Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ


 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΦΩΚΙΔΑΣ

                                                                                                     Άμφισσα, 25 Απριλίου 2015
                                                                                                     Αριθ. Πρωτ.: 10/2015


ΠΡΟΣ: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη

ΚΟΙΝ : 1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο.
3) Γ.Π.Α.Δ.Σ.Ε. Υποστράτηγο κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα.
4) Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας.
5) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ηλία.
6) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. ΜΙΧΟ Κωνσταντίνο.
7) Δήμαρχο Δ. Δελφών κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο.
8) Δήμαρχο Δ. Δωρίδας κ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Γεώργιο.
9) ΜΕΛΗ Ε.ΑΣ.Υ.Φ.
10) Μ.Μ.Ε. 
 
ΘΕΜΑ: ANAΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.

 
Η ένωσή μας κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει τονίσει επανειλημμένα την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, με αστυνομικό προσωπικό, καθόσον όλες σχεδόν οι υπηρεσίες παρουσιάζουν εμφανέστατη υποστελέχωση.
Η διαταγή όμως, του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ της Τρίτης 07/04/2015, που ανακατανέμει και συρρικνώνει τις κενές οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια ( σε εφαρμογή του αρ.41 παρ.1 του Ν. 4249/2014), συρρικνώνει τις κενές οργανικές θέσεις και στη Δ.Α. Φωκίδας, κατά πενήντα (50) περίπου τοις εκατό (%).
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την ταφόπλακα στις όποιες προσπάθειές μας για την ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών, στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι συνάδελφοί μας για την καλύτερη αστυνόμευση της Φωκίδας, αλλά και στις ελπίδες των συναδέλφων-υπηρετούντων εκτός Φωκίδας, που περιμένουν καρτερικά για μία μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους, με αντικειμενικά κριτήρια.
Τη στιγμή που στο Νομό λειτουργούν δύο (2) καταστήματα κράτησης κρατουμένων με ότι αυτό συνεπάγεται
( μεταγωγές κρατουμένων καθημερινά, επιτήρηση των καταστημάτων, κ.α.), τη στιγμή που οι δείκτες της εγκληματικότητας εμφανέστατα έχουν αυξηθεί (πρόσφατο παράδειγμα οι κλοπές στη Δεσφίνα), τη στιγμή που το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Νομού καθιστά εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη την πρόσβαση σε πολλές περιοχές της Φωκίδας, δεν είναι δυνατό να καταργούνται κενές οργανικές θέσεις, θέσεις που είχαν προβλεφθεί προ δεκαπενταετίας τουλάχιστον, αφορούσαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα δεδομένα εκείνης της εποχής και αφού δεν καλύφθηκαν ποτέ, αναμφισβήτητα η έλλειψη αυτή, προκάλεσε τεράστιο έλλειμμα στις όποιες προσπάθειες για αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της Φωκίδας.
Πάγια θέση της ένωσής μας, θέση που έχει αποτυπωθεί και στο υπ΄ αριθ. 400/1/10 από 08/07/2013 έγγραφό μας προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., είναι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και η μη κατάργηση, ούτε μίας οργανικής θέσης.
Καλούμε το Βουλευτή του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους αλλά και τους απλούς πολίτες, να ασκήσουν την όποια πίεση μπορούν ως προς την κατεύθυνση αυτή, για να αρθεί αυτή η αδικία που συντελείται στη Φωκίδα, σε βάρος πολιτών και αστυνομικών.
Είναι επιτακτική ανάγκη να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφαλείας με την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Φωκίδας.
Κλείνοντας, και με αφορμή τα καθημερινά δημοσιεύματα για καταργήσεις-συγχωνεύσεις αστυνομικών υπηρεσιών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη, για διάλογο και εκτεταμένη διαβούλευση πριν τη λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων, που μας αφορούν άμεσα. 
 
Ελπίζουμε κ. Υπουργέ, να λάβουμε έγκαιρα γνώση των όποιων μεταρρυθμίσεων και να μας δώσετε τη δυνατότητα να καταθέσουμε εκ νέου τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας, προτού αυτές εφαρμοστούν και να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Αυτός ο πολύπαθος νομός της χώρας, αξίζει σίγουρα μια διαφορετική προσέγγιση και μια δικαιότερη και καλύτερη αντιμετώπιση.

                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


               Ο                                                            Ο
   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος
4 σχόλια:

 1. Στη δεσφινα μην φέρετε γιατί εδώ έχει κλεφτες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστός μόνο στην Άμφισσα να μας γράφουν για κτεο και κάρτα καυσαερίων. .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αναρωτηθείτε μόνο αδέρφια αν ποτέ στην ζωή σας ήταν χρήσιμη η αστυνομία και πόσες φορές σας δημιούργησε πρόβλημα χωρίς λόγο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΦΙΛΕ.ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

   Διαγραφή