Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" (δημοτική παράταξη) ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ" (δημοτική παράταξη)


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Έχουμε εισπράξει ως «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που στήριξε το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, ουκ ολίγα,  τα τελευταία χρόνια, από την παράταξη και από υποψήφιους ή και συμβούλους της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» που στήριξε ο Σύριζα, στο δήμο Δελφών.
Καταλογίζουν ευθύνες, κυρίως  σε προσωπικό επίπεδο, στους συμβούλους της παράταξής μας ωσάν να είμαστε εμείς  που διοικούμε  το δήμο και όχι κάποια άλλη πολιτική δύναμη! Προφανώς θέλουν να ξεγράψουν το πρόσφατο αμαρτωλό τους παρελθόν όταν σύσσωμοι - και η παράταξή τους αλλά και οι σύμβουλοί τους προσωπικά - στήριξαν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής!!
Είναι στην κριτική μανούλες!! Καταγγελίες επί καταγγελιών, λάσπη, και ένας λόγος που κάθε άλλο πολιτικός είναι, από μια πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται «αριστερή».
Ψηφίζουν γενικά υπέρ των ανταποδοτικών τελών και από την άλλη καταγγέλλουν την αύξησή τους!
Ψηφίζουν υπέρ της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση του νερού (ΔΕΥΑ)  και από  την άλλη καταγγέλλουν την μητρική ΕΥΔΑΠ.
Εμμέσως πλην σαφώς μας καταγγέλλουν ότι ζητάμε ανταλλάγματα. Ότι δηλαδή είμαστε τσιράκια της μεταλλευτικής εταιρείας. Ότι είμαστε αρπακτικά. Καταγγέλλουν και το σύνολο των συγχωριανών γιατί δεν πήρανε μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση που κάλεσε  η τοπική κοινότητα. Καταγγέλλουν και τους εργάτες στο μεταλλείο σαν ανθρώπους της εταιρείας που τους χρησιμοποιεί αυτή για τους σκοπούς της, ενώ ήτανε κουφοί και μουγκοί στις επανειλημμένες καταγγελίες των Σωματείων για τις σωρείες παραβιάσεων της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας.  Καταγγέλλει τον πολιτιστικό σύλλογο σαν ζητιάνους καλώντας μάλιστα να κλείσουνε «το μαγαζί».
Στο ήθος των συγκεκριμένων «Πολιτών στο Προσκήνιο» με τις λαϊκίστικες ατάκες που μόνο θυμηδία προκαλούν και συνολικά στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, δεν πρόκειται να απαντήσουμε με το ίδιο ήθος. Κρατάμε τις αξίες μας και απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας. Αυτούς που μας ανέδειξαν διοίκηση στο χωριό (όχι βέβαια γιατί τις ψήφους τους τις καθοδηγούσε η εταιρεία) αλλά γιατί εμπιστεύτηκαν τους μακροχρόνιους αγώνες μας αλλά και τις πολιτικές  μας θέσεις και για το χωριό και για το περιβάλλον και για τα μεροκάματα των εργατών και για το μέλλον των αγροτών. Για όλα αυτά που η παράταξη των δικομανών «Πολιτών στο Προσκήνιο» δεν έχει δώσει σημεία ζωής, παρά μόνο για ότι συμφέρει την πολιτική τους ύπαρξη.  Αν βέβαια κάτι δεν τους αρέσει η πάει στραβά, προβαίνουν στην «ηρωική» έξοδο με την παραίτησή τους, φτύνοντας κατάμουτρα όσους τους ψήφισαν δηλώνοντας χωρίς ντροπή ότι παραιτούμαστε μεν από την θέση που μας εκλέξατε αλλά είμαστε στη μάχη!!!!
Στο πολιτικό λεξικό αυτό ονομάζεται οπορτουνισμός.
Τι θα πει λοιπόν οπορτουνισμός σύμφωνα με τα λεξικά! Βγαίνει απ' το αγγλικό “opportunity που σημαίνει “ευκαιρία, περίσταση”. Opportunism σημαίνει καιροσκοπισμός. Με πολιτικούς όρους, αυτός που είναι οπορτουνιστής, σπαταλάει χρόνο και δυνάμεις για να ΜΗΝ πετύχει το στόχο που έχει διακηρύξει στα λόγια. Καιροσκόπος  δε, είναι ο άνθρωποςπου χωρίς να δεσμεύεται από αρχές καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κ.λπ. Μήπως λοιπόν κάτι τέτοιο δεν δείχνει  η πορεία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και η πορεία της συγκεκριμένης τους παράταξης;
Άμφισσα, 20/9/2017

8 σχόλια:

 1. Διάβασα την επιστολή και αναρωτιέμαι
  Το 1989 ποιοι ήταν συγκυβέρνηση με τη δεξιά του Μητσοτάκη και στήσανε το ειδικό δικαστήριο αλήθεια μήπως το μη καιροσκοπικο ΚΚΕ.Αλα πάλι λέω δεν μπορεί κάποιο λάθος θα κάνω.Αραγε το 1981 ποιοι πουλήσανε τους απολημενους των βωξιτωνστο εργατικο κεντρο.Αλλα λέω πάλι λάθος θα κάνω.Τελικα κατάλαβα ότιαυτο το κόμμα και οι εκπρόσωποι του ή δεν γνωρίζουν ή δεν βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο με την κοινωνία.Συνχιστε έτσι και το 5-6%θα γίνει 1% εσείς και ο εαυτός σας.Συμειωτεων κάποτε ήταν 10% ψάξτε λοιπόν αλλού να δείτε τι σάς φταίει και αφήστε τα συμπεράσματα φαντασίας που ούτε εσείς δεν τά πιστεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καντους μια μήνυση ρε Μεγκο....ξέρεις εσύ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι πραγματικά λυπηρό να αναρτώνται τέτοιες ανακοινώσεις από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" που μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσουν. Οταν οι Δημότες στην καθημερινότητά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα λόγω της ανικανότητας και της αδράνειας της Δημοτικής αρχής βλ. ύδρευση, αποχέτευση, πλήρης εγκατάλειψη υποδομών, το να καταφέρεται κανείς εναντίον των Πολιτών στο Προσκήνιο που αναδεικνύουν καθημερινά με στοιχεία όλα αυτά τα προβλήματα μόνο απορίες για το ρόλο και τη στάση του προκαλούν. Φίλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" γιατί σας ενοχλεί που κλήθηκε ο εισαγγελέας για να ερευνήσει αν υπάρχει σκάνδαλο με τη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος στα Καστέλια;;; Είναι δικομανία να ζητά κανείς ευθύνες σχετικά με τα απωλεσθέντα αυτοκίνητα του Δήμου Δελφών;;; Να ζητά ευθύνες για τα αυθαίρετα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών;;; Για τα προβλήματα στην ύδρευση;;; Για την πλημμελή λειτουργία των βιολογικών που ρυπαίνουν το περιβάλλον;;; Γιατί ενοχλείσθε;; Οσο για την στήριξη στη Δημοτική αρχή που επικαλείσθε ψάξτε στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της συγκεκριμένης περιόδου και θα βρείτε το δελτίο τύπου των "Πολιτών" που καλούν τους ψηφοφόρους τους να ρίξουν άκυρο, τεκμηριώνοντας την απόφασή τους. Ασχοληθείτε λοιπόν και παρουσιάστε τις θέσεις σας για τη λειτουργία και τα προβλήματα του Δήμου, αντί να ρίχνετε συνέχεια λάσπη σε εκείνους που παλεύουν χρόνια τώρα και με κάθε νόμιμο μέσο για την πάταξη της διαφθοράς και την καλή λειτουργία του Δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παραπλάνηση, παραπληροφόρηση των Δημοτών από τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Δελφών!!! Και το μεγάλο ερωτηματικό ΓΙΑΤΙ;;;; και ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι λέτε μωρέ ευκαιριακοί πατριώτες; Που εκτός από ένα πρόσκαιρο και επιλεκτικό αντιπολιτευτικό λόγο, δεν έχετε κάνει το παραμικρό για τον Δήμο Δελφών; Συνεχώς αναμασάτε ότι πεί το κόμμα σας. Και με πιο δικαίωμα εκπροσωπείτε τα "λαϊκά" όπως τα λέτε στρώματα; Σας εξουσιοδότησε κανένας ή το πήρατε από μόνοι σας με το 4% που είσαστε; Όλη η καραμέλα σας είναι να μην χάσετε την καρέκλα στο Εργατικό Κέντρο κι έχετε πέσει με τα μούτρα στα δικά σας "παιδιά" στα μεταλλεία. Μήπως πήρατε είδηση τι γίνεται με τους απολυμένους ξενοδοχοϋπάλληλους; Μήπως καταλάβατε τίποτα από την καταστροφή του περιβάλλοντος; Μήπως σας ενόχλησε η βρώμα σε όλα τα χωριά του Δήμου;... Ποιός σας πιστεύει μωρέ απομονωμένοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για αυτό σου λέω Μέγκο! Κοπάνα τους μια μήνυση ρε για να μάθουν!!!

   Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!!

   Διαγραφή
 6. Τι έγινε; Το έχουν χάσει εντελώς εκεί στο ΚΚΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή