Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ - ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕ ΟΙΩΝΟΥΣ!...


Αναπόφευκτον...

  Όπως ήταν γνωστό, σήμερα το πρωΐ θα εκδικαζόταν η υπόθεση ''Τουμπανάρια'' στο Εφετείο Λαμίας, με κατηγορούμενους τους :
Νικόλαο Φουσέκη (Πολ. Μηχανικό, τέως Νομάρχη και τέως Δήμαρχο)
Παναγιώτη Καλτσή (τέως Δήμαρχο πόλεως Δελφών)
Κονδυλία-Λυδία Καλτσή (θυγατέρα του Παν. Καλτσή) και
Ιωάννη Νασόπουλο (Συνεργάτη του Νικ. Φουσέκη)

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ζητήθηκε η αναβολή της εκδικάσεως της υποθέσεως από την πλευρά των κατηγορουμένων, καθ' όσον ο εκ των Συνηγόρων Υπερασπίσεως κος Απόστολος Ανδρεουλάκος, απουσίαζε για υπόθεσή του σε άλλο Δικαστήριο.  Παρ' ότι απουσίαζε και ο έτερος Συνήγορος Υπερασπίσεως κος Ιωάννης Μπούγας, ο οποίος όμως είχε ειδοποιήσει το Δικαστήριο, στο να ''κρατηθεί'' για κάποια ώρα η Υπόθεση έως ότου φθάσει στην Λαμία, εν τούτοις το Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, με νέα ημερομηνία συζητήσεώς της, την 15η Οκτωβρίου 2015.

  Τότε παρενέβη ο Νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου και ζήτησε να καταγραφεί από το Δικαστήριο, παρ' ότι αναβάλλεται η εκδίκαση της υποθέσεως, ότι το Ελληνικό Δημόσιο αξιώνει :
1.  600.000 ευρώ από κάθε έναν κατηγορούμενο για την υλική βλάβη την οποίαν έχει υποστεί το Δημόσιο και
2.  50.000 ευρώ επίσης από κάθε έναν κατηγορούμενο, για την ηθική βλάβη η οποία επροξενήθη λόγω των ενεργειών τους, σε βάρος του Δημοσίου.

  Το οποίον σημαίνει ότι, εάν δικαιωθεί στο ακέραιον το Δημόσιο, έκαστος των κατηγορουμένων θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 650.000 ευρώ!!!... Ήτοι σε σύνολο, 2.600.000 ευρώ!...
Με άλλα λόγια, η υπόθεση ''Τουμπανάρια'', αποκτά πλέον και πρόσθετο (οικονομικό) ενδιαφέρον, πέραν του ποινικού.

  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρ' ότι έχουν ανακληθεί οι οικοδομικές άδειες για τα κτίσματα στα ''Τουμπανάρια'',  εκκρεμεί ακόμη η επιβολή των νομίμων προστίμων στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ''Δάβαρης-Αράχωβα Ε.Π.Ε.''.  Τα οποία πρόστιμα, ήδη έχουν μειωθεί πάρα πολύ, λόγω της εν τω μεταξύ αλλαγής της Φορολογικής Νομοθεσίας.

  Τέλος, για την ανάληψη ευθύνης της εκδόσεως εντολής κατεδαφίσεως των αυθαιρέτων (πλέον) αλλά και με υπερβάσεις κτηρίων σε εκείνη την τοποθεσία, το αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), έχει τετράκις αναβάλλει την συζήτηση του θέματος, αποφεύγοντας με ποικίλους τρόπους και λόγους, την έκδοση αποφάσεως.  Ήδη διανύσαμε αισίως και το 2ον έτος ευθυνοφοβίας (;) των μελών αυτής της Επιτροπής και ενδεχομένως, εάν δεν υπάρξει πολιτική απόφαση για το θέμα, να περάσουν και άλλα 2 έτη ακόμη.

  Και το σήριαλ ''Τουμπανάρια'' συνεχίζεται.  Τα μέχρι σήμερα δημοσιοποιημένα  στοιχεία του, είναι ικανά από μόνα τους, στο να δημιουργηθεί μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή.  Προτεινόμενος τίτλος : ''Το Τίμημα...''

Υπομονή έως τον προσεχή Οκτώβριο.

6 σχόλια:

  1. Διορθωση:
    Ο κ.Φουσεκης ειναι πολιτικος μηχανικος και οχι τοπογραφος.
    Ο κ.Νασοπουλος δεν ειναι τοπογραφος και δεν εχει καμια επιστημονικη η αλλη σχεση με εργασιες μηχανικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Αναφέραμε την ιδιότητα του Τοπογράφου στον Φουσέκη, λόγω του ότι αυτός φέρεται ως ο εκπονήσας και υπογράψας τελικά το Τοπογραφικό Σχέδιο. Είναι σωστή η παρατήρησή σας, είναι Πολιτικός Μηχανικός.
      Για τον Νασόπουλο πιστεύαμε ότι για να είναι συνεργάτης του Φουσέκη όπως έχει αναφερθεί στην δικογραφία, θα έπρεπε να είναι και αυτός Τοπογράφος. Εξ άλλου, κάποια στιγμή, ο ίδιος ο Φουσέκης είχε δηλώσει σε τοπική εφημερίδα ότι, ο Νασόπουλος είναι ο κατασκευαστής του επίδικου Τοπογραφικού.
      Ευχαριστούμε για την πληροφορία.

      Διαγραφή
    2. O κ.Νασοπουλος συγκεκριμενα ξερει να χρησιμοποιει το μηχανημα τοπογραφιας και "μετραει" εμπειρικα. Δεν εχει τελειωσει καποια σχετικη σχολη. Για το λογο αυτο δεν ειχε ποτε δικαιωμα υπογραφης. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερει τη δουλεια του τοπογραφου αφου κατα καιρους τον εχουν χρησιμοποιησει οι περισσοτεροι μηχανικοι της περιοχης. Την ιδια δουλεια κανει -ανεπισημα βεβαια- και γνωστος πυροσβεστης.

      Διαγραφή
  2. Εσένα Επίκουρε τί σε κόπτει και ασχολείσαι με το θέμα; Άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα κανει και ασχολειται με το θεμα φιλε των 7.53 εκτος κι αν εισαι απο αυτους κατα οποιονδηποτε τροπο ! Πηγαινε στο σημειο να δεις το τι καταστροφες εχουν κανει στην φυση , δες την καταπατηση του κατα τα αλλα Δελφικου τοπιου κ.λ.π. και μετα το συζητας . ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!!!! Τωρα αν μερικοι θιγονται Ε! τι να κανουμε πρεπει ο κοσμος να γνωριζει γι αυτους που εχουν τα μαχαιρια και κοβουν και μοιραζουν τα καρπουζια !!!! Οι υπευθυνοι θα πρεπει καποια στιγμη να αρχισουν να πληρωνουν για οτι κανουν σε αυτο τον τοπο επιτελους , οποιος ευθυνεται στο σκαμνι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣΑΝΙΔΕΣ..ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΟΚΛΟΡΙΚΟ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή