να σταθούν αυτοκριτικά και να δουν αν με τον τρόπο τους είχαν συμβάλει στην δημιουργία του προβλήματος τα προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
2 Πάντα, και ιδιαίτερα σήμερα, είναι από κάθε άλλη φορά πιο φανερό πως για να δοθεί λύση στο σύστημα Υγείας , εκτός των παρεμβάσεων στην οικονομική παράμετρο του προβλήματος, πρέπει συγχρόνως να απαντήσουμε και στα θέματα που αφορούν την διοίκηση.
     Είναι άλλο πράγμα υιοθετώ και υπερασπίζομαι τις μνημονιακές πολιτικές, αυτές που μας έφεραν σήμερα εδώ, με τη μείωση των δαπανών για την υγεία, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού, την αδυναμία κάλυψης του ιατρικού δυναμικού λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών της ισχύουσας νομοθεσίας και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων και είναι άλλο πράγμα η μαζική κινητοποίηση για διεκδίκηση.
     Χαιρόμαστε λοιπόν κύριε Δήμαρχε που αποφασίσατε, έστω και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι να κινητοποιηθείτε μαζί μας σε παμφωκικό συλλαλητήριο με το σύνθημα "Όλοι στον δρόμο να αποδείξουμε τη δύναμή μας", προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Παροχής Υγείας για όλους και όχι, υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 -Ζητάμε από το λαό της Φωκίδας να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει για την υγειά του και την αξιοπρέπειά του και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που είναι ακόμα εδώ.
 - Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του διοικητή  του Νοσοκομείου.
 - Ζητάμε από την κυβέρνηση να ξηλώσει όλους όσους και όλες όσες από υψηλόβαθμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές και με τον τρόπο αυτό έμπρακτα να δείξει ότι δίνει βάρος στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματός της.
 - Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, καθώς και την επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων.
 - Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας.
  -Στηρίζουμε τις  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας που επισκέφτηκε σήμερα 2/4/2015 ότι  διαθέτει την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί  με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας  με τα παρακάτω:
Ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας.
Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ.
Διάλογος για αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη για όλους τους πολίτες- Επεξεργαζόμαστε κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία - Ενίσχυση προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Πρωταρχικός στόχος η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.
Πρόσληψη 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην Υγεία.
Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ 2015  ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

                                                                                Άμφισσα 2/4/2015
                                                                Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
                                                   

2 σχόλια:

  1. Ευκαιρια για καθισιο.. διαδηλωσεις για το τιποτα.. και που ειναι ανοιχτο το νοσοκομειο τι προσφερει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης3 Απριλίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

    Ναι... κάτω από άλλες συνθήκες ίσως είχε κάποια λογική... Το πρόβλημα όμως είναι ότι διαρκώς όλο και υποβαθμίζεται το νοσοκομείο και πλέον η τύχη του εξαρτάται από μία κλωστή. Η όποια τεχνολογική υποδομή διαθέτει, χρειάζεται έμψυχο δυναμικό για να αντεπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκούν. Όταν "πονάει το κεφάλι", δεν το κόβουμε, αλλά του δίνουμε φάρμακο για να γίνει καλά. Εδώ αντιμετωπίζουμε αποκεφαλισμό. Πρωτεύουσα νομού με δυσπρόσιτα χωριά σε μεγάλες αποστάσεις από αυτήν, κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρωτοβάθμια μονάδα υγείας... χωρίς νοσοκομείο! Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες; Θα πρέπει δηλαδή οι ασθενείς να τρέχουν σε Λαμία, Λιβαδειά, Μεσολόγγι ή Πάτρα και Ρίο;;; Είναι δυνατόν;; Ανώνυμε της 12:43 σου φαίνεται λογικό αυτό; Γνωρίζουμε ήδη το θάνατο ενός παιδιού εξ' αιτίας της διαρκούς υποβάθμισης του νοσοκομείου. Υπάρχουν και άλλα περιστατικά, ασθενειών και τραυματισμών που δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως της δημοσιότητας και πιθανώς δεν έλθουν ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι επί του παρόντος. Δε θα μακρηγορήσω... Σκέψου μόνο ότι μια βροχερή μέρα βρίσκεσαι στην Άμφισσα, τσακίζεσαι ή ασθενείς άσχημα με καρδιά, εγκεφαλικό, κτλ. Τί είναι προτιμότερο; Να πας στο πλησιέστερο νοσοκομείο με κάποια υλικοτεχνική και ανθρώπινη υποδομή για τις πρώτες βοήθειες "εύλογο" χρονικό διάστημα ή να ταξιδέψεις σε άλλο νομό με σοβαρή πιθανότητα να καταλήξεις σε άλλο ΚΟΣΜΟ;;; Και αν είσαι σε χωριό, τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά προς το χειρότερο... Λίγη λογική δε βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή