Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ...ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!...) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. (Περί ''Ψαρομύτας'' ο λόγος)


Ερώτηση :
    Θα ήταν δυνατόν να πληροφορη- θούμε κι εμείς οι ιθαγενείς της Φωκίδος, ποιά είναι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ''EDF EN HELLAS A.E. & ΣΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ 4Ε.Ε.'';   
Για του μετόχους αυτής της θυγατρικής εταιρείας της Γαλλικής Πολυεθνικής ''EDF'', δεν γενάται λόγος να τους μάθουμε.  Η Φωκίδα μας, πάντα ''έβγαζε'' επενδυτές...

Απορία :
Ποιόν καταγγέλετε κύριε Μελισσάρη;...

***********************************

  28/04/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην συνεδρίαση στης 06/03/2015 στο 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε ως θέμα η έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9.2ΜW της εταιρείας [EDF EN HELLAS A.E KAI ΣΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ 4Ε.Ε στη θέση Ψαρομύτα Δ.Ε Τολοφώνα τού Δήμου Δωρίδας Ν.Φωκίδας .
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δωρίδας κος .Καπετζώνης Γεώργιος ,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδας .καί εκπροσώπου πολιτών .
Στην Συνεδρίαση αναπτύχθηκαν οι απόψεις όλων των ανωτέρω εμπλεκομένων , οι οποίοι είχαν αρνητική γνωμοδότηση ως πρός την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του ανωτέρω θέματος .
Στην συνέχεια το μέλος της Επιτροπής κος Κατσαούνος Ευάγγελος , πρότεινε την αναβολή του θέματος , μετά από παρέμβαση του μέλους της Επιτροπής κου Μελισσάρη Ιωάννη ώστε να συζητηθεί το θέμα στην εν λόγω συνεδρίαση οι δύο προτάσεις τέθηκαν υπ' όψιν της Επιτροπής και αποφασίσθηκε η συζήτηση του εν λόγω θέματος .
Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή ψήφισε αρνητικά για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9.2ΜW της εταιρείας [EDF EN HELLAS A.E KAI ΣΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ 4Ε.Ε στη θέση Ψαρομύτα Δ.Ε Τολοφώνα τού Δήμου Δωρίδας Ν.Φωκίδας .
Η απόφαση αυτή γιά τυπικούς λόγους λάθος συμμετοχής στό πρόσωπο τού αναπληρωτή τού κου Βέττα δέν μπορούσε να κυρωθεί ,συμφωνήθηκε η αναβολή του θέματος γιά τυπικούς λόγους με την πολιτική καί ηθική δέσμευση να μήν αλάξει η απόφαση.
Στην νέα συνεδρίαση στης 27-04-2015 με έκπληξη διαπιστώσαμε την αλλαγή τής ψήφου τους υπέρ της έγκρισης τών περιβαλλοντικών όρων της ανωτέρω εταιρείας καί ενάντια στήν βούληση της δημοτκής αρχής και των κατοίκων τής περιοχής.
Καταγκέλουμε την συγκεκριμένη ενέργεια καί δηλώνουμε ότι θα έιμαστε στο πλευρό τών κατοίκων καί της Δημοτικής αρχής για την ανατροπή τ της απόφασης.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΊ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ


1 σχόλιο:

  1. Το μεγάλο φαγοπότι για ξένους και ντόπιους μέσω των ΑΠΕ που εκτός από όλα τα άλλα φουσκώνουν και τους λογαριασμους του ρεύματος. Η "πράσινη" EDF παράγει κατά 85% ρεύμα από πυρηνική ενέργεια.
    http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89lectricit%C3%A9_de_France

    ΑπάντησηΔιαγραφή